Fredag!!

Har precis kommit in från en 40 minuters prommis i sommarvärmen... snäppet för varmt för de små.. vi gick i luugn takt så promenaden tar vanligtsvis ca 20-25 minuter... Bättre å gå efter jobbet istället. Sitter och funderar på om jag ska bada Penny en gång till innan helgen.. Jag badade henne i måndags efter simningen eftersom jag är livrädd att kloret ska bleka hennes päls ännu mer så åker hon i duschen när vi kommer hem... Men nu e frågan om jag ska göra det igen.. Frågar jag kunnigt mopsfolk skulle de säga -NEEEEEEJ! men frågar jag mig själv så tycker jag egentligen att jag borde men att duscha och sen ha en blöt hund i flera timmar bär emot.. för det är lite jobbigt ;)
Vi får se.. hur som helst blir det efter jobbet. Mattias ska se Kizz idag så jag får en lugn kväll och ska försöka lägga mig tidigt eftersom jag och Penny ska åka senast halv 7 imorrn... Senast alltså.. Får se om Malin f örsover sig imorrn igen *hahahaha* 

Hundsport kom idag förresten och jag har kollat efter utställningar för Simon!! Tjoho.. hittade 2 stycken och det vore roligt om svenska regnumret hinner komma så vi kan anmäla honom till nån. Dessa är inte förrän augusti vilket är lite synd..för han fyller trots allt 4 månader 6/6 så hela juni och juli skulle man ju kunna ställa... menmen, det är bara jag som är otålig ;)

jaja... har precis ätit Gerds underbara tacopaj till llunch... mmm... tack! smakade smarrigt.

Återkommer på söndag med resultat, resbrev och bilder :) skoj va?

hejhopp!
dagens bild är Penny och Donald (runt 6veckor skulle jag tro).. den e så underbart söt den bilden :)
image196

3 mopsar

har vi haft sen igår eftermiddag. Kicki har varit här. Hon är såå söt!
image195

Ikväll är det sista gången på handlerkursen.. Och sista träningen inför Norrköpingx2 och även om det går åt skogen så ska det bli skoj ändå med en liten minisemester :)

Berättar när vi kommer hem med bilder och ord!

Nu ska vi gå på prommis.

Nu e det onsdag!

Idag ska vi passa lilla Kicki över natten.. Ska bli mysigt med en tredje mops i huset och Kicki är så söt och snäll. Provade att göra en kycklingpaj igår.. Fick receptettipset av carro. Den var supergod och paj är nog min nya favvomat ;) Gjorde tacopaj i förrgår och funderar på om jag ska göra en broccolipaj idag eftersom jag har filmjölk kvar till bottnen och även cremefraiche och såklart broccoli hemma...Men vi får se hur det blir ;)

Imorrn är det sista dagen på handlerkursen. Lite synd för jag är jättenöjd och skulle kunna gå hur ofta som helst. haha! fast det blir lite dyrt eftersom det är minst 10 mil t/r för det ligger åt tjotahejjti.

Har även fyllt år i helgen. Fint väder fick jag precis som jag önskat mig för det betydde att vi kunde sitta ute och grilla istället för att steka allt hemma.. Fick vääärldens vackraste orchidé av min kusin så nu står den och stoltserar i fönstret i vardagsrummet.

Här är en bild på min underbara brorsson Olle, snart 2 år :)image191

Å här på min andra underbara brorsson Linus 5½ månad (alltid glad!)
image192
hejhopp!

Österbybruk

Idag gick vi upp jättetidigt för att åka till Österbybruk. Vaknar kvar i 6 och ringer malin 10 i och hon har försovit sig... Jag var klar runt kvart över 6 och åker och hämtar upp henne. Sedan vidare till Camilla med Dyrka. Alla är svinhungriga men ingen mack är öppen. Väl inne hinner vi precis titta på valparna där Nacho blev BIM och Allis tyvärr oplacerad men tuff konkurrens. Sen efter unghundhanarna ska jag å Malin hitta nåt käk.. Å de sa att det bara fanns mat inne i restaurangen! Men vi kunde ju knappast sätta oss där! haha.. men hittade tillslut ett bord med mackor så försvann hungern iaf..

Sedan efter cola och kameradrama (lägg märke till att cola och kamera hamnade i samma mening) kameran klarade sig som TUR var.. ;) Så skulle Trubbel in i ringen.. Han slutar som trea i unghundklassen och sen var det ettans tur. Hon blev reserv i ungtikklassen och Penny blev reserv i Öppenklass... Domaren gillade inte svarta mopsar och det märktes verkligen på hennes bedömning...Så nu har vi ytterligare en domare på listan över inte ställa svart mops för... ;) jaja.... Gick bättre än sist om man får glädjas åt nåt! haha!

Dyrka fick en tvåa :( Domaren tyckte hon var för lång å låg... sicka petiga ena va??

Här är Penny på bordet som gick över förväntan! Men som vi har tränat också ;) Hon var såå duktig och stå också.. Blir så stolt över min lilla prinsessa att det går framåt istället för bakåt i dansträningen!
image190

Tack kompisar för idag!! Mucho trevligt!!! puss å kram och syns om en vecka!! ;) Nu spottar vi i köttbullshänderna och provar igen ;)

lite nytt

från vår koja. Malin var å hälsade på med Simon igår.. Mattias fick äntligen träffa lille killen och han sprang runt här hemma och hittade varenda litet tuggben som han ansåg var hans å Ringo kollade och ville leka. Till och med Penny skulle ha fnatt med den lille, hon stod i lekposition och svansen rätt ner för att vara beredd på mopsrus men Simon var inte riktigt med så Penny tröttnade.. Inte ofta man ser henne leka nuförtiden så det är kul när de väl händer :)

På lördag är det utställning och öronen e tejpade och Penny badad. Ska badas och borstas en gång till innan lördag för att förhoppningsvis kunna borsta bort lite bruna hårstrån hehe! Men det har funkat rätt bra med gummikardan faktiskt och hon börjar få lite mer svärta på sidorna vilket glädjer mig.. nu är det låren kvar bara.
Blir sååå avis när jag ser mopsar med perfekt svärta och jag hoppas verkligen att Uffe kan lämna lite ordentlig svärta på valparna som jag hoppas kommer snaaaart! jag är så förväntansfull och efter att ha träffat honom i söndags råder det inga tvivel om vilken svart hane jag tycker bäst om i hela världen! Efter att jag återigen träffat honom och häpnas av förundran över hur snygg en pojke kan bli så är jag så glad att jag får använda honom!! taaaack paula! du e bäst! :)

Har faktiskt tränat rätt mycket bordsträning med lillmadame och det går jättebra!! Men att det går bra hemma betyder inte att det behöver gå bra på torsdag. *suck* Hon har en stark vilja som vi förhoppningsvis ska kunna träna bort åtminstone i utställningssammanhang.
Hoppas jag inte får mer kommentarer att hon e tjock *hehe* hon har faktiskt gått på bantning och säkert tappat nåt hekto sen förra veckan. Det syns iaf, tycker jag! Så nu ser hon fin ut igen.. För jag håller såklart med om att hon var lite rund. haha!

Måste bara berömma Malin som gör ett kanonjobb med våran Simon. Han är en superduktig liten showmops och hon har lärt honom såååå mycket. Han kan mycket mer än mina redan som 15 veckor.. va ska det bli av den lille gossen?? ÅÅÅ va det ska bli kul å få börja visa honom och hoppas att fler uppskattar våran lille prins :) Men det är många fina valpar nu så konkurrensen är stenhård! Men mopsen blir populärare och fler och fler vill ställa ut vilket är jätteskoj men jag är glad att det "bara" är 39 stycken i Österbybruk :)

Bilden är tagen för 2 veckor sen. Simon är alltså 13 veckor! Ska se om vi kan fixa nån ny på torsdag med mitt nyyya objektiv som jag är så nöjd med! Man ser in till grannarna bättre än med ögonen! är inte det helt sjukt.. haha, som en kikare... inte för att det är mitt intresse.. hoppas inte det är grannarnas heller  - att kolla in hos oss ;)
image189

handlerkurs

I torsdags var jag på handlerkurs för Moa Persson och Svante Frisk. Jätteroligt å man fick lära sig mycket och det är en helt annan lärosätt för mig som har tränat för Gerard innan.. Men det är nyttigt att lära sig olika sätt och just bordsträningen tror jag Moas sätt fungerar bättre för min galna korvmadame. Så nu går Penny på diet å vi tränar bord varje dag utan godis. för det får hon när hon gått ner från bordet... så det så! tuffa tag ;)

Malin går ju med lille Simon som är superduktig. Både Malin och Simon är jätteduktiga och det ska bli kul när han börjar dansa på riktigt i ringarna framöver för Malin har verkligen tränat med honom så han vet vad han ska göra.. så mycket som en 14veckorsvalp kan veta.. ;)

Imorrn är det utställning som jag glömde anmäla till... En inoffare i Skogås. Men vi ska åka å titta eftersom en hel del kompisar ska dansa.. Hade verkligen varit roligt å ställa själv men det blir ändå fullt upp framöver.. Ö-bruk nästa helg och sen Norrköping båda dagarna sen Mopsspecialen med 164 anmälda mopsar!!!!! helt sjukt. Men domarbytet var väldigt positivt, ska bli jätteskoj å se Reneé Willes döma! Även om Penny inte kommer placera sig en en förmodligen superstor konkurrens så är en kritik från en riktig mopskännare kul å få!

Dagens bild är på Ringo förra sommaren. Han ser så glad ut!
image188

ny dator

å därmed har jag kunnat uppdatera min hemsida efter drygt 8 veckor.. känns rätt roligt eftersom en rätt stor grej faktiskt har hänt... lilla Simon! ;) Men jag ska fixa mer på sidan så fort jag får tid just nu ville jag bara uppdatera med våran lilla skatt...
Ha det bra! tjooohej! idag ska jag träna med uffe.. ska bli så kul! Så det blir en uppdaterad bild under valpar idag. I promise :)

Balkongfint!

Man blir lite inspirerad när det är sommerhetta ute så jag åkte iväg till rusta, jysk och plantagen idag för att handla lite till våran balkong!

Innan:
image184  image185

Efter:
image186  image187

Känns som å sitta i Grekland ;) nästan iaf....

Lite nya bilder

På de små grisarna..

Penny
image176

Ringo
image177

Simon
image182

Hedda som valpade i mitten på Feb, därav tuttisarna ;)
image178

Ettan

image179

Baltazar
image180

Donald
image181

Det var alles.. :) Ha en trevlig helg!!

visning eller?

Idag har vi gått runt flatensjön med Anna med Ebba å FrallaHåkan, Lilleman fick stanna hemma, Katarinah med trubbel å elliot och Jacqueline med Renton. Jag är så stolt över min lilla BingoBoll för han ville inte döda Trubbel en enda gång.. han skulle bara grra till lite när vi grillade å trubbel var för på i Pennys rumpa. ;)

Efter jobbet skulle jag mattias å mamma åka och titta på ett litet hus vid tungelsta.. Jag hade skrivit ut vägbeskrivning och off we go. Till en början verkade de hela väldigt lätt men efter att ha åkt en bit å sen in på en väg där det var tjälproblem i marken å bilen nästan pajjade för hålen var cirka 2 dm djupa och vi tillslut insåg efter 1 timmes körning (det skulle vara 2,5 mil) så gav vi upp å åkte hem... så det blev inget med huset.. men vi insåg att det låg alldeles för off ändå..
undra om det kom nån överhuvudtaget för det huset var inte lätt-hittat... hahah

jaja... jag ska kolla vidare för jag vill verkligen ha en tomt och kunna grilla och låta mopsarna springa fritt och kunna ha öppen dörr och åååååå... e så trött på att bo i lägenhet 2 trappor upp ..

lite nyheter

Lilla Willgot blev BIG-1 på sin sista träningsinfoffutställning inför Larv! Jätteroligt å jag e så glad :)

image175

Jag har köpt ett nytt objektiv till min kamera.. den har kanooon zoom så nu kan jag fota på utställningar å slippa å ha små gula å svarta prickar på skärmen för här kan du zoooma ordentligt :) TJOHO!

Har vart på världens härligaste mopspromenad med Malin å Anna med hedda, ettan, simon å Baltazar.. var ute 3½ timme varav 1 timme satt vi på bryggan å solade å fikade å mööös :)
Sen träffa vi en älg.. men eftersom jag råkat göra en felinställning på kameran så kan jag inte få upp några bilder på datorn.... :( men det kanske kommer senare..

hejhopp!

kan man ha tråkigare en lördag?

har verkligen iiiingentiiiing å göra.. Träffade några kompisar tidigare idag och fikade men så nu e jag helt själv med mopparna.. Mattias är i småland å det händer inget skoj på datan. Kan inte ens uppdatera min jääkla hemsida eftersom min dator fortfarande e paj.. :(

Menmen... ska försöka å igång ett mopsrus imorrn! det vore skoj å träffa lite kompisar å rejsa med mopsarna..
hejhopp! hoppas ni andra har det roligare

2 utställningar

åkte vi på idag utan att ställa en enda gång. Först i Hågelbyparken å kollade på Melker å Nacho. Nacho blev BIR-valp mer vet vi inte tyvärr. Melker blev bh2 efter en snygg svart kille.
Sen fikade jag å carro en snabbis innan jag i ilfart åkte till gubbängsfältet. Där hade Ringos söta kusin Allis precis dansat sig till BIG3-valp så jag å mopsarna väntade på att filippa, världens sötaste afghantjej (näst efter florence tror jag) skulle in i BISet... Men lilla Pip var sååå trött så hon orkade inte riktigt prestera mer så hon blev oplacerad men ojoj så fin hon var!! :) Å gruppetta är inte fyskam på sin typ första utställning.. ;)

Tyvärr hade jag glömt kameran hemma annars hade det blitt bilder på både mopsar å afghan menmen.. inget sånt blidde det :(

Hundarna sover sååå djupt efter flera timmars socialträning bland hundar å människor på två olika fält. Nyttigt att vara med men ändå inte ibland ;)

Tack kompisar för en trevlig dag å jag kan tacka solen för att ytterligare gjort mig liiite mer solbränd i ansiktet å då framförallt på min näsa ;)

Jag har faktiskt joggat idag. men usch så jobbigt det var.. men det går nog lättare imorrn, brukar bli så ;)

Kan ju sätta in en bild på lilla söta Simon. Bilden fick jag idag å är tagen av patrik wannberg (malins pojk)
image174

RSS 2.0