Valborg

Nu är det valborg och jag ska strax bege mig till nacka för att mysa med några kompisar i nyckelviken.. Hoppas det inte blir regn.. för vi ska picknicka.. men det ser lite tråkigt grått ut faktiskt.... :(

Mattias har åkt till smålandet och fastnade i bilköerna så det tog 1½ att bara komma ut från södertälje.. kul! Men han kan åtminstone försöka sova eftersom han åker buss.. Å rätta lite arbeten eftersom han pluggar till lärare och nu fått tillbaka ett gäng arbeten. Han e så duktig å jag e sååå stolt!! :D
image173
En liten bild på honom som han förmodligen kommer bli sur över att jag lägger ut.. Men jag kommer sakna honom eftersom han inte kommer förrän på söndag,så det får han ta! faktiskt...;)

Nä, nu ska jag packa ner varmare kläder å åka! Trevlig valborg å 1a maj imorrn!!! :D Tyvärr blir det ingen demonstration imorgon eftersom mattias inte e hemma å jag har dessutom en hundutställning att gå på. Ska heja på Melker!! (puggens melker) Som vi hoppas kommer viiiinnna över allllaa!!

Ha't bra! Puss på alla speciellt my darling!

Mopsrus på ledig dag!

Eftersom jag var ledig idag så styrde jag upp en liten grillträff. Det var jag, Malin, Jacqueline å Lotte som detog med Penny, Ringo, Hedda, Ettan, Simon, Renton, Allis och BernerZelda.

Det var perfekt mopsväder.. inte för varmt å lagom varmt för oss mamzar så vi inte frös. Vi gick i terräng och bergsklättrade tills vi kände att här vänder vi. Vi parkerade oss på ett mysigt ställe vid vattnet och satte upp engångsgrillen. På med korvarna... men det tog en liten stund innan de fick fjutt men när det väl var fjutt då blev några korvar svarta ;) Å det började även brinna i barren på marken så jag kutar ner med wellpappkartongen och försöker fylla med vatten samtidigt som Malin skriker skyyyyynda.. å jag håller på å garva på mig för wellpappen bara vek sig ;) Men det hann inte bli skogsbrand som tur var :)

Lite bilder blev det iaf.. här kommer de!
hedda                               
 
allis å renton
 
Simon
 
Zelda
 
Penny

Allihopa
Zelda, Ringo, Hedda, Ettan, Simon, Penny, Allis & Renton
image171

Tack kompisar för en mysig dag!

tacos

Var hemma hos Carro, Ville å Melker igår å vi käkade snordyr tacos. Och kom fram till att man nästan tjänar in bensinen på att köpa maten hos mig 4,5 mil bort än att köpa den hos Carro ;) Men gott va det! Och mycket åt vi.. nästan så magen sprängdes....

Ringo å Melker e ju inte bästisar direkt så de fick bo i olika rum.. medan Ville å Penny sitter nånstans i riktig mopsstil med rumpan i marken.. De ä såå lika ;) Vi gick på en prommis för att smälta lite mat och Ringo hittade en supergod oas. Han drack å drack å smart som jag är skulle jag hjälpa honom och precis när jag böjer mig ner för att släppa i honom i den lilla ån kom en sumplukt i näsan så upp med Bingon och så gick vi vidare.. Ringo gillar tydligen sump men annars är han superkräsen när det gäller vattnet hemma. Måste vara precis nybytt annars så luktar han, rynkar på näsan å vänder på klacken... ;) tokis..

Idag har vi haft en slappardag.. var ute i finvädret i 45 minuter men nu har jag kommit på att det är mycket bättre att gå på prommis på vardagarna.. DÅ kan det hända att jag möter max 1 hund på våra långisar.. så då går voffsarna lösa nästan hela tiden... Men nu när det är fint väder å söndag så skulle visst alla ut å promenixa.. mötte både promenerande människor och folk med hundar mest hela tiden...

Imorrn hoppas jag på fint väder igen! För då ska vi några mopsmännskor träffas och grilla på engångsgrillar i björkhagen... Jag är nämligen ledig en vardag sen typ maj förra året så nu måste jag ta vara på den dagen :)

Sätter in en bild Willgot som jag snodde från deras sida.. Han blev nämligen BIM igår på en inoff utställning..Med superfin kritik!! Så duktiga de är!! :D
image162

Bilder!

Härom dagen var vi hos min kompis Emma Thomasson som håller på å lär sig å bli hundfotograf... :) Mopsarna fick ställa upp som modeller å här blev lite av resultaten :) Tack Emma för fiiiiiina bilder!!

image152

image153

image154

image155

image156

image157

image158

image160

image159

Dessa bilder får ej kopieras eller användas utan att fråga!


Siiiiimon!

      Här va lite bilder på underbara Simon 10 veckor och 5 dagar gammal...

Som ni förstår var jag alltså hemma hos Malin idag och fotade Simon och pussade på 3 små gula bajs och skrikvalpar ;)
Det blev lite bilder av "prinsen av england" och han e bara så cool och har världens häftigaste temperament för det finns inget som Simon är rädd för.
Tack Malin för att jag återigen fick komma å störa er *fniss* hoppas pannkisarna blev goda. Imorrn ska jag och Carro till min kompis Emma som ska fota hundarna. Hoppas det blir riktigt häftiga bilder som ni ska få se!

Ha det bra!

Utställning, Agility och Barnkalas

Har vi hunnit med den här helgen. Upp kl. 06.00 på lördagmorgon för att åka på Nationell utställning i Västerås. Där gick det åt kogen för oss. Penny åkte på sin livs andra tvåa vilket var snopet å tråkigt.. men hon föll inte domaren i smaken.. Å smaken e ju som baken så så är det.. Vi deltog även i en avelsgrupp där gick det bättre. :)

Agility idag. Första loppet var låååååångt och solen gassade så Penny blev snabbt rätt trött men vi kom i mål med 3 rivningar och en ganska usel tid;) Men det var skoj!

Andra loppet dränkte jag henne med vatten så då fanns energin ända in i mål. Tyvärr rev hon ett hinder (mitt fel) och så missa vi slalomet så det tog vi om. Så 10 fel och lite drygt 20 sekunder i tidsfel. Men de loppet var annars helt suveränt för oss! Var så stolt.. Tyvärr hann jag inte vänta till resultaten dök upp men ev. kan nog Penny vunnit en rosett som vi inte fick :( eftersom vi skulle på barnkalas :)

Saga fick en liten väska med en nyckelpiga på och i låg 4 små gosisar, ett ritblock och ett gäng färglada tofsar... Hon öppnade väskan å utbrast - åÅÅÅÅÅ bebisar å på 10 sekunder hade alla 4 varsitt namn och hon gick med väskan under alla timmar vi satt kvar... Tillslut blev det lite kyligt så vi gick hem.

Så nu sitter jag här... DÖsluuuut och Solbränd.. inte tänker man på att ha på solkräm när det var iskallt ute igår men idag var det bara sååååå varmt. Underbart!! säkert 20 grader och ännu varmare vid agilityn där de inte blåste nåt :) Skönt för oss men lite fel agilityväder för en mops tyvärr :)

Tack för sällskapet idag Allis, Lotte och Bonnie med matte!

image145
En bild som är nästan exakt 2 år gammal... En lika varm vårdag :)

Ringo & alla mjukisarna

Igår köpte jag 4 stycken mjukismopsar... Tog en bild på Ringo å de 4 små och visst är de gulligt :)
image144


Idag har jag jobbat och kom hem å gjorde smarrig fläskkarré med ris å smarrig sås.. Fick göra marinaden och mojsa med köttet i en grön bajspåse... haha, alla fryspåsar var slut så va gör man.... :)

Har fått ännu ett bakslag i min jakt på röntgen av vingelmops. Ringde Ulltuna idag men där fick man inte boka en röntgentid utan man måste först träffa en veterinär som får klämma å känna på vovven för att sen skicka en remiss till röntgen. Men eftersom Penny och inte Ringo för den delen heller visar några som helst symptom så är ju det omöjligt att få.. och för er som inte läst innan så vill jag röntga för att kunna se om ryggraden är defekt eller inte innan nästa parning. Absolut inte för att hon visar några symptom. Ville bara klargöra det så att ni vet ;)

Ska prova och ringa till min vanliga veterinär och även till Lars Audell.. för jag vill ju gå till en veterinär som känner till vingelmops.. annars är det helt onödigt... vi får se. jag uppdaterar!


måndag,tisdag, onsdag

Nu har jag vart dålig.. inte skrivit ett pip på massa dagar.. Men, jag börjar med att berätta att jag i måndags blev kär i mitt gamla favvoband igen. Nämligen Backstreet Boys. De spelade på hovet och var bara jättebra!!!

I tisdags tog jag med hundarna till jobbet och då gick vi dit. Tar 3-4 minuter med bil och 45 minuter att gå med 2 mopsar i snöret.. De ska lukta på varenda lyktstolpe, träd och grästuva så det tar en stund..*haha*

Och idag är det onsdag. har inte hänt så mycket än idag. Har precis lagat lunch till mig, kyckling och ris med en gigantsallad... mmm...Vart ute på en långis med hundarna och jag har nyss konstaterat att tiden jag går på mornarna är den absolut bästa.. Ofta när jag kommer hem igen så blir det mulet å tråkigt väder men under hela prommisen så sken solen.. Knasigt det kan vara, jag har väl varit snäll mot vädergudarna kanske ;)

nerverna börjar komma lite inför helgen då jag och Penny kommer ha fullt upp. Utställning i Västerås på lördag och agilitytävling i Hågelbyparken på söndag. Sen ska jag gå på Sagas 4årskalas på söndag. Det ska bli mysigt :)

Nu är det världens tråkigaste program på teve.. nämligen MOMENTO på fyran... men jag väntar 20 minuer till på att den bästa serien "våra bästa år" ska börja.. :)

hejhopp

foton

Idag på långprommisen bestämde jag mig för att ta lite kort. Eftersom jag har väldigt dåligt med ståkort på mina trubbar så var det dags idag. Men såklart när man både ska ställa upp vovve, hålla godis och hålla i en otymplig kamera med fel hand eftersom godiset befinner sig i rätt hand och sen kunna trycka av avtryckaren i rätt sekund är ju inte det lättaste.. Så jag tog en stor sten till hjälp. Då står de ju iaf någorlunda stilla. Och, det blir inga från-sidan-bilder utan lite snett framifrån.
image136

image137

Penny kan man fota ståendes på marken också.. blir nästan bättre..
image142

Sen var jag ju tvungen att ta en liten bildserie på världens sötaste Penny när hon tuggar på godis... Då får hon till de allra sötaste minerna.. *haha*
image138

image139
image140
image141

Så avslutar jag på en bild på Ringo som jag tog härom dagen när han satt med ett tuggben i munnen och mallade sig... jag tyckte han såg så bäng ut så jag garvade huuur länge som helst. Och, eftersom han var mallig med benet så satt han så länge så jag hann ta fram kameran och fånga det på bild
image143

hejhopp!

har fått nya bilder på vårat

lilla lakritstroll Simon. Dock blev bilderna utan baktassar.. *hehe*
image134

image135

Jag är sååå glad och tacksam för att vi fick köpa denna underbara lilla valp från hela gänget på Jessygaff! Han är precis vad vi önskade oss och lite till :)

Snart ska vi åka på ringträning. det ska bli skoj! Tänkte ju först åka dit innan och träna agility men nu kommer min brorsa och hans små barn Olle & Linus hem till mamma å pappa så nu ska jag åka dit en stund å pussa på pojkarna så agilityn kanske blir efter ringträningen ;) Om Penny orkar och om det inte börjar regna.. ;)

Igår var jag på tjejmiddag. Det var supermysigt och vi åt supergod lasagne... kommer knappt behöva äta mer den här helgen.. Magen är fortfarande svullen och alldeles full.. så man känner sig inte hungrig även om magen på något sätt försöker säga att den faktiskt är det på frukost.. ;)

haha, konstigt det där.

Hejhopp alla glada!

helg finally!

inte för att veckan egentligen gått långsamt.. men helg e ju alltid skönt.. trots att jag ska upp tidigt å jobba imorrn. Men sen efter jobbet så ska jag på tjejmiddag. Det ska bli mojsigt!! och på söndag är det ringträning med Puggensgänget och då hade jag tänkt å tjuvträna lite agility för jag såg att de hade en bra bana uppställd på den BK:n så vi tänkte vara där en timme tidigare.. Eftersom Penny ska tävla på söndag den 20:de så måste vi tränatränaträna massor nu.

Var även på brukshundklubben idag innan jag åkte till veterinären för att vaccinera Pennan. Det var liksom dags och kändes som att jag var tvungen att göra det innan västerås nästa helg..

Jag har funderat på en annan grej. Apråpå denna hemska sjukdom vingelmops.. Vet nån som läser här ifall man kan röntga ryggraden för att se om hunden "bär på" vingelmops. Alltså om man kan se det innan det börjar synas i symptom? Skulle gärna göra det på Penny innan nästa parning så om det går så är jag evigt tacksam. Jag har försökt kolla på nätet utan några vidare resultat... :( Inte för att Penny på nåt vis har några symptom utan för att jag vill kolla eftersom hon inte är så gammal än och det brukar bryta ut vid lite äldre dagar och jag vill veta innan.. för det skulle vara skönt och veta att hon är frisk på det planet..

Lilla Simon mår fortfarande bra och han har också vaccinerats idag. Hoppas det gick bra, har faktiskt inte pratat med Malin än idag.. men det ska det bli ändring på... ;)

Hoppas ni alla mår bra.. Tyvärr har jag inga nya bilder men jag sätter in en på Willgot när han har på sig döskalleplåster som han fått av sin pappa Mille. söt han e va? ser lika glad ut som Penny gör ibland *haha*
image133

Agility..

Igår åkte jag, Penny å  Ringo ner till Brukshundklubben för att träna lite agility. Penny var på topp trots leran som gjorde henne ljusbrun istället för svart/brun som hon annars är vid den här tiden på året då hon fällt ur mycket av sin svarta päls.. HAHA!

Vi tränade mest slalom men även lite hinder från höööger sida vilket är supersvårt för madame som man helt plötsligt har på vänstra sidan .. vilket e lite störande. fram för allt på tävling :) Men det är bara å öva på och hon var sååå duktig igår. Speciellt slalomet. Fick in en speed och vi gjorde 12-pinnar flertalet gånger utan miss å med fart. Så, det känns som det går framåt.. Ska försöka filma å lägga in nån dag så får ni se..

Simon är en riktig vilde hemma hos Malin. *hehe* han är inte berörd av alla timmarna i buren och flygresan å allt. Han stövla in hos dem och sa - Hej jag heter Simon och jag är BÄÄÄÄST!! sen har han å Ettan lekt som tokar.. ;)
image132

Där är Simon med en surblick som heter duga... ett miffoöga har han också *hihi* men kolla vilka pussväänliga läppar han har!

Nä, nu ska jag sortera lite tvätt. hejdå!


Tillåt mig presentera....

JESSYGAFF MIDNIGHT STORM "Simon"

image131


imorrrrrrn

e det äääntligen den tisdagen vi har väntat på!! Nämligen så kommer lille Simon hem till Sverige!!! :) Ska bli sååå kul å såå spännande! Imorrn kommer jag avslöja namnet å så kommer det nya bilder på honom imorrn! tjohoo!! :)

Själv har jag åkt på en liten förkylningen. Men den ska vara över imorrn eftersom jag druckit både molcosan å bisolvon så snart ska jag vara kry å alert :)

Sätter in ytterligare en bild på Simon. Bilden är en vecka gammal och han är knappt 8 veckor på bilden :)

image128

Fick precis en nytagen bild på Simon! kolla va söt han e! :D

image130

Simon

har äntligen Malin bestämt att lillskiten ska heta.. Det florerade lite andra namn men personligen tyckte jag Simon var supersött. Ville inte ha nån drickbar mexican.. eftersom de ena namnet var Santos ;)
 
Har fått bilder på hans pappa som jag tycker är en riktig läckerbit!
image127

Och ååå vad jag längtar tills han kommer till oss!
Vi ska anmäla honom till mopspecialen som äger rum den 6:e juni i Medevi Brunn, det blir debuten så vi får se om det blitt nån ordning på gossen å alla hans huggtänder som han gärna använder.. haha!

På lördag ska jag på en studentskiva.. var ju 5 år sen sist och nu är det "Måddes" tur. Det är sandras lillesyrra Ronja som ska studenta... tro't eller ej? för mig är hon egentligen bara 14 fortfarande... men, hon e så söt så man måste ju gå å partaja lite med småttisarna..

Usch.. anledningen till att jag e uppe i ottan är för att Mattias ringde mig precis efter att han gått å sa att bilen stod på fredagsparkeringen vilket menas att den måte flyttas innan 08.00 eftersom det är skottningsdag där då.. Nu finns det ingen snö så nu är det bara "lappardagen" och sen blir det väl nån form av städdag.... skönt när de försvinner så man kan stå var man vill när man vill.. tror det är 31 maj ;)

nä, nu ska jag gå å krama penny i sängen.. för hon vill då inte gå upp än!

Stoooooooooorm

här kommer 2 bilder på lilla virvelvinden!
image125

image126

RSS 2.0