ny vecka igen...

Tänkte börja med att tala om att Ebba mår bra. Hon är sig själv igen :) Skönt!

Nu är det en ny vecka med nya möjligheter, hoppas att det händer något roligt nu i veckan... Lönen har ju kommit idag vilket redan förbättrar veckan avsevärt :)
Längtar så mycket till utställningssäsongen, det ska bli så roligt att komma igång på riktigt! Och att man dessutom har lite utställningar att välja på. Har redan kollat ut en del som jag definitivt ska åka på. Saknar 3 cert på 2 hundar för att de ska bli färdiga, och de ska vi jaga i sommar :)

Nä, uppenbarligen hade jag inte så mycket att skriva om..

Sätter in en bild på Penny som är tagen sommaren -08. Min älskade lilla prinsessa!


lördag

Måste väl blogga om någonting så jag får väl berätta vad vi har hittat på idag. Dagen började med en väldigt snabb men lång prommis. Hundarna var verkligen superglada, kände väl på sig att deras matte var ledig och var på ett strålande humör :)
Sen dammsög jag lägenheten supernoga, behövdes kan jag säga.... Lunchade och satt vid datorn.

Åkte hem till Mamma och Pappa och käkade middag, vi skulle äta helstekt fläskfilé med ädelost i...MMM..
satt på övervåningen å pratade i telefon och när jag kom ner så kände jag att det luktade väldigt konstigt.. äckligt, fast det borde lukta gott med fläskfilé och ädelost som jag älskar... jaja, tänkte jag... kanske är nåt annat som luktar.. Vi en bit på tallriken som såg god ut... Tog första tuggan och fick den ruttna, nästan kobajssmaken i munnen..... Så det slutade med att vi alla slängde våran mat och åt utav maten mamma hade gjort till morgondagen. Chili Con Carne, den var däremot suuupergod :)

Undra vad det var med fläskfilén egentligen..? Inte fräsch iaf-

Hundarna fick en varsin knorr medan vi spelade lite kort, 2 partier poker och jag gick hem med hela 17,5:- ;) jeeej!! :)

Penny sprang runt med sin i munnen tills hon försvann en stund och kom tillbaka supermallig, hade gömt sin, förmodligen i soffan... Eva och Ringo smaskade på sina och Ringo med sin supernos hittade Pennys knorr som hon gömt... dock fick han nöja sig med en knorr för kvällen.... kändes som att det räckte.

Dagens bild blir på Ebba (P. Ebba Grön) som kastrerades förra fredagen och idag var hon inte helt okej... :( Hon var seg och ville inte äta, hoppas det inte är nåt allvarligt!! Får ta reda på hur hon mår imorgon


kram på er alla!

love..

Jag älskar min nya kamerablixt!! Håller på med en annons till jobbet och kan visa en bild som jag tagit till den.


Imorrn är det fredag och det betyder ledig helg sen!! jihooo :)
Ska till Bromma Zoo Marknad på lördag och handla akvarieprylar med mamma. Hon fick ett akvarium a mig i julklapp och nu är det dags att köpa inredningen och då åker vi till Bromma.
Hejhopp allihopa!

helgen slut..

Nu är helgen slut och den kändes alldeles för kort. Jobbade igår och idag har bara varit en slappardag so far, vi ska hem till mamma och pappa och käka lite middag och semlor sen.

I fredags såg vi Avatar i 3D. Det var en av de absolut bästa filmerna som gjorts tror jag. Helt fantastisk!!!! Vill bara se den om och om igen... Helt underbar!!!

Börjar bli lite mildare ute och det känns skönt att äntligen kunna gå lite längre promenader utan att hundar och jag fryser ihjäl! Så idag har vi gått en lång men snabb promenad så alla tre mopsarna sover utslagna på mina ben i soffan nu ;) De är så fina mina 3 älsklingar!

Nä nu är det skrivtorka.. sätter in en bild istället på Ebba från i somras

MyDog

Nu är MyDoghelgen över. En mycket trevlig helg men alldeles för lite sömn och kyla men verkligen jättejätterolig! Har träffat alla underbara utställarvänner på lördagen vid en iiiskall ring och på söndagen vid en varm ring, väljer dock hellre det senare ;)

lördag:
Vi kom till våran ring den här dagen och insåg att den var placerad precis vid rastplatsutgången bvilket betydde att det var så kallt vid ringen att hundarna var tvungna att ha täcke, när de inte var i ringen och alla som satt hade jackor och halsdukar... Det var helt fruktansvärt faktiskt! Men jag hade fullt upp ;) Jag ställde 4 hundar vilket var jätteroligt. Började med Simon i unghundsklassen. Han fick bra kritik och skötte sig strålande förutom att rörelserna fram och tillbaka var jättesvajiga, vet inte varför och han var bättre senare menmen, han blev placerad som reserv.
"kraftig maskulin hane, härligt huvud. Lite tunga läppar. Bra kropp, fin svans, ej helt parallell i frambensrörelserna. Kort och fin päls, kunde önska en djupare svart färg"

sen var det Gollums tur i öppenklassen där han blev 2a med ck. Han placerade sig senare som BH-4 och certet gick till jättefina Strandsmedjans Dante. Grattis Michelle och Maria!!

i tikklassen fick jag frågan om jag ville visa en Jargongtik efter Carros Melker som var på sin allra första utställning 1 år gammal. Hon var varken tränad eller ställd förut vilket såklart försvårade uppgiften, men tösen var lättlärd och det dröjde inte länge innan hon förstod vad jag ville. Vi gick in i en jätteklass med vilket jag tror var 15 hundar. Hon placerade sig på en hedrande fjärdeplacering!

Sen var det dags för Thelma i unghundsklassen. Domaren hade lite bekymmer att välja en vinnare och Thelma blev placerad på andra plats med ck i en också väldigt stor klass på 12 hundar!! :)
I bästa tik senare blev hon tyvärr oplacerad.

Domare för dagen var Siv Jernhake
Efter bedömningen deltog jag och Simon i en domareximination vilket alltid är nyttigt :)

Vi åkte till hotellet, sov lite och träffade senare Michelle och Maria och gänget och käkade Thai! Väldigt gott och prisvärt.

Söndag:
Eftersom vi var några som hade klagat eftersom vi skulle haft samma ring även denna dag så var den flyttat upp en trappa till värmen ;) Jättebra!
Ställde samma hundar även denna dag.
Så först ut Simon som fick en jättefin kritik och blev placerad som trea i sin klass. Men domaren var lite knapp med ck:n så inget delades ut utan de 2 hundar som stod framför fick ett hp.
kritiken " 23 month black, assertive showman with a big personality. Masculine head, well proportioned & conditioned. Very Good silhouette. Well handled & presented. Fit & Well muscled. Annulated mover"
Sen var det dags för Gollum som vinner öppenklassen med ck och jag får beröm av domaren som sa att jag var en jätteduktig handler och överlägset bäst för dagen :) att man kan bli så glad för sånna ord!! :) Vi väntade på att championhanen dömdes färdigt sen var det dags att gå in igen. Vi går några ärevarv och fram och tillbaka tills domaren bestämmer sig för att sätta mig och Gollum längst fram! WEEEEEIII!!! :):):):)
Så CERT, CACIB OCH CHAMPIONATrosetterna fick jag i handen och det var såå härligt! Fast det jag mest tänkte på var att Katarina och Mats inte fick vara med och glädjas i precis denna stund.
Sen var det dags för tikarna igen. Lilla "Gittan" fick även idag en hedrande fjärdeplacering i en stor klass och hon var ännu duktigare idag :) Thelma blev återigen slagen på målsnöret och blev 2a i klassen med ck. Men idag slog hon till med en bästatik-reservplacering!!! :)
Till Bir & Bim så slog Gollum till att bli BIR! Helt overkligt och fantastiskt! Tyvärr så kunde vi inte stanna till gruppen eftersom vi hade ett tåg att passa - så typiskt!!!

Men det blev verkligen en superhelg och jag är såå glad! :)
Dagens bild blir på Thelma, eftersom jag hade kameran i Marias bil för att slippa bära massa saker från hotellet till mässan så blev det inga bilder under bedömningen så vi tog den här bilden efteråt. Hon är så fin!!

Tack alla för trevligt sällskap både i och utanför ringen! Ni vet vilka ni är!!


kistautställningen!

Nu är Kista över för i år och det var verkligen en toppenroligt! En väldigt lång dag blev det och jag höll på att somna stående i slutet, men jättetrevligt hade nog de flesta - verkade så!

Mina hundar ställdes ut. Alla utom Eva. Så Ringo gick först och blev femma i sin klass på 7 hundar tror jag, så för en kastrerad pojke som inte är ställd på över 1½ år var jag nöjd, han var med bara på skoj! men han betedde sig inte så bra när de skulle gå de sista varven... då skulle han fram till den hunden framför så Malin hade fullt sjå... Men han har sin dispens så det kanske händer att han får dansa till sommaren på stora specialen ;)

Sen var det Simons tur som var ensam i sin klass. Han var ovanligt glad och hade nästan mopsrus när han kom ner från bordet. Han fick iaf ett hp och blev den enda svarta hanen med det så han tog hem bästa hane svart :)

Pennys tur, hade frågat Francisco om han ville ställa henne - vilket han gjorde jättebra! Återigen taaack!
Penny med mjölktuttar *suck* slutade som tvåa i sin klass och tvåa bästa svarta tik efter fina Ettan. Helt rättvist :)

Så summan av kardemumman var att Malin tog hem storslam på svart och Simon blev BIMsvart. Men oavsett resultat är jag sååå glad och nöjd med dagen och vi har ju redan lite smått börja planera till nästa år :)

På fredag åker jag och Carro till Göteborg. Vi ska åka tåg, bo på hotell, spa:a lite och ställa ut på 2 dagarsutställningen :):):) ska bli såååå roligt!! Lääängtar till fredag!

Nä det var en liten uppdatering from moi.

penny


simon & ettan




inför kista...

Nu är allt gjort inför Kista. Det är i princip bara jag och hundarna som ska med imorrn, litelite grejer som jag ska ta med utöver bara. Men allt känns under kontroll och det är skönt - mycket jobb - men kul!

Ska bli jättespännande och jag ska rasta hundar sen sova så jag är någorlunda vaken imorrn. För er som inte är på plats rekommenderar jag tv4 kl. 09.30 så kommer nyhetsmorgon sända live från Husdjursmässan och Mopsutställningen :) JIHAAA!!


kramkram och sov sött och så ses vi imorrn, de flesta iaf!

RSS 2.0