Agilitytäääävling!

Idag var det våran officiella debut i agility. Inte för att det spelar någon roll för oss eftersom det går såådär ändå ;) Loppet gick superbra i vilket fall men vi missade däcket så vi fick göra om och dessutom så missade vi i slutet på slalomet så vi gjorde om det också. Så 10 fel plus 17 sek i tidsfel. Det gav oss en 19:e plats av 27 så jag e nöjd ändå! Ingen rivning och väldigt bra på högersidan gick det :)

denna bild är från gårdagens träning med DP:klubben.

Imorrn är det tävling igen!



men som ni ser får Ringo inte tävla riiiiktigt än ;)

Simon är Svensk!

GIck precis in på hunddata för att kolla om prinsen fanns med och visst! nu äntligen är han Svensk och heter


S44470/2008  Jessygaff Midnight Storm


Agilityträning

Idag styrde jag och Mopsarna Hulken mot Haninge BK för att träna agility med Dvärgpinscherklubben. Det var en hel drös med Pinschrar och så jag med mina mopsar. Det gick riktigt bra och 3 timmar senare var vi på väg hem igen. Nu sover mopsarna som stockar såå skönt att se de så trötta :)
Ringo lilla mesen vågar inte hoppa igenom däcket fast tog tunneln superbra... fast vi provade aldrig den platta..
I slutet hade vi en liten tävling. Penny kom på en hedrande 4:de plats eftersom hon kröp under ett av hindrena som var så högt.. haha! Men vi vann en vattenflaska iaf!  Om hon hade kommit 3a hade hon varit med på DPklubbens hemsida haha!
Ringo tävlade inte eftersom han varken hoppas däcket eller har provat platta tunneln ;)

Sen var det DPrejs. Matte springer iväg och sen ropar så ska vovven springa så snabbt som möjligt... Tror den snabbaste DPn sprang på 3,6sek och Penny på 5,2 och Ringo på 6,3. Så det är ju lite skillnad i farten på dom!

Det blev även lite grillad korv och fika. En mycket trevlig dag i ett helt annat sällskap än mopsmänniskor.. Ovanligt men trevligt. Försökte få dit nån till mops som kunde tänka sig vara intresserad men det blidde inte så.... lite tråkigt iförsig, jag vill ju ha mopssällskap på tävlingarna juh!!!

En bild på Ringo innan han ska ut och cykla med mig i sin fiina sele!


Igår var jag på min kusins 25årskalas.. Vi åt på ThaiBoat vid skanstull, jäättegott och ett trevligt ställe.. De hade en sandstrand på båten där vi rökte en cigarr för 150:- det var kusinPatriks cigarr och jag som hatar rökerigrejer av alla dess slag var ändå tvungen och ta en bild på min med cigarren i munnen :)

jag och min kusin Elin

mina söta kusiner Patrik och Elin


och sist en stark drink med CHILI!!! den var inte god utan brände i halsen..Det är kusinPatriks tjej Dinah som drack den


det var allt från min helg! hejhopp

nu e det heeeelg

det har varit en körig men rolig vecka! Inventering och sjukt mycket folk på jobbet. Jag har fått agera lite chef nu när både anna å lisa har semester plus att chiefen är ute på lagret och fixar och donar inför mässan nästa helg. Men det är roligt och man känner faktiskt att man kan mer än man tror :)

Imorron fyller min kusin 25 år så då är det bokat bord på thai-båten. ska bli trevligt och gott framförallt. Har nu suttit hela kvällen och donat med Carros nya sida.... Nu måste du faaaasen bli nöjd och inte ändra dig igen ;) hehehe!
Nä, men det är roligt och väldans lärorikt eftersom jag hela tiden kommer på nya sätt och nta koder som jag kan använda mig av.

Jag köpte 2 halvruttna pelagoner på plantagen för en tia styck. De var inte så mycket för världen men jag köpte och chansade.. jag som absolut inte har gröna fingrar men är också av den anledningen snål i mina blomköp eftersom dyra blommor som dör inte är sååå kul. haha! Pelagonerna har växt och blivit helt underbara. se själva!!

jag älskar den!!!


Hoppas ni alla underbara kompisar och andra  mår bra i sommaren (vi har det i sthlm iaf) hoppas det är det på söndag också när jag e ledig.

man hinner

inte med så mycket när man jobbar hela dagar... tiden bara rusar iväg och idag skulle Emma kommit hit så vi skulle kolla på de sista på hennes hemsida innan den läggs upp på de "world wide web" Emma är nybliven hundfotograf och egenföretagare... Lägger upp hennes hemsideadress såfort den är fäärdig.. blir nog bra till slut, men mycket pyssel är det.
Men jag tycker det är roligt och bättre och bättre blir det hela tiden också...

Igår var jag och ringtränade med Uffe och Penny med Puggensgänget. Väldigt nyttigt som vanligt men Uffe är nån form av undermops men!! vi måste träna på att bli mer stååå-redo :) Han kan men inte på en gång som jag vill... men det löser sig nog.. Och tillslut blev det en bild på Uffe&Penny som jag ville. :)

Träffade Simon igår, det var ju ett tag sen nu.. Han växer och växer så snart ser man inte skillnad på honom och de svarta tikarna.. ska bli sååååå spännande att ställa honom i augusti!
Jag är såå glad och stolt över lillkillen som numera ska visas av Malins dotter, tror de kommer träna massor så de blir samspelta och riktigt duktiga.. men de har ju ett bra tag på sig att träna inför de stora danserna!

Idag skulle jag åka till mamma för att lämna tillbaka deras OK-kort som jag fick låna till och från Småland... Jag och mamma gick en prommis, käkade lite och solade lite på framsidan, jag fick med mig lite ägg och morötter och lite blommor som de inte kunde ha hemma eftersom mamma nu åker till Skåne i 4-5 veckor.. Pappa är redan där och har byggt en altan. Men vad vi kom på att vi glömde när jag var hemma var att ge mamma OK-kortet!! såååå störande, så nu måste jag åka dit ikväll och lämna det eftersom hon åker imorrn direkt efter jobbet. *suck oh stön* men det man inte har i pallet har man i benen. haha!

Dagens bild blir på Puggens Melker alias Melker/Melle. Tycker han blev sååå snygg på den här bilden att jag bara måste ha med den. Den är tagen igår av Melkers husse Oscar Beijer, jag har bara lånat bilden men jag hoppas det e okej ;);)

hemma igen

Efter 3 nätter i småland är jag och mopsarna hemma igen. Igår kom vi och idag har jag haft rush på jobbet. Väldigt roligt när det är mycket folk och nu har vi haft stängt i 3 dagar så då blir det partyparty när vi öppnar igen :) Dessutom är det inventering... jag tror nog att jag nästan är ensam när jag säger att det är rätt roligt... visst blir man snurrig i kolan efter ett tag.. men att ha nåt att pyssla med gör så att dagen går fortare.... Så, jag ser fler fördelar än nackdelar.. man får ta lite pauser från räknandet.. annars blir man nog koko. haha!

Penny har nu simmat för näst sista gången... det har jag sagt nu några veckor haha, men nu blev det så och på torsdag nästa vecka är det absolut sista gången! sen är det semesterstängt och Penny börjar väl snart löpa.. men jag hoppas och håller fortfarande tummarna för att hon håller igen över månadsskiftet...

nu måste jag städa här hemma.. ska nog göra det imorrn.... men det känns så trist å komma hem strax innan sju, göra mat och stäääääda... usch å blä!

jaja, nu ska jag kolla vidare på den stackars flickan med 4 armar och 4 ben.. :(

dagens bild blir på min "Hulken" stor å stilig.. hihi...

nu har det varit midsommarafton

och den har jag tillbringat i småland där jag fortfarande befinner mig. Kom ner i torsdagskväll/natt och åker hem igen imorgon - söndag.

det var trevligt igår.. vi åt god sillunch x 2 och sen var det lekar och tipspromenad - inomhus för ute var det spöregn blandat med sol sen kom spöregnet igen...

Livet går upp och ner precis som det ska uppenbarligen..och snart blir det nog uppåt får jag hoppas när Penny börjar löpa och det förhoppningsvis blir några små kavringspuppar sen! :) Och jag har snart semester.. bara 4 veckor kvar!! Och Mattias kommer hem snart igen från Småland!! tjihooo och innan dess är det världsutställningen där vi bla. ska träffa Simons uppfödare igen. Ska bli jättetrevligt!!!

Har ju tränat lite med Uffe eftersom jag ska ställa honom där... Vi får se hur det går.. när han vill så står och går han som en kung. Men, rätt som det är så är jag för otydlig och eftersom vi inte har tränat så mycket så blir det mycket svårare.. men 1 gång till med proffshjäp har vi.. Så vi får hoppas vi inte skämmer ut oss allt för mycket ;);) För snygg är han, det är inget och snacka om!!

jaja.. nog med babbel... en bild på Babsan från förra årets pride-parad! Den blir man glad av!! :)

ringträning

idag har jag varit på ringträning med Puggens-gänget! Det var bara jag med 3 mopsar. Penny, Ringo och Uffe och sen så var det Gollum. Så det blev lite privatträning..Väldigt bra och nyttigt :) Tack såå mycket! jag och uffe behöver träna massor.... *hehe*
Jag glömde självklart kameran så det blev ingen ny bild på Puffen och Penny.. Men nästa vecka ska jag försöka komma ihåg :)

Sen åkte jag hem till Paula och käka lite tårta, eftersom hon fyllde år.. Och kom precis hem nu för att se Sverige förlora... lite tråkigt när det inte går bra.. menmen


tränade lite med Ringo idag.. mest på kul för han gillar verkligen att ställa upp sig å få köttbulle :) Men den här bilden är från tidigare i vår...

2 dagar har gått 2 to go

på den här veckan.... känns rätt bra att bara jobba 4 dagar..! :) sen vara ledig 3! imorrn ska jag träffa Uffe och ska försöka på till ett kort på honom och Penny som jag kan lägga ut på valpsidan! har ätit tacos idag i min ensamhet... börjar bli lite tråkigt å vara ensam hemma nu faktiskt... :( jag saknar min älskling massor! fast vi syns ju på torsdag, ska bli härligt!

Jag köpte en ny bädd till mopsarna i sovrummet. jag har en gammal brun i plysch som bara blir platt och ser ut som smutstvätt typ.. men nu har jag köpt en lila galonsäng och lagt i en lila superfäll i. Den gillar Penny och hon ligger där nu istället för med mig å Ringo i vardagsrummet.. tokstollan!

Igårkväll skulle Ringo hoppa upp i sängen och jag gjorde nåt med handen så jag råkade smälla till honom på/vid ögat precis i upphoppet så han kastar sig ner i luften.... han fick ont å kisade lite å jag flög upp.. tände lampor och tog fram min lilla lampa som funkar perfekt och lysa i ögon.. Han hade inget sår och kisade inte mer.. men däremot var han livrädd för sängenn för han var väldigt säker på att det var sängen som varit dum.. haha! så han låg på mattan i hallen och kollade lite förskräckt in i sovrummet... men jag hämtade honom och la honom brevid mig och kramade honom tills han insåg att det inte var så farligt.. så nu e allt som vanligt igen! hahaha... knäppa vovvar man har va? ;)


dagens bild är på simon från mopsspecialen.. Han är såå söt så!

konstigt

hur det kommer sig att det alltid är smockfullt kl. kvart i 10 på vivo...
jag var där idag och handlade köttfärs, diskborstar och vindruvor.. vindruvorna var för dagens bruk och resten för mat imorrn.. :) å för disken.. hehe!

jag köpte en påse av mitt nya favvogodis också... det är fazer´s fami mini-bites. de är små chokladbitar fyllda med hasselnötstryffel som smälter på tungan... mmmmmmmmm!!!

idag simmade jag med penny igen. Vi körde faktiskt ett varv utan flytväst för jag var tvungen å se om hon kunde.. å visst kunde hon det.. så nästa vecka kör vi nog fler varv utan flytisen :)

nä, nu ska jag sova. kram på er alla kompisar!

en bild på ringo

Avesta och england...

jag åkte idag till avesta ändå... dyyyrt men va fasen. jag är en sån som grämer mig om jag är anmäld och sen inte ställer.. det gick bra så jag e jättenöjd :)

jag stannade på hemvägen i bålsta för å pussa på mina brorssöner olle å linus! det var värt alltihopa :) Sötare ungar finns nog inte... Olle var såå trött för han hade inte sovit middag.. så han satt å åt corn-flakes och tappade huvudet för att han somnade.. så vaknade han till å stoppade handen i skålen och somnade och vaknade och stoppade i munnen.. till slut la han huvudet på bordet och soooooov ...zzzzzz... dan filmade allt så jag ska be om filmen.. hahah! jag satt å asgarvade och olle reagerade inte ens... haha . sötnos!

tänkte lägga in lite bilder från england. när vi var där och kollade på simon.

manschester
   

de två andra halvbrorsorna till simon som vi inte valde...


Å sen han vi valde :) Sajmon the prince!!


Eftersom jag glömde mitt pass på hotellet så hade jag extradag i england.. Och åkte till London där flyget hem gick dagen efter... så här är några bilder från London (checka in skylten på bild2.. beer & burger hihi):
   

3 klassiker
  

ääääntligen på väg hem!


hejdå!


Dolly och Madde

Var på Dolly Parton igår och jag bara älskar henne. 62 år, kort som en 12-åring, brösten som 2 fotbollar, alla delar i ansiktet opererad. Men ändå så underbart jordnära och rolig och helt helt underbar!

Hon drog självklart alla klassiker och bjöd på en verkligen underhållande show med mycket prat mellan låtarna i värsta country-dialekten och Island in the stream, 9to5, I will always love you var en supertrio. Sen att hon även körde min absoluta favvo Joline skadar inte heller :)


och sen klädbyte och paus....


I pausen såg vi att Sessan Madde stod i samma rum som oss... vi hade tillgång ett litet vip-rum där de serverades delicatobitar och loka..

ser ni henne??

allt detta taget med en mobilkamera.. därav den mindre bra kvaliteten....

Vovvarna var hos Lotte och Patrik med Allis och Zelda ute i Grödinge och hade haft det sååå mysigt... De hade lekt och stojjat hela dagen så inte ens Ringo har gått upp med mig än ;)

hejhopp på er! Nu ska jag åka å hämta staff-dyrka som jag ska passa till imorgon och även ställa i avesta.

ny bädd

har vovvarna fått... Det är en kudde i fleece som penny bara älskar

ligger hellre i den än i soffan.

Imorrnkväll är det Dolly Parton. ska bli jätteskoj och få se henne lajv, jag och Madde ska gå :)
Jag ser framemot joline och 9to5.. de vill jag höra minst 3 gånger!


ååå va det e tråkigt

å vara själv hemma..har ju förvisso mopsarna, vilket är tur, men det är ändå tråkigt att vakna själv, äta själv, somna själv å ingen å prata med här hemma... mopsarna kan man prata med men får inte alltid så vettiga svar tillbaka... några fnyyyyys och hmmmmf kan ju slinka ur dem.. hahah! idag åt jag väärldens tråkigaste middag, nämligen sån frysmat från findus som vi fick efter att de rensat kristofers, mattias brorsas, frys för han ska flytta... supertråkigt med tanke på att jag åt jättegod fläskfilé (från samma frys) igår.. till de stekte jag de kokta potatisarna som blev över sen i lördags.... jättesmarrigt!! nä, usch vad man babblar strunt haha! å jag är sååå sugen på att ställa Simon igen å igen å igen. Sååå himla roligt när det gick så bra så man blir taggad....men vi måste nog snällt vänta ända till augusti.. som iförsig inte gör nåt för innerst inne är jag lite mättad på utställningar.. har varit lite körigt ett tag nu.. men sista blir nu på söndag för espen engh. ska bli ruggigt kul! men sen ska det bli ännu skönare med en välförtjänt låångvila. Kanske blir det ju 2 agilitytävlingar.. 30juni och 1juli beroende på damens löp. :)

dagens bild är på den sötaste av sötaste Simon! bilden tagen av matte-nr2 Malin Nilsson :)

tjoooheej!

fick precis mess om att min nya mobil är färdig... lämnade in min 1 vecka gamla mobil i onsdags, för den fungerade inte bra.. så nu ska jag alldeles strax hämta den... har vart lite jobbigt.. för jag har pendlat mellan 2 mobiler varav 1 har kass mottagning och 1 har 3 knappar som inte funkar ;)

ny vecka..

Nu har det blivit ny vecka eftersom klockan passerat 12.. Har idag jobbat sen åkte jag på födelsedagsmys på sigmafältet i väsby, emma var det som fyllde år! sen skjutsade jag hem sandra, mådde och nisse till nacka för att i samma veva åka en bit till för att hämta min nessesär och laddare hos malin som jag glömt på hotellet i lördags...
Och som vanligt när jag åker dit så räcker inte 10 minuter.. För att vi har alltid välldans mycket och prata om så idag stod vi nog 1½ utanför medan hundarna rusade om vartannat... tom penny fick till rus med både ringo och lille Simon..

Så jag har nyss kommit hem... åt lite tacopaj som blev över från igår eftersom det inte blivit någon som helst middag, bara lite rulltårta men det är inte underbart på tom mage ;)

Nu har jag smält fredagens resultat och ser verkligen framemot och ställa pojken på mopspecialen i helsingborg i september... synd att det är 60 mil bort... :-S menmen.. det är en stund kvar och simon kan ju hinna bli en giraff under tiden så vi får se ;)

Imorrn ska Penny simma för sista gången den här gången.. För nu är utställningarna färdiga och jag bara väntar på att löpet ska sätta igång.. men man vet aldrig... hon kan vänta länge till därför har jag anmält henne till 2 agilitytävlingar i slutet på juni...kommer ångra mig om hon inte börjat löpa så jag missar och har hon börjat löpa så gör det inget om jag missar för då ser jag framemot ev. valpar istället...den här gången blev det officiella tävlingar så då blir det mer på allvar, fast vi gör det fortfarande på kul!! :)

dagens bild är på penny i full kareta i flaten i höstas...tjohiii.. checka in öronen ;)

Mopspecialen!

Och Simon fick en lysande start på danskarriären. Han blir BIM-valp och BISsvart-valp. Helt overkligt och bara SÅÅÅÅÅ kul!! Jag är så himla glad att vi åkte till England för att vi åkte till England och valde våran lilla svarta ädelsten.

Willgot blev 4 i juniorklassen och Penny blev uttagen bland de 8 stycken i sin enorma klass på 27 stycken så jag är jättenöjd med dagen :)

Tack alla för uppmuntrande ord om våran simon. Och stort grattis till alla andra kompisar som placerade sig finfint igår. Stacy blev BIS-valp.. Äntligen slog hon till, tyckte det var på tiden och Melker blev BH-3 helt otroligt bra!!

Men sist men absolut inte minst så blev snygga Damien BIS och det var verkligen rätt hund att vinna. Han är så snygg så snygg! Stort Grattis!!!

 Simon 4 månader!

nu bär det av mot..

medevi brunn och mopsspecialen! Carro kommer om sisådär 20 minuter och jag har inte ätit nåt än för hela hemmet är städat ijumed att vi hade storstädning imorse och sen åkte jag till farsta för att köpa nåt å ha på mig imorrn och det gjorde jag. En söt rosa klänning med vita prickar :)

hejhopp! uppdaterar när jag kommer hem.

usch för sim

Vi går och simmar med penny 1 gång i veckan nu vilket penny hatar... hon hatar det nästan mer och mer för varje gång och sitter å skakar när vi sätter på flytvästen.. Men det är såå bra träning, både för hennes front, övriga muskler och framförallt hennes rörelser som blivit sjukt bra från sidan.
Det är även bra hjärngympa för hon är rätt trött när vi e klara och sover gott sen hela kvällen.. Sen när vi kommer hem måste jag duscha henne för kloret bleker pälsen. Och duscha är ytterligare en grej som Penny ogillar.. sen gör jag öronen och nosvecket när jag ändå e igång och vid det laget är jag inte poppis hos primadonnan...

så nu e det dags igen nästa vecka och då har vi gjort detta 7 gånger. sen är det 5 gånger till sen tar klippkortet slut och jag hoppas att hon kanske hunnit börja löpa innan.. Men då sparar vi stämplarna så att hon kommer i form igen efter kullen :)

jaja, nog om det. På fredag är det mopspecial.Å det ska bli sååå roligt.. Penny ska in som nummer 127 utav 164 vilket är helt sjukt enligt mig.. fast det ska bli väldigt roligt att se så många moppar där till skillnad från förra året där de säkert inte ens var hälften som var där... Ringo får stanna hemma och ta hand om husse och faffa och fammo som kommer på besök i helgen.

Här är 2 bilder på Penny när hon frivilligt hoppade i sjön -06.. jag försökte locka med ringo i vattnet men fick ett svart vattenmonster hoppandes runt mig... första gången hon någonsin gått i längre än tassarna :)
image198
image199


Norrköping.

Jag och Malin åkte tidigt i lördagsmorse för att ställa i Norrköping. Vi sov över på ett supermysigt vandrarhem som jag verkligen kan rekommendera. Turistgården heter det. Ligger väldigt centralt men inte mitt i stan.. Hur som helst.
På lördagen gick det över förväntan. Trots en kokhet dag och mopsarna var supervarma eftersom det inte fanns skugga nånstans...
Penny går i öppen klass, de var 6 stycken och Penny placerar sig tvåa efter supersöta Puggens Just Jessica. Får ck och går vidare till Bästa tik där hon blir Bästa Tik-4. Det var sååååå roligt :):):)
Tack sååå mycket till domaren Rui Oliviera!
image197
Ettan blev 2a i sin klass och Melker också tvåa med ck och slutade som BH-R. Stort Grattis!!

Söndagen var en sämre dag... Det var varmare och jag värmde inte upp Penny... Och eftersom hon är hysteriskt glad när hon kommer ut ur buren så går hon sååå  mycket sämre.. Så hon fick en tvåa. Domaren sa att enda anledningen var vevande fronten.. menmen.. jag är så nöjd över helgen ändå!!! :)
Tack alla för trevligt sällskap, speciellt Malin :)


RSS 2.0