46 dygn

I helgen kommer jag ha huset fullt av mopsar. Ska nämligen utöver mina 4 passa Natalies två damer, Maud & Kerstin. Ringo kommer ha ett riktigt mysigt svart harem, 5 brudar bara för sig själv.. måste vara en mopspojkes dröm. Detta betyder att jag ikväll kommer åka till Södertälje med månadens ranson hundmat och traditionsenligt äta middag på en liten kinakrog där de har jättegod mat och jättegod friterad banan till efterrätt!

Thelmastatus:
Idag är det 17 dagar kvar till Dagen D.
Längtar så jag håller på spricka! Ska bli så spännande att få se vad det är för filurer som lurar därinne.
Thelma mår bra men är trött, tjock och huuungrig!! <3


Demodex, Kista & Valpar

Nu har det hänt mycket i kojan.. Både bra & roliga till mindre roliga saker.. Börjar med det tråkiga vilket är att Agneta har fått generell demodex, detta innebär att hon definitivt inte kommer ingå i några som helst avelsplaner men just nu koncentrerar vi oss på att hon ska bli frisk igen. Hon mår toppen och märker inte av de fläckar hon har, inget kli eller liknande - skönt! Hon ska äta medicin i minst 2 månader och få medicinska bad varannan dag i 3 veckor, det är inte så poppis :/

Det roliga är först och främt Kistautställningen!!
Detta är mitt och Carros fjärde år att anordna denna populära mopsutställning i samband med husdjursmässan i Kista. Det började lite smått hysteriskt med en allt för trång plats och lite strul med nummerlapparna, men när folk fått sina lappar och sen började ordna platser så funkade allt ändå. Finns det hjärterum så finns det hjärterum vilket det var bevis på denna dag!

I år hade vi nöjet att ha två erfarna och mycket kunniga mopsuppfödare som domare. Gunilla Hirwing och Anita Tuneström. Allt flöt på bra och tillslut blev den urläckra gula unghanen Aquatikus Averidge Joe SUPREME-BIS! Mycket välförtjänt!

Eftersom jag själv inte får visa mina hundar så hade jag gett snöret till Katrin Cederborg som ställde upp. TACK! Hon visade Penny till en Bästa tik-2 svart och Simon fick HP och blev 2a i ch-klassen men sen oplacerad. Bilder från utställningen kommer finnas på http://www.mopsorden.se

Ytterligare en suuuperrolig grej är att jag träffade Thelma i lördags och är det inte valpar i den magen så offrar jag nog min högra hand.. Carro ska till veterinären idag och få det bekräftat så att jag vet och även de som väntar på valp! Vet att ni också är superspända :)
Wihooo är så glad över det!!

Här kommer en bild på snuttan i lördags. Då har det gått 34 dagar från första parning och det är 29 dagar kvar för magen att växa!Klart slut! :)

Nyårsafton

Nu är det nyårsdagen.. Den har gått i soffans tecken :) Jag och Camilla käkade den godaste nyårsmiddagen ever igår.. Förrätt: Minipizza proppad med gorgonzola och mozzarella med färsk basilika Varmrätt: Fläskfilerullader fyllda med fetaost & soltorkade tomater. Chèvre & rödbetssallad med ruccola & rostade pinjenötter allt toppat med citronmarinerade sparrisar och fetaostsås.. Efterrätt: Vit chokladmousse med rödvinbärssås. Så galet gott!!! Varmrätten var så god att jag egentligen aldrig ville sluta äta ;) sen åkte vi till Camillas kompisar i Rotebro som hade lite fest, kollade på raketer och drack bubbel hela natten lång! Hundarna befann sig hos mina kära föräldrar där de sov sig igenom 12-slaget, var iförsig aldrig orolig men med valpen kan man aldrig veta helt säkert.. Med andra ord hade jag ett toppenbra nyår! Hoppas ni också hade det :) kram från mig - hoppas 2012 kan bli ett underbart år!!


RSS 2.0