samtal

ofta när det ringer mitt på dagen hemma så är det försäljare så ibland när jag inte orkar så skiter jag faktiskt i att svara... I morse vid 10-tiden ringde det och jag svarade inte för jag var bombis på att det var nån sån..
Men nu alldeles nyss ringde det och jag svarade och den här gången var det inte nån försäljare, även om det faktiskt lät så till en början..

- hej jag heter ... .... och ringer från rikets sal i farsta
- aha? sa jag..
- vi ringer runt för att prata om bibeln och andlig vägledning..

så jag sa vänligt men bestämt att det inte var något för mig!
inte visste jag att jehovas ringde hem till folk?! har aldrig varit med om hembesök, i försig öppnar jag inte dörren om det står någon okänd utanför. Har aldrig gjort... Så det kan ju hända att jag missat nån, speciellt när jag bodde hemma i radhus i Skarpnäck.

Summan av kardemumman av detta är att ni som provar ringa hem till mig mitt på dagen och det inte är något svar, för antingen är jag ute med hundarna, jobbar eller vill helt enkelt inte svara - prova å ring på mobilen. Där svarar jag alltid!! (om jag har möjlighet..)


här är tik4 och tik3!

nu är valparna 1 vecka

Och tiden går fort men samtidigt ganska långsamt. Man vill att de ska öppna ögonen och börja gå samtidigt som man vill att det ska gå långsamt så det är lång tid kvar tills de ska flytta...
Bilder på de små kommer senare idag tror jag.

Har precis betalat räkningarna och blivit väldigt mycket fattigare. Räkningar är så tråkiga och jag önskar att de inte fanns ;);)

Sitter och funderar på vad jag ska laga för lunch till mig idag. Allt vi har hemma är så tråkigt och jag är inte sugen på någonting faktiskt om jag ska vara ärlig. Ska väl gå en prommis med trubbarna så kanske jag kommer på nåt när jag kommer tillbaka.



Dagens bild är på William - Pennys kullbror och bilden är tagen igår.
William har blivit en stor kille och det var nog minst 1 år sedan jag såg honom sist och mycket har hänt på ett år. Men väldigt söt och väldigt gosig och han ler precis som Penny... Med andra ord. Supersöt!!


Mopsrus

Idag var jag och Ringo på mopsrus.. det var runt 20 mopsar på ruset och det var underbart väder. Sol men lite höstkyligt.
Kul att träffa gamla och några nya vänner. Träffade Simon som jag inte träffat på ett tag. Han är lika stor som Ringo!! Sen var Uffe, Elvis (E2), Lisa, Snuffe, Baltazar, Allis , Gollum, Renton, Donnie och många fler med...


Bilden är på Uffe. Pappan till våra valpar här hemma. Han är en stilig gosse. Hoppas valparna ärver lite av det snygga :):):)

Valparna mår bra och jag tror att  vi har kommit på ett tema till den här kullen. Men jag avslöjar det inte ännu... Imorrn har det redan gått 1 vecka.. Tiden går så fort!

det var allt för idag.

Pupparna

igen såklart. De växer och växer och den stooora hanen väger redan över 300gram och är en jätte brevid de andra små flickorna.

här kommer lite nya bilder!

tik1


  

Tik2


 

Tik3


 

Tik4


 

Hanen


  


Så! det var allt för idag. :)
Penny och Ringo mår prima och imorrn blir det mopsrus för min och Ringos del. Ska försöka knäppa lite kort då! :)

lite nya bilder!

För det är ju såå underbart att fota valpar för de blir alltid gulliga på kort. Idag blev det kort med rosa bakgrund. Se och njuuuut!

tik1


tik2


tik3


tik4


Hanen


så! det var allt för idag. På fredag kommer "farmor" Paula hit och kollar på sina barnbarn ;) Kul!!

Valparna idag!

alla mår bra och Penny tar väl hand om sina 5.
här kommer 1 bild på varje puppe.. det finns lite fler bilder på hemsidan under "valpar"

Tik1


tik2


Tik3


Tik4


Hanen

5 puppar

har kommit till världen... :)
1 gul hane, 2 gula tikar och 2 svarta tikar..
har vart en fullspäckad dag på bagis.
Penny blev snittad för en död svart liten pojke låg och proppade vägen :( men övriga 5 och Penny mår nu bra och vi är superglada!!






flås och bädd...

det är vad mina timmar inatt bestått av... nu är det rätt nära för Penny har flåsat och bäddat frenetiskt i 14-15 timmar... och lillgumman har behövs gått ut akut 2 ggr för de små rackarna därinne trycker på..
Nu är nästa fråga när själva värkarna sätter igång... men jag gör så att jag vääääntar lite till då ;););) för det har jag ju inte gjort innan.. haha

här!

kommer jag uppdatera så fort det händer nåt i valpväg... än så länge ingenting - otippat eller?!?!?! haha!
är inte ens säker på om Penny haft sin "dipp" tempen har varit på 36,8 som lägst - vad jag har sett...men frågan är om det räcker...? Nån som har mer erfarenhet.. sist var "dippen" på 36,5 ca. men hon beter sig inte alls som förra gången med flås. Nu är hon lugn som en filbunke..

nothing nothing nothing...

bara för att jag skulle tycka det vore smidigast om valparna kommer nu i helgen så lovar jag att de dyker upp på tisdag. Är så trött på att vänta för jag vill veta nu!!! memmen.. de är småknodden som bestämmer och de verkar trivas därinne ;)
Pennys temp åker upp och ner från 38 till 37. har pendlat så ett par dagar nu.... och jag väntar på att se "dippen" nu alldeles nyss var den på 37,1 och då har man ändå hopp att kanske nästa gång har den gått ned ännu mer.. hehe. vi får se!


mmmm..mmm. lägger in en bild på maten vi åt igår..
fläskfile stekt i grillkrydda och grillolja.
kantareller och championer stekt på samma vis.
lägg allt i en ugnsäker form och häll matlagningsgrädde och rör ihop.
lägg sparris på toppen och så in i ugnen i 30min..
såååå obeskrivligt gott!!


hejhopp


ska lägga in en till bild

denna är till mina jobbarkompisar och chief!
se om ni ser den imorrn...


visst e hon söt.. kolla minibenen och minihuvudet :):)

annars mår vi allihopa fortfarande bra! jag har precis ätit kyckling med god sås och ris och massa sallad. Penny är nog den mest kräsna dräktiga hundar... grr... köpte blötmat idag som de brukar få som båda älskar! men penny vägrade.. tog till och med upp det på diskbänken och väntade men hon bara luktade och ville inte ha.. så då blandade jag i köttbulle och då åt hon lite iaf... ringo slukade resten ;););)

 

äntligen!!

Igår hittade jag min batteriladdare till min kamera som jag råkat möblera bort.. fick en liten ingivelse och öppnade andra lådan i byrån i hallen. Och vips! där låg den, Är såååå glad, har varit lite orolig att inte kunna ta kort på bebbarna när de kommer....

Penny snarkar och sover och gnyr när hon kliar sig för att hon inte kommer åt...allt är rätt jobbigt nu tycker hon, med all rätt... det enda som är bra är att sova, mysa, pussas och äta såklart.

Hon har intagit garderoben som sin plats i ungefär en vecka nu.. där ligger hon aldrig annars... ligger på tvätten.., har några lakan och nån fäll därinne som hon klättrar upp på och snusar..där låg hon innan förra valpningen också... tror hon tänker att i garderoben ska jag ha mina puppar.. jag tycker inte det är en bra idé ;)

58 dygn -08


58 dygn -07


på dessa bilder ser man nästan att det är 2 till i magen :)
hejhopp!


röntgen...

nu har vi röntgat :) det ligger 6 puppar i den stooooora magen :):)

imorrn är det

dags för röntgen!!! då får jag veta hur många puppar det är därinne...
Penny väger 11,3 idag. har gått upp ca. 2,7kg

hejhopp!! uppdaterar imorrn :)

söndag

Idag skulle jag göra en grej som inte blev av... Men då istället bjuder min lediga söndag på helt andra saker.. först mycket slapp i soffan och så har jag pillat in några nytagna bilder på Melkers valpar på www.mopsarna.caroline.se
Supersöta tjejer har han fått för 1 vecka sen!

Snart åker jag, Mattias och trubbisarna till min mamma. Pappa är i finland. Mamma har tjatat om att få träffa mopsarna och jag vill träffa min mamma så det blir perfekt! Vi ska käka middag ihop och sen kanske jag ska baka äppelpaj eller chokladbollar när jag kommer hem. Har inte bestämt mig än... äpplen skulle jag få av mamma idag...mm och plommon!

Annars så känns den här helgen inte som en helg.. blir ju så varannan helg att jag inte ha helg eftersom jag jobbar på lördagen.. för då känns söndagen som en lördag men ändå som en framskjuten söndag eftersom det är måndag dagen efter... hmm...

Nu är det cirka 8 dagar kvar på den eviga dräktigheten.. jag ska försöka skjuta fram röntgentiden som jag hade på fredag till kanske onsdag.. tror det blir bättre! hoppas det finns tid!

Simon dansade igår på gubbängsfältet.. tyvärr missade jag återigen hans dans eftersom jag tillbringade timmarna på jobbet. Han blev 2a av totalt 4 valpar så det känns ändå okej. Stort grattis till Donnie som var valpen som vann för dagen.


lägger in en bild på donald när han är kanske 6 veckor... han har en lång svanhals för han är sugen på goodiiiis.. det är svårt å fota stående valpar helt själv  ;);)

Nejmen jisses!!! höll på att glömma. Willgot har ju gjort MH idag. Han är tydligen en liten tuffing. Ska senare under dagen få protokollet... så jag uppdaterar imorrn med det kanske!! :):)

kram på er alla

polis polis potatisgris

Igårkväll när vi skulle gå på kvällsrundan så tar vi en annan rutt än den vi brukar.. Så efter en stund ser vi en äldre man försöka vingla sig upp på benen. Vi bestämmer oss för att hjälpa till och Mattias tar honom under armen och frågar vart han bor. Gubben som är fruktansvärt full har spaghettiben och kan inte gå eller stå själv så vi följer honom till port 78 där han säger att han bor.
Vi går förbi en kvinna som också är full som pratar i telefon så precis när vi är vid porten kommer hon ifatt oss och säger att han inte bor där. Utan att han bor i port 84... så vi vänder och går tillbaka.... när vi nästan är framme vid port 84 så stannar en bil och ut hoppar 3 killar.. De visar bricka och är 3 civilklädda poliser.

Men!! de letar efter en misshandlad kvinna och frågar om vi vet nåt... Nope, ingenting.. men gubben svamlade nåt om en kvinna som blir misshandlad av sin man och så vidare.. det verkar som att han menar den kvinnan vi mötte lite tidigare så 2 av polismännen springer till port 78...

En till civilare kommer som antagligen letat till fots..

Lite längre ner i backen kommer en bil med en polisbil efter sig...Båda stannar och när poliserna går ur bilen försöker han i bilen sticka igen... Då skriker den ena polisen - Stanna!!! ANNARS SKJUTER JAG!!!

-oooops.. mattias lämnar sitt telefonnummer och namn ifall de ville veta nåt mer... och vi går tillbaka hem...
Mannen som försökte rymma står nu och pratar med polisen och jag har ju ingen aning om varför de stannat honom, men är väldigt nyfiken..
så kvällsprommisen blev lite utdragen och mycket händer i hökarängen...!

sist vi gick en annan kvällsrutt så blev vi vittnen till ett bombdåd på gubbängsfältet....

50 dygn

Nu har det gått 50 dygn. Penny väger 10,6 och har ett midjemått på 64 cm. hon börjar bli stor och kan knappt hoppa upp i sängen längre... Hon är världens mysigaste och gosigaste just nu..
Det är nästan 2 veckor kvar fast det känns som den dagen aldrig kommer komma. Jag är såå nyfiken.

Ska strax gå ut med vovvarna, men det är inget roligt väder och jag är redan trött på hösten och de kalla och ruggiga..hmm Vill ha soooommar sommar och sol!

Lägger in en bild på Cillas andra vovve. Världens bästa Border Collie Titti!!





måndag

Igår var jag hos Cilla och vi åt såååå god tacogratäng och pratade givetvis massa strunt :)
Hade verkligen supermysigt och jag hoppas att carro och cilla kommer hit på fika på onsdag, då tiger ska få en sportigare frilla så är de ändå i närheten.

Nu är det 2 veckor kvar tills de små minitrubbarna kommer till världen.. jag är sååå nyfiken på hur många och vad det är för några som gömmer sig därinne i hennes tjocka mage :)

Igår dansade Willgot (p. let it be wilde willgot) och blev bästa juniorhane med hp. jag är väldigt stolt för jag vet hur svårt det är med svart och man får sakta men förhoppningsvis säkert jobba sig uppåt :):) Simon dansade också och blev 2a i valpklassen efter Elliot som slutade som BIS-R!! stooort grattis :):):):) Simon skötte sig superbra och fick en strålande kritik så snart kanske det är hans tur också!

lägger in en bild på underbart söta toypudeln Maya från igår.. Det är Cillas lilla charmiga gremling!

nu är en del av helgen

avklarad.. har varit ute å svängt med kompisar + har ätit smarrig middag i sjöstaden med mattias och kristofer. Och så har jag tillbringat en stund i porten eftersom jag inte tog nycklar med mig och mattias åkte hem till kristofer för att se matchen... meeeen min gulligagulliga kille kom hem och så tog han bilen tillbaka!! världens sötaste :)

Nu börjar jag bli lite hungrig igen... åt ju lunch/middag vid 3-snåret... ska se om jag hittar på nåt.

Imorrn ska jag träffa cilla, carro med tiger, sandra och camilla hemma hos cilla. Vi ska baaara prata massa skit och kanske kolla på fåren.. jag hoppas de har lamm som man kan kika på :)

sätter in en bild på söta camilla från igår. ska ju träffa henne imorrn igen! jippi!

fredag!

ÅÅ va underbart det är med fredag. Ikväll ska jag ut med några kompisar och partaja! Ska bli skoj :) På lördag fyller Mattias brorsa år.. eller egentligen fyllde han igår men vi ska käka lite middag imorgon. Och på söndag ska jag träffa mina gamla jobbarkompisar ute hos Cilla! Ska verkligen bli superskoj å träffa dem och bara prata massa skit :)

Så en fullspäckad helg med andra ord!

Jag önskar alla som åker till Öland och Högbo i helgen ett stort lycka till och jag håller varsin tumme speciellt för Willgot och Simon som ska svänga sina lurviga på Öland!!


Här ligger Penny å slappar sig i form inför en utställning tidigare i sommar... :)

6veckor

har nu gått och Penny har ett midjemått på 63cm och väger 10kilo.. undra vart de här ska sluta???!??!?
söt e hon iaf! och väldigt hungrig :):)

det var allt för idag.. skriver nog mer imorrn. tjao!

måndag igen...

en ny vecka och det känns redan bra. Har diskat en brontodisk och gjort fint i köket.. nu är det bara övriga rum kvar. Tur att man bor ganska litet ;) För städa - är det absolut värsta jag vet... haha!

Igår var jag och mattias och mattias brorsa på grönan. Sen senare på kvällen gick jag på bio med några kompisar. Vi såg Mamma Mia och ååååå vilken underbar film! En sån film jag kan se om och om igen känns det som.. Jag log genom hela filmen och det var så roligt å jämföra filmen med musikalen som jag såg för cirka 2 veckor sen. Kan inte säga vilken som var bäst... Men jag var grymt imponerad av Meryl Streep och Pierce Brosnan! Att de var så duktiga på å sjunga visste jag inte...

Jag följer våra bästa år på 3an varje dag. Tycker det är en mycket underhållande serie och så är det bra för det gör inget om man missar ett avnitt eller 10. Nu är det 3 veckor kvar innan valparna kommer och jag kan inte bara annat än att räkna dagarna. För ojoj va jag längtar!!!

dagens bild är på Donald cirka 3 månader. Söt va?

RSS 2.0