Österbybruk

Bilder kommer imorrn! Penny fick Excellent sen var det slutdansat men en underbar dag ändå! Berättar mer imorrn. Nu ska jag & mopparna sova.. Zzzz
Godnatt

De vackra rosorna fick jag av min underbara bror när jag fyllde år! Tack <3


Vägning

Inte alltid jättekul att sitta i en bytta.. Men Polka är en snäll tös som låter mig göra vad som helst.. Nästan :) växer gör hon också!


Peringos Polka <3

Här är Polka 14v gammal!


Skåne i bilder


God mopstårta som jag bjöd Gunillorna på!
Gunilla Hirwing hade ordnat en urmysig dag, men mopsträff & grillning på kvällen
Gunilla Johnsson fyllde år :) hurra hurra!


Världens gulligaste Darcy, Red Gable's Mr Darcy


Vi gosade givetvis med Gunillas 7-veckors valpar också! mys mys myyys


Min nya favorithund... och ingen mops konstigt nog ;)
Här är Jazza <3


Skåne

En underbar långhelg i Skåne lider mot sitt slut. Jag, Åsa & Natalie sitter i bilen på G hemåt.. Just nu i Jönköping

Igår var det träff hos Gunilla Hirwing, kennel Semlans. Supertrevligt!! Även Gunilla Johnsson var där. Hon fyllde år och jag hade bakat en mopsgräddtårta. Är så glad att jag fått sånna fina vänner som gärna delar med sig av allt de vet. Kan lyssna i timmar på prat om massa gamla hundar och stamtavlor :)

Idag var det utställning i Hässleholm. Vi fick domarbyte. Trodde inte det skulle passa oss men trots väldigt få exc & ck till en början så fick Penny ett Exc så jag känner mig ändå nöjd.

Gladare är jag för Semlans Zacharias som fick sitt sista cert och gjorde det med bravur! Han blev BIR och Bim blev otroligt söta Jane (red Gable's Jane Bennett) kul dag! Varmt och skönt!

Jag har tagit över 1000 bilder så det kommer nog upp några här så småningom, har hittat min stora hundkärlek också. Världens finaste Aussietik Jazza som Gunilla äger. Henne skulle jag ta i ett nafs om jag fick!


Tar igen oss..

Vi tillbringar långhelgen på Österlen. Igår gick vi i bokskogen och idag på stranden. Så underbart! Hade kunnat leva såhär ett bra tag :)
Sen satt vi på tomten tills solen gick ner. Just i detta nu så slappar vi inomhus, jag ska strax åka och hämta Natalie som kommer med tåget. Imorgon är det träff hos Gunilla Hirwing, kennel Semlans och på söndag är det utställning :)


Tandborstning..

Det måste vara det svåraste att göra på mops. Om man sedan har 3 vuxna gör det inte lättare så nu har jag börjat ge tandborsttugg varje kväll. Har fått idéen från några vänner. Tycker mig redan efter 2 veckor märka skillnad :) jag har blandat mellan olika sorter. 2 olika varianter köpte jag i Polen och har nu bett Katta köpa med sig så många hon kan till mig. Mopsarna älskase dessa! Annars har jag kört Pedigree's. De är dyra men goda tycker mopsarna.
Bilden föreställer Eva med sin "tandborste" igårkväll :)


Polly-Ester

En underbar bild på finaste Polly-Ester 13 veckor. Bilden är tagen av Esters ägare Emma Björklund :)


Spretigt

Mycket skoj har hänt i helgen! Både fredag&lördag.. Har träffat massa vänner som jag inte sett på länge. Vi har druckit och ätit gott :) allt skuggas dock av tankarna på min söta vän som har det tungt... Kram Natalie, tänker på dig <3


Polka Polkagris

Är så glad att jag får ha kvar lilla solstrålen så här länge! Hon är den gladaste lilla valp jag någonsin sett. Att ha henne lös är fullkomligt hopplöst och omöjligt eftersom varje gång hon får syn på en människa trycker ihop sin lilla kropp till en köttbulle, vaggar rumpan från sida till sida och svänger med knorren det allra snabbaste hon kan! Hon älskar alla!! Och alla (nästan) älskar henne! Hur kan man annat?

Träffade på en tjej med ett litet barn härom dagen. Hade bara Polka på en liten prommis runt kvarteret och hon får syn på dessa två och sätter igång i vanlig ordning. De frågar om de får klappa och visst! Säger jag..

Efter en liten stund säger hon till mig att det är ju så synd om de här platta hundarna, de kan ju inte andas.. Hon varnade mig att jag nog skulle bli tvungen att avliva min valp efter några år för hon kände några som minsann var tvungna till det.
Jag berättar för henne att jag har 3 vuxna hemma som lever och mår bra och att mina äldsta är 6 & 7 år. Efter ytterligare en liten stund och efter att Polka 13 veckor biter henne i händer och i jackan tittar hon på mig som att jag vore dum i huvudet så ställer hon till rösten och kollar på Polka och säger "din matte måste lära dig att inte bitas" sen ger hon mig en nu-ska-jag-lära-dig-ett-och-annat-blicken "tänk att ha en vuxen hund som biter på det här viset, det gååår inte! Jag känner en som har en schäfer och det går faktiskt inte att de beter sig såhär" det enda som jag kunde klämma ur mig för att svara denna ytterst ohövliga människan var att "mopsar bits inte som vuxna" vilket iförsig stämmer. Har aldrig stött på en vuxen mops som valpbiter folk i fingrar och jackärmar så jag brukar inte bry mig så mycket när valparna gör det. Det växer ju bort! Nu när denna person läxat upp mig att jag minsann har dålig pli på min valp som snart kommer dö av andnöd ska vi båda gå vidare och då när hon lyfter ner polka från sitt knä så sätter hon ner henne en bit från marken så hon gör en liten volt och rullar runt ett barv innan hon är på tassarna igen..Människan utbrister - men OOOJJ! vad hände?? Jaaa, sa jag.. Hon är valp och har inte lärt sig hur man tar emot sig än! Sen gick vi. Jag = väldigt sur och Polka = lika glad som alltid.

Jag tycker visst det är okej att tycka som man vill om olika raser men VARFÖR ska hon klappa min mopsvalp om hon nu uppenbarligen hatar rasen och bara ska vara otrevlig och berätta för mig hur dålig jag och hunden är???Hon hade kunnat gått förbi och fnyst för sig själv. Jag hade haft en bättre morgon utan henne!

Här kommer iaf en bild på gullsnurran med lite jord på hakan <3


Kul med valp

Det är alltid Ringo som är drabbad av valpbus.. Han är så snäll <3


RSS 2.0