Ransäter *3

3 nätter och 3 dagar har vi spenderat i härliga Värmland, närmre bestämt Ransäter..
Vi hade tältet med oss och kom ner ganska sent på torsdagkväll. Efter en natt utan mycket sömn eftersom mopsarna tyckte det var roligare att ha mopsrus och kliva på ansiktena istället för att sova så gick vi upp trötta på fredagsmorgonen. Vi hade gångavstånd till utställningsplatsen så det var skönt. Cliff började dagen med att bli BIR-valp. :) Trubbel fick ett ck och Penny Very Good. Domare hittade inte ett enda snällt ord att säga om henne. Men så är det ibland ;)

Cliff blev utplockad bland de 14 bästa bland 50tal valpar.. Vi tog oss svettiga tillbaka till campingen där vi hade trevligt med våra härliga grannar Kicki, Stefan med Brasse och Peaches. Precis brevid deras husbil fanns pastellhelvetet med en av de bästa norrmännen nämligen Heidi med hennes 4 mopsar. Vi satte ihop alla valphagar så fick mopsarna vandra mellan hagarna när det blev för mycket för vissa tjejer och killar.

På lördagen började dagen sämre. Cliff blev BIM-valp men det gottgjordes efter då Trubbel vann championklassen och tillslut blev BH-2.. en hårsmån från det efterlängtade CACiBet.. Penny skötte sig exemplariskt och blev 2a i öppenklassen med CK. Heidis fina tik Posh vann den.. I bästa tik tyckte domaren att de 2 öppentikarna även var de bästa så Penny blev BT-2 efter Posh med r-cert och r-cacib... så nära men ändå så långt bort!!
Posh blev senare BIm vilket var tråkigt såklart men samtidigt var det rätt skönt att kunna gå tillbaka till campingen i hyffsad tid med tanke på hettan..

Lördagkvällen spenderades återigen självklart med våra kära grannar. Vi hade lika trevligt igen :)

Söndagmorgonen började bra. Vi hade sovit såå skönt och vi hann tillochmed sitta ner en stund och äta frukost innan vi begav oss till utställningsplatsen en sista gång.

Cliff började dagen med lovord från domaren och en BIR-valprosett i handen på Kattah!
Trubbel vann återigen championklassen och Brasse vann unghundsklassen. Nu höll vi tummarna. Jag fick förtroendet att visa Beamztar Amanti Estate i bästa hane.

När domaren hade kollat igenom pojkarna så placerade han dem precis så som jag hade hoppats! Trubbel bästa hane!! Men CACIB :) Jag och Tango som BH-2 och Kicki och Brasse som BH-3 med CERT!!!! tjohoo! Lyckan var total... Nu var det bara Pennan kvar.

Hon sköter sig nästan lika bra som gårdagen men hon får återigen nöja sig efter mycket övervägande att bli 2a i öppenklassen. I bästatik blir hon återigen placerad efter öppentiken som BT-4 och får ytterligare en ljusblå rosett där det står r-cert på. Jag är glad för Susanne som tog certet på fina Muffy som jag fick förtreonde att visa i deras uppfödargrupp senare, men vi är ju så nääära igen.
Jaja, på't igen! Är vi med och fightas i toppen kommer vi inte ge upp :)

Nästa utställning blir Norrköping och innan dess hinner vi med 2st Rallylydnadstävlingar så vi hoppas på titel där istället :)

So long till nästa gång!

En bild från söndagen på Penny tagen av Stefan Lindquist:
Tack så mycket för bilden!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0