projekt runway...

måste vara nån som jävlas med mig.. skrev ju för några dagar sen att mitt favvoprogram går så perfekt efter långpromenaden med hundarna, precis när jag äter lunch och slutar så perfekt innan jag ska till jobbet... men så nu har de tydligen ändrat... så nu är det massa tråkiga komedier och projekt runway går inte förrän 17.00 varje dag så nu kommer jag inte kunna se det mer.. ååå!! nu måste jag gå in på deras hemsida och se vem som vinner säsong 2. tycker nick, cloe, daniel V & santino är bäst men jag har ju bara sett 2 avsnitt.. men santino har en attityd som jag avskyr...

Eva mår iaf bra nu! Helt återställd och galen :) Tänk vad lite medikament kan göra för en sjukling.. ;)

Håller på å tränar med Penny för fullt nu när hon väl fått sitt andra cert. Nu ska hon ha det tredje och jag ska försöka se till så att hon visas absolut perfekt och det är gången vi måste träna hårdast på så det håller vi på med varje dag med massa godis och det underbara påfundet Klickern!!

Lärde in ett nytt trick med Ringo igår.. Vinka! Så när jag vinkar med handen så vinkar han tilolbaka med sin tass. Det var ju inte vidare svårt med tanke på att han redan kan både "High five" och "goddag/tass" Men kul är det att lära in nya tricks. De är ju såå duktiga och lär sig snabbt men det är jag som har brist på fantasi. Så nån som har en rolig idé på nåt jag kan lära in? Tänkte ge mig på "döööö" nästa gång... att man pangar med handen och så lägger de sig på sidan.

Nä nu ska jag käka lunch...

dagens bild blir såklart en bild på Tok-Eva...


fredagsmyyyys

Härliga fredag!

Igår mådde Eva dåligt så jag åkte in till veterinären. Det visade sig att hon har ett magsår så nu får hon 2 olika mediciner för det och en för sin dåliga mage... Hon åt ingenting igår och var nästan apatisk så hon måste haft väldigt ont :( Men nu är hon mycket piggare så det känns skönt..
Har fått en utförlig checklista utav veterinären med de 3 olika medikamenten om hur, när och vad hon ska äta..

Idag ska jag tillbringa fredagskvällen med hundarna. Vi ska nog gå en långis när jag kommer hem från jobbet och sen ska jag städa lite... M jobbar natt så vi blir alena..

Tittar på mitt nya favvoprogram - Projekt Runway. Det går så perfekt precis innan jobbet så när det är slut så gör jag det sista sen åker jag iväg till jobbet!

Dagens bild är på Gizmo (P. Gullige Gulliver) 2 år gammal. Sötnos!!!


Viltspår!!

Idag åkte jag till flaten och började prommisen med att lägga ett blodspår till Ringo med en underbar rådjursklöv i slutet... Sen gick vi en ganska lång prommis och såg en gädda... De hade rensat vattnet på ganska mycket sjögräs. Var bara cirka 2 dm på botten så jag gick på bryggan och kollade ner och såg en abborre och sen huxflux där låg en ganska liten gädda bland sjögräset...! Försökte fota med mobilen men det gick inge bra.

Kom tillbaka till spåret och Ringo gick det över förväntan och hittade sin klöv. Väldigt stolt och mallig :)



Det var allt för idag. Kul med viltspår och att mopsen faktiskt kan mycket bara man hittar vad just den individen kan... Penny är totalt ointresserad av att använda sin söta näsa. Så för hennes del blir det inget sånt...
Eva ska nog kanske kunna gå, vi får se!
hejhopp!

Vallentuna!

Blev upplockad kl. 8 av Mats och kort resväg för en gångs skull bar det iväg till Vallentuna och utställning såklart :) Med kameran i högsta hugg och strålande sol blev det en kanondag!
Jag visade Gollum som med rätt godis visade sig kalasbra men fick nöja sig med en slät etta utanför placeringen.... Föll tydligen inte domaren i smaken fastän han var glad och såå duktig!! Känns som ett väligt plus mot förra helgen :)

Gollum


Etta bland hanarna blev Elliot. Hurra hurra för dig Kattah!!



Ringo fick följa med som sällskap och skötte sig exemplariskt nästan hela dagen. Är stolt över min lilla korv :)

Nästa utställning blir Högbo om 2 helger :) Då dansar Penny ena dagen och Penny och Simon andra!

Ha det gött alla därute. Nu ska jag rensa bland bilder!


barkaby

har jag tillbringat denna kväll i. Med Carro. Vi träffade Melles son Chadna's Chester som självklart kallas för Chester. En supersöt liten filur som pussades så glatt. Han såg jättefin ut! Och det ska bli kul å se honom framöver i ringarna :) Vi tog lite uppställningsbilder. Gick väl sådär ;) Men han gillade godis så det blir nog inte så svårt å få honom och fatta det där med att ståååå!

Sen satt jag och Carro och tjattrade på Donken till halv 11... vi har aaalltid så mycket å prata om ;);) Även om vi ofta pratar minst ett par gånger i veckan..

Hundarna är iaf trötta efter bus med Thelma och Chester. Thelma fann Ringo på en gång och tyckte han var dösnygg.. Så de tungpussades en hel del, mest på Thelmas initiativ och Ringo är inte sen å pussas... för sånt gillar han! Speciellt med tjejer ;) Han gjorde några små raggningsförsök med höga öron och sprättande bakben... jag undrar verkligen hur det kommer gå när Penny är i höglöp nästa gång... skulle inte förvåna mig om jag måste lämna bort honom fastän han är kastrerad... han älskar ju sin tjej...

Nä, nu ska jag och M se klart filmen vi började se igårkväll. Knowing med Nicholas Cage, den är sådär... men nu vill jag åtminstone se klart den.

Godnatt!!!!

dagens bild missar jag självklart inte! Idag blir det en gammal bild från Hund2006. Där blev Ringo 4 i juniorklassen med HP. Jättenöjd var jag då :) min lillbubba....

fortsättning...

på utställningshelgen!

Jag lever fortfarande på gårdagens resultat såklart och är sååå glad och nöjd. Jag och Penny blev tillfrågad att vara med i och deltaga vid en domareximination. En ny domare skulle gå igenom 5 hundar som först blev genomkollade av 2 redan färdiga domare. Det var väldigt intressant och lärorikt även för mig som bara hörde hur de resonerade. Blev glad då de både domarna tyckte att penny var värd ett ck. Sen kom den nya domaren dit och gav Penny jättefina lovord. Hon satte upp henne på första plats och tyckte att hon var så fin! Det var jätteroligt :):) Vilken dag!!!

Så till idag. Jag hade fått låna ett tält av Lisa på jobbet som vi använde igår. Jätteskönt när solen lös och var såå varm. Idag i Norrköping slapp vi regn som tur va men det blåste orkanvindar så tältet monterades upp och sedan ner i en ryslig fart när vi ganska snabbt insåg att de inte pallade med vindarna.

Ställde även Gollum denna dag och han blev 3a i konkurrensen utan ck tyvärr.. Igår blev han 4a... Men han var gladare och mer sammarbetsvillig idag än vad han var igår så det var ett stort Plus!
Fick även frågan om jag ville visa Daisy (Qimis Qompakt) igår och visst kunde jag det. Hon blev 3a i juniorklassen med HP. Så det var vi nog nöjda med tror jag.

Men idag så fick Penny en tvåa. Hon hade ett för stort nosveck enligt domare Åke Cronanders smak. Men så är det - Upp som en sol och Ner som en Pannkaka.... Utställningens värld i ett nötskal. Men jag är så glad ändå för helgens resultat så en tvåa hit eller dit spelar ingen roll! :) Annars fick hon fin kritik.

Grattis till alla placerade hundar både igår och idag. Speciellt grattis till Carina och Rolex som visar framfötterna från juniorklass!

Nä nu måste jag ta hand om min kastrerade hane som juckar?!?!?! på min lite-äldre-valp ;) knasisar.. han har aldrig juckat på nån innan så det här är märkligt!

Sätter in ännu en bild av min certvinnande hund!!! Tack Katarina för det fina kortet!

NYKÖPING!!!

Jag är såååå glad så glad så glad så glad att jag knappt kan beskriva. Penny tog sitt andra cert idag på SKK's utställning i Nyköping. Domare: Terje Lindström :)
Återkommer med utförligare rapport imorrn eller måndag. Men en bild kan jag allt bjussa på. Tack Katarina för underbart trevligt sällskap som alltid och för att du hjälpte mig ta kort och TACK alla som grattade och hurrade. Det känns fantastiskt!!!!!


fredag är bäst!

Idag är det fredag och en fullspäckad helg har jag framför mig. 2 utställningar och 1 kräftskiva :)
Ska bli jättekul!!! :)

Återkommer efter helgen med resultat!

penny

blir inte alltid som man tänkt sig...

Idag skulle jag och Katarina träffas och gå en härlig promenad som de inte gått förut. Jag är på väg hem med cykeln då jag ser en rådjursbock komma springandes... efter rådjuret kommer en hund skällandes... Rådjuret springer upp i skogen med hunden dundrandes efter... Så under en bit så cyklar jag och hunden hör jag skälla ungefär i samma höjd inne i skogen. Vips så kommer rådjuret utspringandes i vägen, flåsandes.... Då lägger jag ifrån mig cykeln eftersom jag fattar att även hunden kommer komma ut på samma ställe.
Japp, det stämde och hunden som var sååå slut sprang runt i små cirklar så jag gick fram och som tur var var hon snäll så jag haffade henne i halsbandet... Ringde Katarina som var på väg och vi bestämde att jag skulle cykla hem med henne... tänkte först gå men sen när jag märkte att hon var en uppfostrad (nåja.. iaf i koppel) vovve så cyklade vi långsamt hemåt.... Jag gick ut med en vattenskål och kissade av mina hundar... sen ringde Katarina till polisen och vi åkte ett varv runt i farsta ungefär där jag trodde hunden kom ifrån... sen åkte vi till polisen i Västberga


Väl där kommer det en polis... det verkade på honom som om han aldrig sett en hund förut....
Han frågade om hunden var snäll och såg väldigt skraj ut... jag hade hunden i långt koppel och hade väl knappast haft det om den varit aggresiv... med närmre eftertanke hade vi nog inte ens haft med oss hunden dit om den varit det... hade inte gått nära om den morrat eller liknande...
Han hade ingen aning om att hundar har chip när vi sa att de kunde kolla det.... jahaaa - brukar de ha det i nacken??!! säger han.. hahahaha

Jaja, de tog hand om hunden och hittade ett chip så nu hoppas vi att de hittar hennes matte eller husse snart och jag hoppas att de inte släpper hunden igen.... hade kunnat gått illa för både hund och rådjur... :(


Här är tjejen... som vi gissar är en blandning av ridgeback och rottis....


efter detta så åkte jag, katarina och alla 4 mopsarna till flaten för en kortare sväng....
Ringo råkade hoppa i från bryggan för vattnet var fullt av sjögräs så han insåg inte att det var vatten under så han plumsa i och blev något chockad över att marken inte höll.... heheh sötnos!

Tack Katarina för en trevlig men annorlunda kväll! Snart tar vi skarpäcksprommisen

så var den helgen över....

Men vi har hunnit med mycket även denna helg.
I fredags fick vi tillbaka bilen som de bytt ut 2 slangar på... tyvärr så funkar inte termostaten så det blir å lämna in den igen imorrn... *suck*

Men på kvällen åkte jag och M på bio. Såg Public Enemy... Johnny Depp är fortfarande min favorit men filmen var inte bättre än bra tyvärr.... Ingen jättehöjdare som jag väntat mig...

På lördagen träffade jag Carro. Vi tog några uuuursnygga bilder på söt-Thelma.. snart blir det premiär för henne i de officiella ringarna! Ska bli spännande :) Vi såg på film eller dokumentär om Norrmalmstorgdramat med Torkel Peterson och Shanti Roney med flera.... Gick det verkligen till så där?? Kändes nästan mer som en knasig komedi än en dokumentär på en hemsk historisk händelse...jaja, men vem kan ta Torkel seriöst... efter Kopps kan han tyvärr inte spela nån som pratar "Svengelska" och försöka vara seriös..

Idag har jag varit på födelsedagsfika hos min kompis Sandra. Jag och en annan kompis åkte först till IKEA innan och köpte en stoooor blomma, nästan som ett träd ;) men en fin kruka till som present

Till mig själv köpte jag 2 soffkuddar.. kan inte få nog av de, köpte 10 likadana krukor till min orkidésamling som jag har... snyggare om alla blommor har likadana krukor... och så köpte jag ytterligare ett "drag-på-lakan" de verkar försvinna!!!???

Nu i helgen är det Norrköping/Nyköping... då får vi se hur det går. Kul ska det bli oavsett :):):):)

Dagens bild blir på Uffe... Eva och co's pappa... Pratade nämligen med Paula idag och vi ska ses snarast så jag får träffa och pussa på Uffepuffe och hon ska få se hur dööölik Eva är sin pappa ;)

freitag!

fredagen är här och snart är det helg igen :) Den här veckan har rusat fram.. har ingen aning om varför men så känns det ibland. Det blev inge bior igår eftersom våran bil hux flux slutade funka när vi skjutsade hem min farbror till skärholmen. Hann nästan ända fram så vi fick putta den till närmsta parkering och där insåg vi efter att vi köpt glykol att det var slangen från kylaren som var paj. Hur som helst så är bilen på verkstaden och  borde  vara klar idag. Förhoppningsvis! Vi kunde iaf ta oss hem med en direktbuss som kom precis då vi behövde. Ibland ska man ha tur i oturen :)

Den här veckan har gått åt 2 kvällar i Skarpnäck så min kusin Yvonne som bor i Canada är här med hennes son Eric. Var roligt å träffa dom och slipa lite på engelskan :)

Annars har det väl inte hänt så mycket mer... Eva är en galen mops och varje dag går åt att hitta på nya hyss och bus och hon och Ringo leker jättejättemycket vilket är superskoj!

på utställningsfronten så åker vi till Norrköping/Nyköping nästa helg och sen är det 2dagars i Högbo Bruk... sen får jag se om det blir nåt mer innan säsongen är slut!

Usch nu ska jag pusta ut... har precis dammsugit och man blir ganska lagom varm i hettan utav det ;);)

hejhopp!
Dagens bild blir på Ebba..supersöööt!


onsdag!

Har jag som vanligt blivit väckt av byggjobbarna som byter fönster och fixar fasaden.... låter som att någon står med en hammare i mitt sovrum och bankar och bankar och sen borrar och borrar.... huuuu! Hundarna har vant sig och tycker att banket och skramlet hör till vardagen numera ;)

Första arbetsveckan har börjat bra och jag gillar  verkligen mina jobbarkompisar! :) Så det är kul att komma till jobbet även fast det är underbart att vara ledig!! :):):):)
Jag ska gå på bio 2 ggr den här veckan. Imorgon med Carro och på Fredag med M. Jag och M ska se public enemy tror att den kan vara grym, en av mina absoluta favoriter är ju med i den filmen.. nämligen Johnny Depp!

Nä nu ska jag fortsätta med det jag höll på med nämligen äta lunch... stekt kyckling (kryddad med nya kryddor om jag köpte i kivik i somras) med paprika. Smaskens!!

Dagens bild blir på söta Thelma (P. Erika Kling) med en av sina rumskompisar!

en bild

säger mer än tusen ord sägs det.
Dagens bild är på min underbara prinsessa Penny!!!!



RSS 2.0