Tältsemester

DET är precis vad som planeras till helgen. Jag och Katarinah ska till Borås och ställa ut lite hundar och så kom vi på den briljanta idéen att vi skulle tälta. På så vis kommer vi spara en massa pengar.

Jag har ett grymt tält i källaren som är som 2 rum... problemet är att det är 5 år sedan sist jag använde det så jag har ingen aning om hur man sätter upp det.. Men det lär ju ge med sig, fixade ju att sätta upp det för 5 år sedan och jag borde inte blivit dummare nu... kanske mindre tålmodig bara :P

Men innan dess är det dags för officiell debut i Rallylydnad. Detta ska vi givetvis vara med på och tävlingen börjar kl. 00.01 1 Juli. Så med andra ord på Torsdagnatt :) Ska bli sååå roligt och äntligen blir det officiellt!! Har givetvis anmält både Penny och Ringo men tyvärr missade vi tävling nummer 2 den 10e juli så vi får vänta ända tills slutet av Augusti tills det är dags för nästa tävling...

Återkommer på fredag som en tröttmössa och uppdaterar...

Hejhopp!Spökåldern?

Hundar brukar drabbas av en så kallad spökålder när de är runt året.. Ibland tidigare ibland lite senare. Jag tror att Eva snart 3 år just fått sin... Häromdagen var hon livrädd för en flärp på en handduk som låg på sängen. Nu ikväll var hon först livrädd för en fisk i akvariet. Akvariet har stått där innan hon ens föddes så det är knappast något nytt..

Men så ligger vi i soffan och kollar på tv och då var allt helt plötsligt farligt. Hårtorken som ligger på korgbordet brevid soffan, lampan intill... En tillbringare på bordet.

Just nu vill hon inte ens ligga härinne med mig vilket inte hör till vanligheterna, hon är annars som ett plåster på mig och vill aldrig vara ensam men nu sitter (!) hon själv ute i hallen.. Har hämtat henne en gång men då låg hon bara och flackade med blicken och hoppade ner och sprang ut till hallen igen.

De som känner Eva kan förstå att detta inte är speciellt likt henne eftersom hon är rätt goofy och inte rädd för något vanligtvis..

Hoppas detta går över tills imorrn :/VILKEN HELG!!!

Nu i helgen har det varit den årliga mopspecialen och just detta år var det jubileum! Så det var anordnat utställning i 2 dagar och gemensam middag på lördagskvällen.

Jag hade bokat en stor stuga där vi var cirka 17 personer som delade. Vi hade bestämt att ha grillknytis på fredagkvällen och alla var inbjudna! Det var en lyckad kväll med underbart väder, tyvärr trivs myggorna bra då också :/

Vissa utav oss satt ute och pratade till strax efter kl. 2

På lördagen strålade solen hela dagen och utställningen började inte förrän 11 så vi hann äta frukost i lugn och ro ute i solen. För Simons del var det debut i Championklassen. 7 snygga grabbar tävlade och Simon placerade sig som nummer 2 med hp. Han blev oplacerad i Bästa Hane, men vad gör väl det??? Är så oerhört nöjd!

Som sagt hade vi gemensam buffé på lördagkvällen och vilken god mat!!! MMMMM helt underbart!! Och vilket sällskap. Kvällen slutade tidigt så vi begav oss upp till våran stuga där alla var på väg att gå å lägga sig fast klockan bara var 10. Vi var några som trotsade och satt uppe och drack vin och snackade till efter 1. Utställningen på söndagen började väl inte riktigt lika roligt som lördagen.,.. Regnet öste ner när vi packade in i bilen och rastade hundarna.. Men, alla var på glatt humör och som jag hade önskat hade vi uppehåll under i stort sett hela dagen :)

Penny gick i en stor öppenklass. 20 hundar och efter första utplockningen var hon kvar och redan där var jag nöjd men tävlingsinstinkten började växa och nu ville jag verkligen bli bästa svarta tik. Tillslut hade domaren gjort sitt val och Penny hamnade på en hedrande tredjeplacering med hp vilket gjorde att hon fick möta de andra svarta tikarna med hp och hon vann!! TJOHOOOO va glad jag blev/är!! :) I BIS-svart blev hon helt väntat BIM men det är helt okej. Hanen som blev BIS (Ezethas Scoobedoo) är vrålsnygg och skulle vinna helt klart!En toppenhelg och jag tycker synd om er som inte kunde vara där! Ni har verkligen missat något!! Bara hoppas att det blir lika lyckat nästa år :)


valpsjuk...

Jag är så valpsjuk!!! Helt galet faktiskt.
Längtar så mycket och skulle gärna ha en egen liten pralin att börja träna och ställa ut. Förhoppningsvis dröjer det inte längre än till hösten, den som lever får se :)

Innan dess så ska jag åka och ställa lite. Planeringen är än så länge Borås i början av Juli och Ransäter i slutet. Penny min trogna följeslagare får följa med och dessutom har jag anmält Myran. Det gick så bra för henne i Österbybruk så hon får prova några gånger till.

Men närmast är specialen på tur. Jag och Natalie åker upp på fredag och möter upp ett helt gäng fantastiska mopsmänniskor så ska vi ha grillknytis. Förmodligen blir det vin och snack långt in på natten :) Vi ska bo i en stor stuga. Vi blev samanlagt 17 pers :)))

Simon och Penny är anmälda och Simon har flyttat upp till championklass så det är jättespännande :)

Återkommer med rapport och bilder efter helgen! So long och njut av det underrbara sommarvädret!!

Bjuder på två bilder av Simon som unghund när han blev BIR och BIS-unghund och BIS-2 på SDHK's utställning i Helsingborg.. Vilken dag!! :)


Tyvärr så är denna bild av så dålig kvalitet.. Har försökt fixa så gott det gick.. den visar i vilket fall Simon när han blev BIS-2 :)


torsdag..

Idag är det torsdag och det är andra veckan i Juni och vi har högsommarvärme!! UNDERBART! :) Jag älskar detta och har redan glömt hur hemskt och lång vintern har varit....
Allt är lovely förutom två saker.. Fästingar och Myggor. Dessa två varelser hade jag klarat mig bra utan..

Myggen älskar tydligen mig och suger från mig konstant.. Som tur är verkar jag inte ha samma dragningskraft till fästingarna, tur det! Hundarna har jag preparerat med bärnstenshalsband. Dessa säljer jag i min butik 40cm för endast 65:-

Har några få kvar..

Har fått nummerlapparna till våran kommande mopsspecial :))) Det ska bli så roligt att åka och träffa alla vänner. Penny kommer tävla med 25 andra öppentikar, helt sanslöst vad mycket tikar det finns som tävlar i den klassen. Simon har ju roligt nog gått upp i den aningen mindre championklassen. Men konkurrensen lär ju knappast vara lägre.. haha, men det ska bli kul att få tävla med de snyggaste grabbarna o
avsett hur det går.

Har alltid hemkörning i min butik i Bromma.
Kika gärna in på www.zooklart.se

Ha en fin dag!
/Linn

SE UCH Jessygaff Midnight StormI söndags 5/6 blev Simon BH2 och tog sitt tredje cert och kan numera titulera sig SE UCH Jessygaff Midnight Storm!!!
Jag är obeskrivligt glad :))))

Jag visade även Thelma som skötte sig exemplariskt och showade rejält. Hon fick nöja sig med ett reserv-cert och en bt-3 placering. Inte fy skam det heller!! Grattis Carro! :)


Men inte är det slut där...
Min resekompis (inte bara) Katta hade med sig sina grabbar och Trubbel stod som BIM idag och underbara lilla Cliff blev BIR-valp och sen BIS-2 i stora ringen :)

VILKEN DAG!!!!!!!! jihoooooo!!!!

långhelg

Nu är det långhelg fast det betyder inte så många dagar ledigt för mig. Men alla röda dagar ska jag passa på att stänga butiken.

Ikväll ska jag åka in till Kungsan och träffa lite kompisar, ska bli skoj!
på söndag är det utställning igen. Då ska jag ställa Simon och Thelma. håll tummarna!

Trevlig helg!!
/linn


RSS 2.0