krasslig, bättre, jobb..

Nu har jag först varit sjuk.. men gick till jobbet. stannade hemma dagen efter för att jobba idag och imorrn. Trist och må dåligt och hundarna får inte sin dagliga långa prommis. Men de överlever - tur att man har mopsar! :)

Det har verkligen inte hänt mycket nu... jag håller på å få en blomma kläckt i min klätterplanta.. helt sjukt att nu när sommaren är över så kommer det en.. den har inte blommat ut än så jag vet inte vad som kommer å komma. Ska ta kort och lägga in sen.

Meen en annan sak!
En kompis till mig har små perserbebbar sååå söta! Är ni intresserade av en liten långhårig trubbnos så hör av er till Carina som är Carros mamma som har kattungarna på nummer 070-2454261 eller till mailadressen [email protected]  de har givetvis stamtavla och är reggade i sverak och är 3 tjejer. 2 brunmaskade colorpoint och 1 svart!



det var allt för idag! Har nu precis kollat på röd drake - bra film med en av mina favoriter i, edward norton förstås!!

jag och carro...

håller på med en jätterolig grej. Jag var hos henne igår och planerade det sista i fas 1 kan man säga haha!
Och som vanligt när jag är hos carro så kom jag inte hem förrän kl kvart i 1 ;) Stackars carro som skulle upp tidigt!

Min fot är supersvullen av myggbett. Den började svullna igår på jobbet och har bara blivit värre. Nu är den svullen så jag får ont när jag går :( får ta miniminiministeg så hundarna får nog sköta sitt på morgonprommisen som jag strax ska gå på..
 

Penny är på dygn 36 idag. Tiden går faktiskt rätt fort men när jag inser att det är hela 4 veckor kvar så är det en låååång väntan. Jaja, huvudsaken att hon mår bra - och det gör hon. Hon är väldigt pigg för att vara lite tjockis och är hungrig.. fast måste blanda i något i maten, precis som förra gången annars äter hon inte... tokstolla!

Dans

Idag var jag och Ringo och kollade på en inoff utst'llning i Täby. Vi var främst där för att kolla in Simon och lilla Anneli som är Pennys helsyster fast kullen efter så hon är endast 4½ månad.

Simon blev 2a  - förmodligen för att han måste växa i sitt huvud och få lite nosveck... Men jag hoppas det kommer. För kroppen är bra och rörelserna är bra menmen ;)



Sen var det dags för lilla Anneli som blev BIM-valp. Hon var sååå söt och väldigt lik Penny!!



BIR-valp 6-9månader blev lilla Highsteem Olympia som slutade som Grupp3. Stooort grattis!!!


Det var allt för idag... från mig och Ringo

Penny dräktig!!!

tjohooooo!!! Nu har äntligen oron och nervositeten släppt för Penny är nu dräktig!
Minst 2 galna puppar ligger därinne och guppar i magen :):):):)



tjolahopp!! :)

Mamma Mia

Idag såg jag Mamma Mia på Globen med Pappa! Superbra :):)
Har även hört Stefans Holm krasch på radion på jobbet :(
Har dessutom kollat på stackars Susanna och glada Wissman..

Tänk vilken dag...men kände på mig att Holm inte skulle få medalj!
Självklart tråkigt men nu när man fick se det på teve här hemma så var det ganska givet...

ÅÅ jag älskar mitt akvarium.. jag har inte gjort rent det på säkert 6 månader (säger det för att underdriva lite för att inte framstå som en för grov djurplågare men det är kanske det dubbla) Men de där rackarns fiskarna + 2 grodor har överlevt men nu när jag möblerade om så var jag tvungen att städa det.. Å nu är det såååå fint å jag är sugen på att köpa lite fler Guppys.. har bara 1 hane just nu *hehe* (över 2 år gammal!!!) och ett gäng svarta neontetror...  Så fler guppys och några platys vill jag ha! Nån som har några över kan ju hojta till... köper hellre billiga från privatpersoner än handla dyra på djuraffär om de dör liksom ;) Och nu ska jag försöka ha akvariet städat... varannan vecka är mitt mål... ;) vi får se!!!


möblerat om...

Idag har jag möblerat om härhemma... Jag har snurrat runt på hela vardagsrummet vilket betyder att jag flyttat 2 soffor.. Tömt en stoooor bokhylla och flyttat den sen lagt dit grejer igen...Tömt en jättebyrå.. Tömt och gjort rent 1 akvarie för att kunna flytta byrån som jag sen fyllt på med grejer igen..
Flyttat tevebänken och teven och det jobbigaste av allt - hämtat sekretären nere från källaren 2 ½ trappa ner.... Men nu när allt är gjort känns det superbra!! tog bara 4-5 timmar :) Fiskarna och grodorna är jätteglada över de fräsha akvariet och hundarna har hittat sin soffplats på en gång!

Nu är det bara sovrummet kvar!! :):)


jag längtar tillbaka till sommaren - lägger därför in en bild på Ringo under sommardagarna!
kram på er

Simon!

En rykande färsk bild på "The prince of UK" -  Simon.
Bilden är tagen av Katarinah Lepard Jonzon www.trubbel.be TACK!


GrattisGrattis!

Till min kompis Carro och hennes Pudel Tiger som idag gick och blev Svamp i Norrköping!!! STOOOORT GRATTIS!! ÅÅÅ så roligt :):):):)



En till bild på Ringo och Tiger när de fortfarande var kompisar! Bilden är tagen på f.d jobbet i april -06

Virus!!

Idag när jag jobbade så skulle jag in och kolla ett pris då de är fullt av prylar på skrivbordet... Det är ett megavirus som krypit eller snarare stampat in i datan... Antivirusprogrammet blockade ett försök till intrång var 12:e sekund.... Jag stängde av datan! Jag som inte kan nåt om virus eller liknande!! SHIT!! men ett datarproffs behövs nog till de där :-S

Simon har dansat idag för första gången efter mopspecialen... Han blev 2a i valpklass med hp efter en söt gul pojke från kingsize. Men jag tror han var duktig... var ju inte där eftersom jag jobbade.... Hoppas jag kan få lite kort av nån papparazzi sen så jag kan uppdatera sidan eftersom jag inte har ett enda kort sen han var 5 månader ;)


En bild på Simon cirka 11-12veckor :) Söt som få!

stackars Ara

Jag tycker faktiskt grymt synd om Ara... :(
Helt rätt det han gjorde och jag stödjer honom helt ut!!

Varför måste allt vara såhär? Trodde det "bara" var inom hundvärlden.. men vi är nog inte unika...

Hoppas Ara ställer upp i OS-2012! HEJAHEJA!!

en liten notis..... Ara handlar på vårat jobb (har 2 stora hundar) och är alltid stressad...
Blir själv väldigt stressad när han är inne... försöker ge växeln snabbt tillbaka... så rusar han ut till sin snygga Volvo som öppnar och stänger bagage-luckan med ett knapptryck!
Fast det tog lååång tid innan jag fick veta att han var brottare och så känd..!

Lånar en bild av gp.se


sprungit...

Nu har jag och Ringo varit ute å sprungit... kan säga att jag har bättre kondis... eller tröttnar långsammare än min hund.. jag som berättade i förra inlägget att han var så pigg... hahahah! han tappade till och med bort mig 1 gång så jag var tvungen att springa tillbaka.... knasboll.. men nu sover han gott iaf! Ska göra om det imorrn igen.. :)
 Jag känner mig sååå duktig! :):)

tydligen..

så var inte spindeln så farlig... men vi alla gick lite på helspänn när vi skulle in i hundduschrummet idag.. *gulp*

Idag är jag så heeemskt trött.. efter att haft semester i 3 veckor så ska jag nu upp och jobba varje dag... Jag kan inte sova i rimlig tid på kvällarna och det har inte gått 1 dag när jag somnat innan 2... men idag ska jag nog lyckas... är snortrött nu iaf. Hundarna mår bra. Vi har varit på 2 lite längre prommisar idag och Ringo bara ääälskar att gå ut å gå. När han var yngre gick han precis vid mina ben men nu blomstrar han ut och kutar som bara den! :)

Det bästa han vet är att få ett -varsågod! när vi stått å väntat på grön gubbe vid övergångsstället.. Då springer han hela 8 meter (flexit) i världens fart... och är suuuperglad!!

Ringo har även fått dusch idag.. det var ett tag sen *visslar* Och Anna på jobbet sa igår - Men fyyy.... Ringo luktar hund! Så imorse var han tvungen att få bli ren och fin :):)

Nänu måste jag ta hand om min hungriga hund i köket... hon står/sitter och gråter under diskbänken.... Chefen rekommenderade att jag skulle ge henne keso!! för lite mättnadskänsla... nu har jag inte det så hon får nöja sig med ingenting... haha! stackars penny ;)



mmmmmm!! paprika.. :) ringo älskar det!

spindel

Idag på jobbet hittade vi en stooor exotisk spindel i en plåtburk....
Modiga jag :) satte en måttkopp över och la denna BEST i toan för nedspolning....
Grejen var det att den där spindeln var grymt stor och verkligen superäcklig så jag var tvungen att ta kort på monstret innan den mötte sitt hemska öde...
kolla här!!!


Min rooliga chef sa i telefonen till min jobbarkompis Anna..
-Jag måste skicka in den där bilden till Skansen och fråga vad det äär för spindel!!
-Men... det kanske inte är så bra med tanke på att spindeln ligger i toan! Tänk om de tyckte vi skulle sparat den!?!
-Men vaddå? De måste de förstå!
-Men tänk om den är superovanlig och de ville ha den..
-Men de måste de förstå..!

hahahahahaha! Tyckte det var roligt!
Nu har iaf fler i denna värld sett denna horribla spindel som var grymt stor... den här säkert kommit med från nån leverans från utlandet.. kändes inte som den hörde hemma i den svenska faunan!

Penny är fortfarande hysteriskt hungrig... Har krafsat på luckorna idag också... Och även letat mat i varenda vrå på jobbet när vi skulle gå hem.. hahah hon väger 9,3 och är cirka 48 cm runt kaggen.. tyvärr har jag inte mätt henne tidigare... :(

Har man en dräktig hund....??

***när hon tillbringar nästan hela kvällarna med att stå och hoppa mot diskbänken i väntan och begäran på mer mat...?

***när hon får dubbla ranson mat (utan gottis i) utan att bli mätt...?

***när hon nu blivit ertappad X antal gånger senaste veckorna med att trava runt och leta mat på köksbordet..?

jag hoppas det iaf.... :) Hon har gått 2 veckor och 6 dagar idag....

om 45 minuter

börjar jag jobba. Ska bli kul att träffa mina jobbarkompisar igen!  :)

puss från ringobingo

hemma

Nu är jag och smågrisarna hemma igen. Och semestern är avverkad för den här sommaren... Men sommaren förvandlades snabbt till kall och regnig höst så jag får väl vara glad att jag åtminstone fick nästan 2 veckor högsommar under min semester.

Letade efter en bild på Penny och lilla Donald när de sover tillsammans.. Jag hade den bara som liten omgjord till förra hemsidan... så jag satte i min externa hårddisk och letade igenom ALLA hundratals valpbilder.. jag tog cirka 10 kort varje dag och har lagt upp de i mappar för varje dag.. så 10 bilder gånger varje dag i 9 veckor tror jag... det blir en hel del!

hur som helst... den bilden hittade jag inte konstigt nog.. men däremot hittade jag lite bilder från valpningen på pennys underbara små krystminer..... sååå sööt!





men usch.. nu måste jag gå å lägga mig. klockan är nästan 1 och alla dagar förutom imorrn ska jag jobba heldag och då kan man inte gå å lägga sig såhär sent... haha!

godnatt och håll tillgodo med pennys sötläppar...

Småland igen

Åkte hit igår och hem på söndag. sen börjar vardagen med jobb.... Visst är det trevligt på jobbet men ännu trevligare och vara ledig!! :):)
Återkommer med mer när jag kommer hem igen.

lägger in en bild från när ringo var på semester i småland när penny löpte. Här sitter han på verandan med sitt ben :)

besökrekord

idag var det besöksrekord utan en enda kommentar.... hehe.... bara så ni vet så har jag några läsare iaf fast det sällan är kommentarer... utan er hade jag ju slutat skriva för längesen ;)

en bild på penny. Datumet ser ni ju på bilden! :) hon är 3½månad... söööööt va???

Ringo Skäller!

Här är en liten film när Ringo skäller på kommando! svååårt tycker han! hihi

bratwurst, kålsallad och tzatziki..

det var min lunch idag.. inte så där värstinggott direkt. Ibland får man äta det man har hemma faaast vitkål med salladskrydda är min absoluta favorit, kan nog äta det varje dag.. mmmm.mmmm

Gick en långis imorse när det var uppehåll och inge sol! Underbart mopsväder! Men så kom solen och helt plötsligt blev det koookhett så vi tog en liten genväg så vi kom snabbare hem.. Fast vi hann vara ute i 45 iaf! Men det var bara sol en liten stund för molnen tog snabbt över igen :(

Funderar på vad jag ska göra idag.. det är ju trots allt min sista semestervecka och jag har iiiingenting planerat.. Jag ska ju möblera om här hemma.. både i sovrum och vardagsrum, kanske att man ska börja med det. jag får se... ;)


en bild av en del av vårat sovrum...

kuligt spel..

fick hundarna ägna sig åt idag när det är sååå trist väder ute. I hålen lade jag torkade mumsbitar av hjärta,lunga,lever, njure,testikel och annat smått och gott. Köpte sånt på lösvikt i Stäket i samband med WDS! :)
muuums..




det svåraste är att vara den passiva och få titta på när den andra letar godis. Penny är jättedålig på det medan Ringo är såå duktig! :)

regnregnregn

Nu har det öst ner i över 1½ dygn... är liiite trött på det och hundarna med.. Fast de gör inget för dem och gå ut i regnet.. mest jobbigt är det att torka tycker jag!

Penny är hungrig som få - så jag har ökat hennes mat eftersom hon blivit tyngre men inte tjockare! haha, och hon äter med god aptit. Lade tillochmed ner en folsyretablett i torra maten imorse för jag hade inget bra att stoppa den i för att få henne att äta den. Och när hon ätit upp hade även tabletten slunkit ner... det betyder att hon verkligen var hungrig!

Hon har blött lite i sängen nu 2 nätter så jag är lite orolig att hon kanske resorberat... Å det vore ju sååå tråkigt!! Hon är väldigt pigg (mer än vanligt faktiskt) på promenader och äter som sagt som en häst fast dricker inte mer än normalt, hon har ingen temp och inga flytningar så jag är inte så orolig för livmoderinflammation även om tankarna slagit mig. Var tvungen att ringa mig kompis Camilla idag om lite rådgivning. men hon tyckte jag skulle avvakta ifall hon blev sämre.. för hon sa att det kunde ju hända små blödningar och ev. har hon resorberat... Å visst är det supertråkigt men hellre det! Och då är det säkert nåt fel på pupparna.. Och puppar med fel vill vi inte ha ändå! :)

Jaja, jag är i en väldigt negativ fas i dräktigheten... tror hela tiden att det inte är något, förmodligen för att jag så gääärna vill... menmen, hon är lite tjockare om magen tycker jag faktiskt...menmen... nu är det drygt 1 vecka kvar innan jag får veta!

ståå ut ;)

 en bild från förra dräktigheten! Hon är på dygn 58 eller liknande här... Lilla tjockis!

Nu är jag en

Webmaster! haha
det känns superroligt att kunna hjälpa en kompis!! Och jag tycker att det är roligt och lär mig ständigt nya saker för att göra sidorna bättre.. Vill inte ens komma ihåg hur min första sida såg ut. Den var gräslig!! haha

gå in och kolla på resultatet och skriv gärna något i gästboken :)

http://mopsarna.carolines.se

bilden är på Melker tagen från just http://mopsarna.carolines.se

Har du tid och pengar så köper du min..

Samba!



Var på Cornelisdagen igår. Det var god mat och bra musik till en början. Så spelade en av mina nya favoriten (efter igårkväll) nämligen jenny almsenius. Du kan höra några av hennes låtar på www.jennyalmsenius.se
Skulle köpa skivan men det var tydligen fler som tyckte som jag - nämligen att hon var bra, för de var slut!

Hur som helst är jag lite besviken att jag inte fick höra fler Cornelislåtar. Richard Wolff som även vann Cornelispriset gjorde en bra tolkning på Cecilia Lind och ett par fler sjöng några Cornelis. Men jag saknade mångamånga låtar..

Jaja, nog om det. Mormor hade hundarna hemma hos mamma och pappa under tiden och de hade nog det superbra! Hon gillar och mata dem, så några längre tider går inte att ha de hos henne..
haha!

det var allt för idag! ciao!

fredag

Idag är det fredag och det känns lite tråkigt. Vad det är tänker jag inte gå in på....menmen.

Dygn 9 på dräktigheten och Penny bara sover och sover. Hon är så söt :) Jag badade och borstade henne igår och många hår försvann. Trodde hon fällt klart men så var inte fallet. Så många bruna hår både föll av och borstades av så nu känns hon lite mer svart. Det går åt rätt håll! tjohooo!

Nu orkar jag inte skriva mer. hoppas eran helg blir underbar och Lycka till Carro i Svenstavik! Nu vill jag se ett cert när du kommer hem. HejaHejaHeja!! *kram*

donald nån dag gammal..

RSS 2.0