söndag

söndag och årets varmaste dag hittills är nu förbi snart...

var på inoff idag. Gick inge vidare.. Maya för tjock och Penny för brun... Men hon har ändå blivit svartare de senaste dagarna... så förhoppningsvis kan jag borsta ur lite mer av de bruna...vi får se ;)

Grattis säger vi till Malin och Ettan (strandsmedjans Vendetta) som kammade hem BIS2 idag :) störtroligt :):)
en bild på snyggingen! WOW!!


Sen åkte jag hem till Dan och Ullis och barnen




penny viker sig nästan dubbelt av glädje över sina små "kusiner" Här åker snart Linus på en PUSS!!!

hejdå. det var allt för idag

Hundfotografering!

Imorgon kommer min kära vän Emma www.dogistile.se och fotar på mitt jobb - CityPet i Farsta www.citypet.nu
Det finns lite tider kvar så för er som vill ha en finfin bild på din hund eller annat djur för den delen. Kom dit vettja!

Har ätit tacogratäng idag. Smarr!!!

dagens bild är på en springande Eva från i påskas

onsdag.

Hejhej! Onsdag idag. Snart är det helg igen!!! :)
Ibland känns det nödvändigt att betala 464:- till Visma Collectors. (ett indrivningsföretag innan inkasso)
Jag hade verkligen för mig att jag betalat den räkningen men inte vågar man chansa utan betalar snällt 464:-
Efter några veckor får jag ett brev med ett utbetalningskort i. Beloppet var på 464:- Undra varför jag ens behövde betala det från början. Jättekonstigt är det... jaja
Utbetalningskortet hängde på kylen eftersom jag tänkte utnyttja det när jag verkligen behövde det. Tiden gick och utbetalningskortet gick ur datum *suck* Nu har jag skickat in det igen och bett att de sätter in pengarna på mitt konto istället. Tänk va mycket jobb det blev helt i onödan... Om de bara hade kollat noggrannt första gången hade alla sluppit det här ;);)

Nu ska jag göra mig iordning eftersom jag ska till jobbet snart.

uppdatering.. kan säga att blåmärket är inte bara blått.. det är cirka 15+10 centimeter i nyanserna svart/lila/blått/gult
..ser sådär ut ;);)

dagens bild är på Ringo som visar er sin fina tunga


tisdag!

Ja, nu är nästan 2 dagar avklarad av den här veckan. Idag var det sommar. Var ute med alla vovvarna en lång stund efter jobbet. Självklart började de regna och blev helt plötsligt liite kallare... :( Det tyder väl på att det fortfarande är vår och inte sommar än?

Fick en gullig jordgubbsblomma av mina CP-vänner (CityPet=jobbet)
En jordgubbe var mogen så den åt jag upp direkt. mmm god. Nu hänger den på balkongen och jag väntar på att nästa.

På söndag är det en inoff till. Maya ska få svänga sina lurviga tillsammans med Penny. Det ska bli skoj. Kommer många mopsar och det beror ju förstås på domaren. Det är därför vi också infinner oss där!

Hepp.
dagens bild är dagsfärsk på eeeeva med sina snygga trosor. Hon löper juh!


Och på henne igen med ett gammalt valphalsband i munnen. Allt som inte är leksaker är rooooligt!


ont det gör ont...

Igår kväll när jag skulle gå ut med tjejerna för en sista kisseprommis tog jag på mig badtofflorna eftersom närmsta gräsmatta skulle duga fint. Kl. var cirka 1 på natten och jag bär Eva ner för trapporna i porten och Penny går själv....
Helt plötsligt glider jag med badtofflan på trappsteget i och rasar ner ett gäng trappsteg och tappar valpen och slår i ändan så hårt.... kan imitera det som "dunk dunk dunk dunk dunk dunk dunk" det var min rumpa som slog i trappsteg efter trappsteg.... aj!

Den fruktansvärda smärta som jag kände då vette 17 när jag kände senast. Hasar mig efter Eva och tofflorna som glidit av... Haltar mig ut för att sätta mig på knä på trottoaren för hela huvudet snurrar... Benen är som spaghetti och jag har ont, såååå ont!!
Huvudet värker och en svimning känns nära till hands.. Även fast huvudet var långt ifrån att slå i (tror jag)

Släpper hundarna så de får sköta sitt.. men Penny ställer sig mot mina knän och pussas.. hon är så söt!!!

Väl inne igen kan jag knappt gå.... går å lägger mig (på sidan) snabbt som attan.... heeeela rumpan och vänstra benet väääärker...

Känns bättre idag självklart,men jag har fått ett snyggt stoooort blått märke och en trevlig giganto bula haha

Jag pratar med M i telefonen samtidigt som raset inträffade... haha han trodde jag hade blivit överfallen... ;) Så han blev lite orolig.... kunde knappt prata när han ringde tillbaka en halv minut efteråt..... ;);)

Det var mitt dramatiska slut på gårdagen... Ska garanterat gå försiktigare ikväll med ena handen på räcket ;);)

hejhopp!

dagens bild är på Penny från förra sommaren. En härlig strandbild från Skåne!

Inoff idag!

Idag travade jag, Penny och Eva ner till Gubbängsfältet på en liten inoff-utställning. Ringo har följt med husse till småland så det är bara vi tjejer hemma. Penny var anmäld dit som träning och bara för att det är gångavstånd. Det var en valp anmäld och jag kunde ju gissa att det var Rolex. Jomenvisst! Självklart var det de.

Vi vääääntade och vääääntade och till slut fick vi dansa. Det var ett enormt motstånd så både Rolex och Penny blev BIR ;) De var helt själva. Men i gruppen var det desto fler. 5 i valpgruppen där Rolex placerar sig som BIG2 och 9 i gruppen där Penny också placerar sig BIG2 :)

Jag hade brådis in till stan så jag sa till mig själv att jag inte hoppades på en BIG1 ;) så det var väl tur ändå att vi bara blev 2a hahaha

Svishade iväg till stan och träffade några kompisar. Vi satt ett bra tag i Björns trädgård vid Medis eftersom några barn var med. Efteråt åkte E hem till mig med barnen. Jag bjussade på fläskkarré, sallad, klyftpotatis (dock inte potatis till mig) Och sen jordgubbar och glass till efterrätt. Nu har de gått och det låg hundleksaker och andra prylar över hela golvet som nu är på sin plats igen... ;););) det är skoj med barn!! hahaha

Mycket man hinner med på en ledig dag mitt i veckan! Träffade även PudelCarro också. Hon ställde sin nya lilla stjärna för första gången. Men eftersom det var en drive-in-utställning för pudlar så hann jag inte se hur det gick mer än att han fick hp och skulle in igen. Hoppas det gick bra!!! :)

hejhopp
dagens bild blir på Penny förstås. Bilden är tagen av Anna Larsson från Hässleholm men vi kan låtsas att den är från idag ;) 


Hässleholm

Nu har vi kommit hem från en jättemysig helg i Hässleholm!
Jag och Anna åkte dit med 3 faraohundar och 2 mopsar.
Vi kom iväg vid halv 8 och var inte framme förrän vid 3 i stugan. Tog cirka en timme att komma iordning och vid halv 5 sov vi alla 7. Klockan ringde kl. 6 och man var så lagom pigg :):)

Vi kom iväg 7.15 efter en liten försovning med snooze-knappen på mobilen.
Var vid utställningsplatsen 20 i 9 och det var sååååån kö. Ett par stressiga människor med massa galna faraomopsar sprang tillslut till rätt ring och jag var tvungen å tigga till mig en nummerlappshållare eftersom min så smidigt låg kvar i jackan i bilen.. det var ju kokhett när vi gick ur bilen så jag lämnade den där. (tji fick jag.... solen gick i moln och det vart svinkallt)
In fort med Maya som aldrig varit på hundutställning innan... Mååånga hundar och stress... Men hon skötte sig bra. Hade nog behövt några minuter att samla sig.. menmen domaren tycker hon är lite för tjock för dagen så hon hamnar på en tredjeplats men med hp iaf! :) Jaja, första utställningen med en hund som knappt är tränad får ändå ses som godkänd. Hon fick fin kritik (på tyska) men snälla Eija-Lena som var ringsekreterare passande i våran ring ställde upp och översatte. Tacktack!

En bild på Maya snart 8 månader. Tyvärr ingen bild från ringen eftersom vi inte ens hann få upp kameran ;);)


Sen var det dags för hanarna
Strandsmedjans Dante slog till med att vinna BIR från juniorklass!! grattis michelle!! :)


Damien blev BH3


Här är en bild på BH4 Kingsize Fawn Sliced Beef Kebab


Sen var det dags för tikarna..
Juniortiken som vann med ck heter Pugwamps Wendela


Unghundsklassen vinner Sparvögas Emma Hotstuff som senare också blir BIM.


2 i unghundsklassen blir Semlans Sigrid som också slutar som BT3


Sen var det dags för Öppenklasstikarna
Där även jag och Penny gick in. Det gick verkligen som på räls. Hon skötte sig superbra!!! Men det blev en slät etta utan placering.


Kommer inte ihåg vem som vann den öppna klassen mer än att en svart tik blev 2a med CK
Manzamas Black Solitaire Moon Light


Sen blev Puggens Hedda Landin BH2


Sen när vi skulle åka hämtade vi tältet (det superviktiga tältet) som vi ställde upp vid ring 22 som vi skulle vara vid dagen efter....
Dagen efter hade vi ännu mer bråttom. Men skönt! Nu hade vi burar och stolar stående i tältet så det var bara att ta med sig hundar in. Springer till ring 22 när Anna inser att det är fel ring....
Skyndar oss till ring 13. fast vi får vänta ett bra tag eftersom de har skjutit upp bedömningen pga alla köer in till uställningen.
In med Adam som får CK och slutar som bh2 med cert!!! JIHAAAA!!!
Sen är det Novas tur som blir BT2. Sen gullar och fotar vi Annas valp som hon sålt som vi träffade.. Lilla Qiwi

Sen måste vi packa ihop det nödvändiga tältet som stått obebott vid fel ring.... Sen bär det av hemåt. En rolig resa som jag gääärna gör om!

Hejhopp!




Måndag!

Lisa ringde mig igår och frågade om jag ville byta pass. jippi!!! det betyder att jag slutar halv 3 istället för halv 7.
Har funderat på vad jag ska hitta på idag och bestämde mig för att ta hundarna med mig till flaten för en prommis i sanden. Sagt och gjort och kameran fick självklart följa med.

först lite buuus








skrämma fågel


dricka


sa du nåt??


leta godis i sanden med blöt trubbis




lite finbilder








mer gooodis!






ska vi inte fota mer?


hejdå!

söndag

Så är den här helgen förbi. Igår jobbade jag sen var jag hos mamma och pappa på deras årliga längafest med grannarna. De har bott i deras länga nu i 24 år och alla bor kvar. Det enda som hänt är att ett par skilts sig för ungefär 10 år sen.. säkert mer och hon har en ny man. Det är verkligen supertrevligt på våra längafester som vi har 2 ggr per år. En gång i maj då det är årsdag och en gång i augusti när det är kräftskiva.

Idag har jag och M och mamma och pappa kollat på ett radhus som var till salu. Mest för att kolla lite... det är inte riktigt tid egentligen för nåt köpe. men detta luktade mögel :( fyy men tomten och uteplatsen och planeringen var mysig!

Igår var M på polisskolansdag. De hade öppet hus och klassen var där och det var med i nån övning. Ringo fick följa med och gissa om han blev poppis. M hade inte haft honom så mycket under dagen för flera ville låna Ringo hela tiden. Min lilla charmknutte :) Så tjejerna fick följa med mig till jobbet.

ja det är väl min helg. Har precis ätit en suuupergod kycklingsallad med feta.... stekte kycklingbitarna i mycket krydda och gjorde bitarna väldigt små så man fick många bitar, sen hällde jag på de när de svalnat på min sallad med ruccola och maché och så lite fetaost.... och självklart Balsamvinäger! det är så gott!!

hejdå
dagens bild är....på Simons halvbrorsor i England. (de vi inte valde)
Den till höger är Black Temptation och han ska stra bli pappa. Han bor kvar på kenneln.

torsdag

idag är det torsdag. en härlig sån!
igår var jag hos Cilla. Camilla, Diana och Carro(pudel) var också där. Vi käkade pastasallad (jag utan pasta) och snackade maaaassa skit som vanligt ;) jättekul var det!

Akke Dansk/svensk blev jättekär i Penny och Ringo blev arg på Akke... låter som en vanlig kväll så Ringo fick tillbringa lite tid i soffan och i en stor bur i hallen... e man gruffig så e man och då får man skylla sig lite själv... ;);)

Tidigare under gårdagen träffade jag Maya (Peringos Eivor Rask). Hon är så fin så nu blev hon anmäld till håbo 31/5 för monica. Så tejpade vi lite öron inför hässleholm! Ska bli sååå kul å visa henne :) Är så glad att jag får låna med henne. Eva är inne i en riktig fulperiod. hehe.. Så det är bra att visa Maya istället så får Eva växa på sig.

Annars har det inte hänt så mycket. Jag går ju fortfarande på min diet.. tråkigt som fasen men det ger faktiskt resultat! På 11 dagar -drygt2kilo jippi! :)

dagens bild är på Ringo som gör ett glädjeskutt!!

mina hundar

här kommer några dagsfärska bilder på Penny 4 år, Ringo 3½ år och Eva 7 månader
enjoy


alla ståbilder på Eva blev skitdåliga såg jag nu när jag satte i minneskortet i datorn. så ni får nöja er med denna snett framifrån





penny


ha det bra i vårsolen!!
hepp!


jahapp

då var den här helgen nästan över. Det har verkligen varit en lång och fullspäckad helg vilket har varit jättekul!! Det har verkligen känts att den här helgen har varit 3 dagar lång!

Eftersom M's kompisar från Småland var i sthlm den här helgen har lite tid spenderats med de. Igår innan utgången åt vi på ett bra ställe i Gamla Stan. Vapiano. Kan varmt rekommenderas!!! Jag åt en sallad som nog var den godaste jag ätit någonsin! De som åt pizza sa desamma om deras, så det stället kommer bli besökt flera gånger av mig. MMMMmmm..

Har börjat bli riktigt bra på Guitar-Hero. M fick det i present av mig när han fyllde år, och en soda stream så nu har vi spelat massor hehe. Igår köpte vi en gitarr till och dessutom LIPS så nu kan vi sjunga massor också... :)

Hundarna ligger utslagna efter långisen i det varma vädret. Trots att det inte var sol när jag var ute gick jag ändå i linne! det är inte klokt!! Fast jag hoppas inte det blir för varmt om 2 veckor då det är dags för hässleholm.. för min del får det gärna vara mulet på lördagen och på söndagen när Anna ställer faraohundarna ska det vara strålande sol! Kan man få beställa det vädret??

Nä nu ska jag fixa nåt och äta. Ha det så bra allihop
dagens bild. Bästa kompisarna Penny och Olle




valborg

börjar våren då?

jag och några kompisar satt på engelens uteservering från kl 6 igår... det var lite kyligt men med filtar så var det lugnt! sedan gick vi in och partajade en stund.. men gick hem halv 1 cirka.. söta M kom och hämtade oss hökarängsbor :) tack älskling!!

Man märker att det nu börjar bli vår på riktigt. Igår när jag gick en av mina vanliga rundor i skogen så mötte jag först en man som stod och gjorde yogaövningar mitt på stigen.. hundarna tyckte givetvis att han betedde sig jättekonstigt så de uffade lite.... haha sen lite senare stod det en annan och målade en tavla. mitt i skogen. Då är det väl vår??? eftersom skogen i stort sett varit obefolkad hela hösten och vintern... förutom några mattar och hussar man möter då och då. Och nu ska tydligen alla ut och  göra alla möjliga saker i våran skog.

idag kom M´s kompisar hit från småland så vi ska ut och äta och senare säkert gå ut igen... och även imorrn.. så jag kommer vara något sliten...
tyvärr ruinerar detta min diet.. men jag har ätit nyttigt iaf.... så jag får unna mig några cider och nån white russian.

I onsdags tävlade willgot (p. let it be wilde willgot) agility. Han och Emelie är verkligen superduktiga!! De blev 6a i hoppklassen. Är så glad att nån av Pennys valpar ägnar sig åt denna underbart roliga hundsport!!! :)

här är en film på deras lopp. Jag har lånat den filmen från de.

http://www.youtube.com/watch?v=R44wNUqnoBo

dagens bild får därför bli på söta willgot. även den bilden lånad från deras blogg.
Han är så extremt lik sin mamma!!

RSS 2.0