Hemma igen!

Hej!

Nu är det måndag och jag kom hem igår från ett underbart Tunisien. Vi har solat, badat i massor. Ridit kamel, prutat och svettats. Men det har varit en underbart härlig vecka med familjen :)

Det bästa med Tunisien är självklart vädret och vattnet. Trevligt hotell och låånga varma dagar och kvällar.
Det sämsta är absolut det eviga prutandet. Du kan i princip inte köpa en grej utan att behöva pruta... Blir tokig. Fanns enstaka affärer med "fixed prices". Där rände jag iaf!! Vi gick på en bazar "medina" som det kallas i Tunisien, det är som på film... trånga gångar mellan 2 murar där det är max 2,5meter mellan väggar och där är det uppradat grejer ÖVERALLT!! Alla säljare står ute i gången och ropar och drar i en att man ska gå in i just deras stånd.... önskar att jag hade haft kameran och kunna fota det. men jag var ändå glad att jag inte släpade med mig den.. det var varmt och trångt som det var ;)

Skönt å vara hemma men tråkigt såklart... . De galna chartermänniskorna lekte lekar i poolen och dansade "la bomba, sexydance" vid poolkanten med poolkillarna som även agerade som dansare, underhållare på kväll- och dagtid. Det var även en föreställning på hotellet varje kväll som var av varierande kvalitet självklart också av poolkillarna... ;)

en fin busshållplats. Det var en av de fina romerska detaljerna som Tunisien bjöd på. Mycket av den här stilen fanns det. Jättemysigt!!


Olivträd hör Tunisien till!


Mattias i en blomoas... alltid bärandes på en vattenflaska i värmen!


Olle med en trumma som fanns överallt i Tunisien.. han blev överlycklig... ;)


Ullis får en kamelpuss!


Jag får en kamelpuss.. gör en konstig min men det var jättesött!!!!


Vi fick även bära dessa arabskynken ;) Vilket var bra så vi slapp solsting i hettan ;);)

en bildserie på en av kamelerna som fick smaka en cola






en sista bild! booomba.sexy.dance vid poolen!!


nu laddar vi för Gotland.  :)


tomt hemma...

Nu är det tomt här hemma... vanligtvis ligger det tre mopsar och snarkar i soffan brevid oss.. men nu är det alldeles tyst. Alla 3 grisarna är hos Lotte och Patrik. Eftersom vi åker på söndag så ska de vara mopsvakt!

I jumed att de ska ut till Blidö imorgonbitti så var det enklast att lämna hundarna idag. Så nu har L&P 10 dagar i total kaos därhemma... 4 mopsar i ett virrvarr ;) Penny var visst lite skendräktig och skulle jucka på både Eva och Allis innan jag gick.  knäppgök! hon har aldrig gjort nåt liknande så jag hoppas hon inte ska hålla på så nu... då blir det nog lite jobbigt för alla inblandade.

Men så sjukt mycket man saknar sina små grisar!! OJOJ!! Jag förvånas över att man hör de och automatiskt kollar i bäddarna när man går förbi... Fast i en vecka är vi i Tunisien och solar och badar och då kommer man inte sakna de lika mycket som man gör när man är hemma :)

Men jag är evigt tacksam till Lotte och Patrik som orkar med mina tre vilda sötnosar i 10 hela dagar! Hoppas de är snälla så ni inte ångrar er ;);)
Ni ska få nåt fint på söndag!!
Största kramen till er!!!!

Dagens bild blir självklart på mina 3 älsklingar!! Hittade i princip bara den här bilden när alla 3 är på samma bild... hmm... måste åtgärdas snarast ;)




Ha en underbar vecka alla vänner!!!! Så hörs vi igen om 10 eller 11 dagar :) morsning

viltspår!

Nu kan man verkligen säga att vi haft en härlig eftermiddag! Jag och de tre små åkte ner till flaten. M kom hem tidigare än vad jag tänkt. Vi gick en bit och så gjorde jag ett spår till de.... sen gick vi vidare en jättemysig slinga. Sen lät jag först Ringo gå spåret... det gick sådär men tillslut kom han fram till skanken! ojojoj!!! han var sååå stolt och gick och bar på den och knorrade högt! :) Sötnos

Sen lät jag Eva gå samma spår. Hon var nästan bättre fast hon är så virrig och allt annat är skoj. Men hon kom också fram till skanken och blev lika glad :):) Penny fick ta igen sig för hon hade rejsat en hel del innan. Penny får sånna ryck ibland... nu förtiden händer det kanske en gång varannan månad. Hon tokrusar 50 meter fram sen tillbaka och kör en vändning och så 50 meter bort... så sprang hon en bra bit så hon var lite trött när vi kom fram till spåret :)

Men hon fick simma några längder.. Nåt hon inte uppskattar, men det är såå bra träning så hon får helt enkelt stå ut.. snart kommer det inte gå att göra det längre eftersom det snart blir fullt av folk i flaten. Var en hel del människor där idag också... så vi kunde inte simma på ditvägen som jag hade tänkt... för då var alla bryggor upptagna.

Så vi var ute i över 1½ timme så nu sover hundarna gott!

Justde.. Ringo försvann också, När jag kom till sista stranden gick jag upp till bilen. Tog in Penny först och sen Eva och sen vände jag mig om några varv och upptäckte att Ringo inte var med oss....Stod och ropade en stund för jag tänkte att han säkert bara var runt hörnet.. men ingen Ringo kom... lämnade tjejerna i bilen och knatade ner till stranden ropandes.. Och då såg jag en liten gul prick på strandpromenaden som vi kom ifrån... förmodligen hade han missat att vi gått upp till parkeringen och fortsatt och sen sprungit tillbaka där vi kom ifrån.. för han var långt bort och jag såg att han hörde när jag visslade för då kom han springandes i full kareta..!! och jisses så glad han blev när han kom till sin mamma igen.. lilla gubben!!

Nä nu ska jag gå å göra mat. Blir nog kyckling idag!

hejhopp
dagens bild blir på Ringo från en annan dag i flaten

solig eftermiddag!!!

Å va underbart med en solig eftermiddag!
Jag slutade halv 3 idag eftersom Anna bytte med mig i fredags :) Känns toppen och jag tänkte att jag skulle ut och lägga ett blodspår till hundarna. Jag har även skankar nu så de blir på riktigt!!! Så nu håller jag på på väntar att blodet ska tina så jag kan hälla de i en schampooflaska som jag sköljt ur ordentligt....
eviiiga väntan ;);)

Sen när M kommer hem kanske jag åker till Flaten en sväng så Penny får simma..men jag behöver bilen till det..

Imorrn blir det sista gången på ett tag med träningen på Väsby BK. Sen har vi ett välförtjänt sommaruppehåll! Det är så roligt och träffas, även om jag inte kunnat vara med varje onsdag så har det blivit ett gäng gånger som vi setts och tränat agility, lite lydnad eller bara gått en prommis och haft passivitetsträning med de små. Sen har vi ju självklart haft obligatorisk fika efteråt på donken. Jag hoppas att det här fina vädret håller i sig till imorgonkväll så vi slipper regn!

Nä nu ska jag gå å kolla till bloooodet!
Ha det så bra.
dagens bild är på min finaste kille Ringo!!





Mopsspecial, 85års-Fest och Faraohundsskoj!

Igår var det mopsspecial. En jättetrevlig dag trots spöregn i princip hela dagen.... Ställde Penny som inte blev placerad i konkurrensen, men hon fick en fin kritik ändå så jag är nöjd...

Så ställde jag även Gollum som skötte sig jättebra. Han är ju inget jättefan av regnet... och vi blev precis utan placering i öppna klassen... wellwell... bättre lycka nästa gång!! Katarina ställde då Penny i konkurrensen jättefint såg det ut! tack!

Desto bättre gick det för andra. Jag var "anlitad" av MO att ta bilder. Så det var min huvudsyssla hela dagen. Vissa bilder blev inte sådär klockrena som jag hoppats på.... speciellt de svarta... vädret gynnade inte de svarta pälsarna. Lite suddiga kort.. menmen.

Den som jag gläds absolut mest åt är Nettan och Valle!!! Stort grattis till BIS-SVART!! Det gjorde ni super!!! :)

Roligt var det för det gick SÅÅ bra för Anna och Tanja (kennel Faouziah) www.faouziah.com
Annas valp Alice gick och blev BIS4 och Tanjas Nova blev Grupp3 :) Vilken dag!! grattis!!




Mopsbilder får ni kanske se sen från igår... Har nyss skickat de till hon som har hand om www.mopsorden.se så där dyker de nog upp så småningom!
 
Så efter en dag i regn och lera så begav vi oss hemåt.. men inte för att ligga på sofflocket.. nejnej, då var det 85 års kalas (25+60) så vi åkte till Norrviken för att fira Emma och hennes pappa på deras gemensamma födelsedagsfest. God mat och massa dricka blev det och det var supertrevligt!!! Så vid halv3 tror jag vi var hemma :) Men nu har vi sovit... vart ute i regnet :( så jag är fit for fight och väntar på resultat från utställningarna som är i både Avesta och Vännäs! :)

Må gott alla vänner!


Flaten..?

Idag tänkte jag att jag skulle åka ner till flaten och gå. Låta de springa i sanden och vada i vattnet. Men när jag var redo och gå så kom jag på att M har bilen... *suck* jaja, jag gick 40 minuters power-walk i skogen istället. I regnet...

Nu har iaf PM:et kommit till Visby. Ska bli jättekul å ställa igen. Det var inte så många mopsar anmälda. 27 vuxna ena dagen och 25 vuxna andra dagen... undra vilka som väljer att bara ställa ena dagen...? hmm...

Har även anmält till Tvååker så det blir mycket ringdans framöver. Men nu närmast väntar ju mopsspecialen! Ska bli dökul som alltid!!!





dagens bilder blev på Eva. Tack Carro för hjälpen!! De andra bilderna vi tog blev verkligen inge bra. Det var inte rättvist för så ser hon inte ut ;) 3 kilometer lång med dålig svansansättning så det får bli de här bilderna där hon inte står perfekt ;) Så får ni en liten uppdatering av hur hon ser ut i stående position! :)

Min lilla lakritskorv som jag älskar!! Hon är en tokig filur som har skofetish. Varje dag hämtar hon X antal skor och lägger under vardagsrumsbordet eller på nåt annat passande ställe... Hon tuggar inte på de... utan bara bär och lägger de i sin hög :) Så gulligt! Sen är hon klumpeduns.. inte har hon ärvt sin smidiga mammas gener inte.. Men söt som få!!!



Norrköping

Det gick bra. Penny 1,2 CK i den öppna klassen :) Vart utplockade bland de 7 bästa i den stora 15hundarBT-klassen men åkte tyvärr ut. Ställde Gollum också. Han vann sin klass med CK och blev BH-4.
Nu jäklar ska vi jaga cert med G-pojken!! :) Det är ju så nära. Men Nacho (felixtras ville den lille) vann BH och blev BIM. Stort grattis!!!!

Uppdaterar imorrn. Katarina tog över 300 kort. Har kollat igenom och lägger ut 2 stycken här. resten kommer imorrn ;)
gollum!


penny


Tack för en underbart trevlig dag alla vänner! det var trångt vid tältet... :) Men finns det hjärterum så finns det stjärterum! eller hur?!??!?

asch..

nu är den nya sidan ute ändå! usch NU ska jag sova. hej!

Vad man gör..

När man är ensam hemma en fredagskväll...?
tjaa.. jag har gjort en helt ny sida till mig själv :) Jag är inte riktigt klar. men upplägget är färdigt. Nu måste jag göra alla hundsidor och sidor till alla valparna.
 
Här är dock ett smakprov på index-sidan!
Kommer nog ut på nätet imorrn eller på måndag... vi får se ;)

Willgot är en riktig agilitymops!!! Han har nu avklarat sina första tävlingar där han nu i onsdags blev 2a i hoppklassen av totalt 12 deltagare och han blev även 4:a i agilityklassen av 11 deltagare! En mops som visar sig bra på agility är helt underbart!!!! Stort Grattis Annica och Emelie :) Nu väntar vi med spänning på den officiella debuten i Augusti!

Nu måste jag kissa  vovvarna en sista gång innan jag ska nanna kudden. Lycka till alla kompisar som imorrn ska svänga sina lurviga runt om i landet!! Vi håller tummarna som vanligt :) Och vissa träffar jag på söndag i Norrköping!

årets första dopp

stod Eva för idag. Hon fick mopsrus rakt ut i vattnet men märkte inte vad som hände förrän hon märkte att hon inte bottnade.. Lite chockad simmade hon in till land







tyvärr blev alla bilder i motljus med kvällssolen.... men man ser en hel del plask ;);)

Här är Milly. Gollums Goldensyrra




fina gollum!


Ringo och Eva busar i sanden!



Tack Katarina, Gollum och Milly för en mysig prommis vid flaten!! syns snart igen!
 

RSS 2.0