onsdag

Malin frågade mig igår hur en meny ser ut med min lilla diet ;););)

Det är ganska lätt... Man kan äta kött och sallad bara man utesluter potatis, ris, pasta osv.
Det där med att man ska undvika socker är ju svårare.. iaf för mig som älskar godis och frukt.

Så nu de här 4 vcekorna ska jag inte äta frukt heller. Så jag äter jordgubbar så det går ingen nöd på mig. HAHA
igår åt vi fläskfile med getostsallad och kokta rödbetor, det blev även dagens lunch... mmmm!
jaja, nog om det! Har varit på långprommis, dammsugit och skurat här hemma... fattar inte när den lilla gula ska sluta fälla här hemma!! fast det är inte bara hans hår tyvärr... är även en hel del svart också förtillfället.

Nä nu ska jag börja göra mig iordning för jobbet. Ska cykla dit snart! yes. jag cyklar numera nästan varje dag!! :D duktiga jaaag....
hehe

dagens bild...blir på eva 2 veckor gammal! snuttfia

lite av varje

det blev inget Österbybruk.. satt å funderade och tänkte och hade sidan uppe så när jag väl kollade så var SKK's klocka 3 minuter före min och alltså 00.01 så då kunde jag sluta fundera ;) rätt skönt ändå!
Hade ingen å åka med så då kan jag spara de pengarna till övriga utställningar i sommar... det lär ju gå rätt mycket pengar ändå har jag en känsla av.

Idag var det ytterligare en underbar dag. Nu börjar man bli bortskämd :)
Började min diet igår.. hoppas det ger snabbt resultat.. orkar inte vänta så länge på att märka nåt. Jag har helt slutat med kolhydrater och socker, ska äta så i 4 veckor sen måste man äta lite socker och kolhydrater för att inte må dåligt. Nu när sommarsäsongen börjar så kan det vara roligt att kunna visa sig i linne och bikini när vi åker till tunisien också! haha

dagens 2 bilder blir på min finaste kille... Lilla ringo..





det var allt för idag. återkommer imorrn om jag har nåt att berätta ;)

måååndag

Nu är det måndag igen.
Har inte bestämt mig om jag ska åka till Österbybruk eller inte än... men jag har 2 timmar kvar att bestämma mig.

Igår var det en heldag. Kl 9 kom mamma och hämtade mig och Penny. Vi styrde kosan mot världens ände typ... alltså Bålsta ;);) sorry Cilla! haha

Vi busade med barnen och åt god pastasallad.
Sen gick vi till lekparken
Här gungar Olle

Och Linus..


farmor tyckte också det var roligt å gunga


Sen åkte vi till Spånga där Roger, min morbror och Agneta bor. Agneta fyllde år så där fick vi grillat.

Väl hemma tjugo i 9 bestämde M och Jag att vi skulle gå på bio. Män Som Hatar Kvinnor. Den var ruggigt bra men såklart fattas ju litegrann från boken.. men det är ganska självklart att det blir så... Men jag tyckte verkligen skådisarna passade i rollerna... Den enda som inte passade in så där superbra var väl Peter Haber hehe..

Idag har det varit sommar och vi gick 45 minuter mestadels i skogen... Det var hothot, det tyckte hundarna med ;);)
På onsdag blir det nog träning igen i Väsby. Då ska Penny få följa med igen... Nu är löpet heelt slut för nån vecka sen så vi ska träna igen.

Det var nog allt för denna gång. Hejhopp!

lördag!

Idag är det lördag. Jag har jobbat inomhus när det var sommarvärme utomhus.. känns sådär ;) men jag hoppas det blir minst lika fint imorrn för då ska jag och mamma styra kosan mot Bålsta och min bror som dock inte är hemma. Men vi ska hälsa på Ullis och barnen. Ska bli så skoj och träffa de.. blir alldeles för sällan :(

Igår firade vi Mattias 25 års kalajs hos mamma och pappa. Han fick en SodaStream och GuitarHero till sitt XBOX! blev väldigt glad!
Vi fick grillad rostbiff med stekt potatis och tårta och grejer. Idag åkte M på fest och jag åkte hem till Sandra med E. Deras barn lekte tills de stupade i soffan vid 11... rejält trötta. Penny låg och snarkade tillsammans med de..

Idag har det varit utställning. Varierat resultat för mina vänner men jag vill skicka ett stoooort grattis till Nacho och Trubbel som blev BH1 och BH2.. Jätteroligt för er Fransisco & co och Katarinah!! Ni är väl värda det :)
Synd att vi inte kunde vara där och heja fram er...

Nä nu ska jag lägga mig och sova..
Dagens bild blev 8:e bilden i 8:e mappen. Donald några dagar gammal... kolla lakritsöronen och bulleläpparna!!!

torsdag

Igår träffade jag mina små kompisar på Väsby BK igen. Jag hade med Ringo och Eva och Ringo fick träna lite passivitet eftersom han blev förbannad på Dansk/Svensk-Akke... då fick han sitta kopplad och kolla på och ha tråkigt en lång stund. Det är det absolut värsta Ringo vet....Sen var han snäll...
Vi fortsatte träna på backandet. Nu backar han upp med bakbenen mot A-hindret. Nästa steg var att backa upp mot en trottoarkant vilket vi har avklarat på långisen jag och Ringo gick imorse :) Han är verkligen en extremt lättlärd hund.. är väl som Gerard O´Shea sa till mig under klickerkursen jag gick för drygt ett år sedan.. ibland är hunden smartare än sin matte ;);) haha vet inte om jag ska ta det som en förolämpning eller komplimang. jag väljer det sista för jag är stolt över Ringo!

Vi har även tränat lite "distanslydnad" vet inte ens om det kallas så.. men att med handtecken få honom att ligga, sitta och stå.. Det gick över förväntan och det ska jag utöka imorrn tror jag.

I helgen är det Västeråsutställningen. Tyvärr ska jag inte dit :( jobbar igen... Så jag har ingen hund anmäld men jag får heja på alla kompisar från jobbet hahaha. Hässleholm blir nästa dans för oss och ev Österbybruk sen.. vi får se

I förrgår var vi hemma hos Sandra och då fick jag för andra dagen irad träffa lilla Zitra. Det är Camillas andra staffe. Staff-Dyrka har alltså blivit storesyster till en underbart söt liten röd/vit tik. Här är hon!!


tuff men söt liten tjej!! Eva och hon lattjade ganska bra. Zitra är lite tuff för Evas smak som hellre stod några decimeter ifrån när Zitra och Dyrka lekte... klok liten mopsflicka! :)



 

livet är fasen orättvist..

en vän till mig har nu inom 3 veckor blivit av med båda sina mopsälsklingar....
varför ska somliga drabbas så hårt???
tänker på dig Anna!!!

Skulle skrivit ett helt annat inlägg egentligen... men det blev inget av med det nu...

Forshaga

Idag gick jag, Simon och Penny upp kl. 3.15..
3.20 ringde jag Carro som skulle åka hemifrån 3.30... DÅ väckte jag henne ;););)
Men vi kom iväg iaf och från Lotte och Patrik startade vi 5.15.



Stannade för frukost i Karlskoga på Donken, var den absolut segaste frukosten jag någonsin väntat på... säkert 15-20 minuter senare bär det iväg och halv 9 anländer vi till Forshaga Ishall.

Simon går in först tillsammans med 2 andra gula juniorer. Han blir 2a i klassen med Hp
domare: Birthe Sheel

"14 mån, Fin storlek, korrekt stort huvud, fina ögon, gott framparti, kompakt kropp, välvinklad bak, välansatt svans, fria rörelser, snygg färg o päls. gott framvisad"
Han skötte sig som en liten prins förutom på bordet där han är liiite skraj fortfarande...
den här bilden är tagen i Malins port när vi kom hem.. men färgen var knasig och ögat kritvitt så den fick bli svart/vit ;)


här är lillprinsen på bordet...


sötnosen är så glad och gullig!!!!


sen var det dags för Carro och Melker
båda var verkligen suuuperduktiga!! Melker var riktigt på och Carro visade honom super..
Det blev även för honom en andraplacering av 3 gula pojkar. Tyvärr alla utan ck..


Det var 2 stycken hanar som fick Ck...
Snygga Jasis Hugh Hefner.... verkligen en supersnygging!!! Han fick även certet
BIR blev Kingsize Fawn English Toddy, det var han som blev BIS på våran mopsspecial på Kistamässan i januari... En riktig favorit har han blivit... jättesnygg :)



Sen ååååååtskilliga timmar senare var det dags för tikarna.. de hade delat upp rasen att de 12 hanarna gick i en ring och 23 tikar i en annan... men dumt nog så hamnade tikarna sist i den ena och hanarna först i den andra... Så cirka 4 timmar senare gick jag in med Thelma.. En underbar liten filur som är mer vild än tam tror jag ;) Hon stod som en klocka, sååå duktig men att få henne att gå var nästan omöjligt.. men vi knep BIR-valp :):):):):):):):):)

Allis in i Unghundsklassen. Domaren gillade hela gruppen och tyckte den var väldigt jämn och fin. Allis kom på en fin tredjeplats med hp.

Sen in med Penny...en etta först... då kan man slappna av! När vi stod vi 5 i konkurrensen så tittade domaren inte ens på de svarta... tittade uttrycket på de 3 gula med en pipis medan hon inte brydde sig om vi 2 som hade svarta tikar... menmen, det är inte första gången.. Hur som helst är jag jättenöjd med våran 4de plats. Domaren sa till mig när hon tog i hand att Penny hade för mycket tuttisar för dagen... Att hon annars var en jättefin tik! Att jag skulle vänta lite. Haha, det blir att vänta 1 månad tills vi åker till Hässleholm. Så nu ska jag promenera ännu mer och snabbare!!
Så liiiite kanske hon gillade henne ändå ;););)
kritiken:
"Nice expression, Typical head. Lovely face, open nose. Good front, level back. Short. Good Quarters, correct coat, clear black, correct movement"
domare för tikarna var: Gabriele Runge, tyskland

Denna domare var lite mer generös. hela 5 tikar fick ck ;);) Vann gjorde en molosstik som även tog certet... har inte koll på vem tyvärr.....men söt var hon!!

Sen var det självklart dags för valpfinalen!! :)
Thelma går in och är nog ännu mer galen än innan... HAHA nu var det luddbollar åt alla håll som skulle skällas på... ;) Domaren uppskattade hennes positiva sida och log brett när hon fick mopspussar på bordet.

Vi blir utplockade bland de 5 bästa tillsammans med 4 pälshundar så det var jätteroligt! Alla andra korthåriga åkte ut. Thelma kom på en myyyycket bra BIS-R placering!!!
Gladare och knasigare hund får man nog leta länge efter! Ser framemot att ställa henne fler gånger om jag får ;)

bilden från några veckor sen visar knas-thelma ;);)


Och sen en annan glad nyhet!!!

Min thelma (P. Erika Kling) blev BIM-valp på sin debut idag i Avesta!!
Stoooort grattis Liza!!! Ni är såå duktiga :) Hoppas jag får en bild på mailen som jag kan lägga ut på sötnosen!!

Nä, nu ska jag kolla på film i soffan... så länge som jag nu kommer orka :)
godnatt!

tack carro, lotte och patrik för en trevlig men lååååååååååång dag!!


forshaga imorrn

Nu har jag precis varit och hämtat Simon hemma hos Malin.. självklart stod jag där och pratade en halvtimme innan jag sa att jag måste gå för att slippa böter... Hade jag sluppit det?? neeeeej visst inte.. 300pix :(

jaja, prinsen är här och hela hemmet luktar kycklinglever eftersom "lill"prinsen bara äter det ;);) Men det är han värd såklart.
Ringo ser ut som en liten mops i jämförelse med Simon som verkligen är en jättemops. Fast han har att brås på såg vi när vi var i England....

Ska upp om 5 timmar alltså vid 3-snåret så jag ska försöka sova snart. Håll tummarna för mig, Penny och Simon imorrn men jag har inga större förhoppningar, som alltid alltså ;)

en 5minuter färsk bild på Simon... han flörtar lite ;)



i stockholm igen...

Har kommit hem från Småland nu. Hade det jättemysigt, å vad jag vill ha en tomt där man kan sola och hundarna kan gå fritt och ligga och vila i skuggan/solen...
Har gått långpromenader i den småländska skogen som är en alldeles underbar skog.... nästan som trollskog :)

Ebba har växt massor och är jättesööt!!
Här har hon precis brottat ner Eva som är inne på ett struphugg ;)


De hade verkligen huuur roligt som helst fröknarna E
Här är Ebba med leksaken och Eva tätt efter
 

Här spanar de... Eva till vänster


Eva är superstolt med sitt renben


Och Ebba är superstolt med sin krokodil


Men sen började det bli lite jobbigt igår...
Penny gick in i höglöp och det visade hon väääääldigt tydligt...








ringo försöker flyyyy


med sen började han haja och de började rida på varann fram och tillbaka...
han tillägga att det idag sitter med grind emellan sig....

Kan för er som inte vet också tillägga att Ringo är kastrerad.... Så några små puppar kan han inte få... men driften finns fortfarande kvar och Penny hjälper ju knappast till...... Hoppas det snart går över, anledningen till att jag kastrerade Ringo var för att slippa lämna bort honom under löp... får se om hans små drifter försvinner med tiden... var ju trots allt inte så längesen han blev snippsnoppad.

Hoppas eran helg varit lika solig och mysig som våran!

hörs!


ringträning

var på ringträning i Möllan idag hos Moa med Simonprinsen....
Känns nästan överflödigt att träna med honom för han är ju så duktig, när han själv vill.... Idag ville han och var en liten solstråle att visa och träna med :) gullprinsen!!

Träffade Camilla där med staff-dyrka.. hade ingen aning om att hon skulle dit eller ingen aning att hon förresten visste om ringträningen.. så det var en trevlig överraskning!! Dyrka var så glad runt alla mopsar... gullefian.

På torsdag drar vi kosan mot Småland. Ska vara där och ta det lugnt fram till måndag. Mysigt ska det bli. Ska bli väldigt skoj att träffa EbbaSlebba också :) Ska försöka ta lite kort..! men det är inte lätt för hon är inte stilla många sekunder...
Tyvärr missar jag Lilla Sthlm.. det är det enda tråkiga med att vi åker... det blir andra året irad jag missar den utställningen menmen... veckan efter tar jag igen det med dans i forshaga. får se hur det går... haha!

Rabiesspruta nr2 imorrn plus tidig tvättid i stugan... fyyyyy! längtar inte till att gå upp innan 7... då är det natt för mig
jaja, det ska nog gå det också.. får väl ta en liten nap innan jobbet så jag inte somnar.

dagens bild blir självklart på simonprinsen!!


hejhopp alla kompisar!



leeediga måndag!

vädret håller i sig :) tjoho va härligt!!!

har träffat Emma och Sandra idag i Nacka forum... de har byggt om hela forum för ettt tag sedan men vårat gamla stamcafé cafe creme ser likadan ut! där har de nämligen inte byggt om!! :D så vi satt på uteserveringen några timmar i solen! tyvärr satt jag med ryggen mot solen så jag fick ingen färg.. men det fick emma... ska man va fin får man lida pin för visst är det jobbigt att sitta med solen i ögonen...

gick en prommis i skogen. min helt nya skog! har verkligen inte upptäckt den skogen innan haha. det bästa med den prommisen är att man kan variera och det finns inga ordentliga stigar utan man får gå lite i terräng över stock och sten. Både jag och hundarna tycker om det jättemycket... eller nu överdriver jag nog... jag tror jag gillar det mer än hundarna faktiskt.. ringo gillar öppna fält och han bajsade inte under hela 45 i skogen utan gjorde det när vi klev ur skogen..knasboll!

Eva börjar bli en liten "pain in the ass" eller börjar bli.... hehe.. hon börjar bli värre som man säger så och om man frågar penny. Penny har blivit tokförbannad på henne några gånger de senaste dagarna men monsterEva bryr sig inte om henne... hon är helt enkelt för snäll och inte tillräckligt skräckinjagande.. Ringo kan ryta ifrån (blir mer sällan faktiskt) men då lyssnar Eva iaf... nu ligger Penny i soffan med ett gammalt märgben och Eva står och kikar och vill hemskt gärna ha det... Så Penny har nu rytit ett par gånger men Eva fattar noll.....
Men med främmande hundar är Eva försiktig och väldigt noga med att lyssna av de men hon har väl märkt att de här hemma är på tok för snälla för sånt tjafs ;);)

nä nu ska jag äta upp mina kycklingklubbor som strax ska ut ur ugnen... MMMM... blev sen middag eftersom det skulle dammsugas och diskas och dona ;)

hejhopp
dagens bild är på Penny trot eller ej från i vintras.. hon fick tokryck och världens mopsrus när vi hälsade på Gollum :) Så bilden är tagen på Gollums baksida och Gollum tittar förvånad på "svarta faran" som drar förbi... schwiiiiiiiiissch!

män som hatar kvinnor

har nu läst ut första delen ur trilogin. Kan väl bara sammanfatta den som "skitbra". Ska ikväll börja med bok nr2 och i veckan se filmen hade jag tänkt. Hoppas verkligen att filmen lever upp till boken. Brukar ju inte vara så men vi får se ;)



har precis kommit hem från söder. jag, mattias och pappa var och käkade på pappas kompis grekrestaurang. Åt bifteki med varma grönsaker och tzatziki förstås. jättesmarrigt!

annars har jag inte gjort nåt speciellt mer än att ha läst... har läst 1/3 av boken så mycket mer än så hinner man inte, tiden bara ruuusar iväg då. Självklart har jag varit ute med hundarna också.

imorrn är det måndag och jag är faktiskt ledig.. det blev en ändring i schemat för anna ville vara ledig en dag och lisa en annan så då fick jag också en ledig dag och jobba mer på torsdag :) skönt!!

hejhopp!

utnyttja dagen!

Är glad att jag var ledig idag när det är strålande väder!

Gick upp i morse och tog ut Eva på en prommis. Sedan var det dags för den dagliga långa prommisen med de stora. Jag gick 1 timme och åkte sedan ganska direkt in till Hanna i stan för att träffa henne, donald och hannas lilla 3-månaders dotter Ellie. Var där vid 1 och vi bestämde oss för att gå ut och gå en stund.... (stunden blev längre än tänkt) :)
Ringo följde med som enda sällskap eftersom Penny löper och vi skulle gå i stan och fika så valde jag att bara ta en hund med mig... räcker gott och väl att ha koll på en. Och tur var det för vi gick cirka 1½ timme runt i våran vackra huvudstad tills vi gick in på 7/11. Jag var tvungen att köpa nåt att äta eftersom mina förmiddagar numera består i att gå i det vackra vädret så blir jag inte hungrig förrän långt senare. Så jag tog en toast och Hanna en muffin så satte vi oss på en solig bänk i Humlegården.




Satt där i cirka 2 timmar innan vi gick för att försöka fota Donald lite... Gick sådär eftersom han inte hajjade ett dugg att det var en uppställningsbild jag ville ha så blev det många kort men endast 2 som vart hyffsade ;) Donald har verkligen växt till sig och blivit en krallig kille. Hela han är som ett muskelpaket... lite mer hull på det så ska vi försöka oss på att ställa honom i sommar kanske.. bara Hanna tränar lite stååååååååå ;);)





tyvärr var det sämsta tänkbara ljus för att fota en svart hund... gassande sol eller svart skugga... kan knappt bli sämre..

Gick en omväg hem så att Hanna skulle kunna handla på Ica med mig som mopsvakt... passade då på att ta fler kort på Donald då det var mycket bättre ljus där.. men då var jag själv så då blev det andra bilder:)





så när jag kom hem kvart över 5 var det dags för de två svarta att gå en ytterligare prommis... Så man kan sammanfatta min dag att jag har gått, gått, gått och solat på en bänk! Underbart!!!

Undra vad jag ska hitta på ikväll.. mattias ska ut och dricka öl med några kompisar.... hmm... kommer nog på nåt kanske ;)

kram på er alla! Hoppas ni också fått lite färg i ansiket idag!

av med vinterpjucken...

idag när jag gick ut med hundarna så slog en sommarvind slag på mig. Eftersom jag idag gick ut med alla 3 innan jag duschade så satte jag på mig en mössa eftersom håret står åt alla håll annars...
kan säga att det var liiiite för varmt för mössa hahhaha!
så jag fick ta en tofs och gå å skämmas lite istället... ;)

Så till jobbet tog jag fram mina ballerinaskor, kjol och min vår/sommarjacka! HEEEELT UNDERBART!!

Nu när det varit så varmt de här dagarna har hundarna fått 2 långprommisar per dag...  man märker redan på ett par dagar att de fått mer muskler på bakbenen.. de sporrar mig ännu mer eftersom musklade kralliga bakben är det finaste jag vet så går jag i terrängen där de måste jobba lite för att följa med :)
Hårdträning nu inför att utställningssäsongen drar igång. Synd bara att man inte har nån trevlig promenadkompis på hyffsat avstånd att knalla med. blir så mycket trevligare då ;)

idag bjuder jag på en av mina favoritbilder.. den är varken speciellt skarp eller speciell men jag gillar den!
Ringo har mopsrus och Penny är dräktig och snosar i gräset... bilden är tagen -07
 

ha en underbart vårig (hoppas jag) helg nu alla vänner! Imorrn åker jag och hälsar på Donald och Ellie. Lovar att ta några fina kort på "lillkillen"


tordag

ÅÅÅÅÅ jag älskar våren. Har varit ute en timme med hundarna i det underbara vädret. Hittade dessutom en helt ny slinga eftersom jag först gick till postlådan för att skicka iväg ett antiskällshalsband på provveckor till lilla Klara. Den nya rutten tog dessutom nästan precis en timme och knata. Kan det bli bättre? när jag kom hem dammsög jag våran håriga lägenhet.. (skyller nästan allt på ringo).. gult hår öööööverallt.. men nu är soffor och golv nästan hårfria ;) stackars alla er som har fler än 1 hårmaskin hemma ;);)

Penny har börjat löpa... 9 månader sen sist så det var väl på tiden.. men för min del hade hon gärna kunnat hålla igen till åtminstone efter forshaga... menmen hoppas inte resten av mopsbrudarna i bilen också börjar för då blir det lite knepigt med grabbarna... jaja, det ordnar sig, det gör det alltid!

Igår var det sista gången på Handlerkursen. Det var en bra avslutning och många kom. Många fler än förra gången. Det var bra och jag körde med Penny den här gången. Fick återigen några bra tips... det viktigaste för oss är hur hon rör sig framifrån. Jag måste få henne att visa sig på allllra bästa sätt för att det ska gå vägen.



RSS 2.0