svamp

usch nu har jag varit dålig på att uppdatera....

Den här helgen har varit en fullspäckad helg. I lördags jobbade jag först och sen cyklade jag hem för att hämta hundar och åka till Carro. Vi gick en jättefin promenad vid Rosersbergs slott och sen släppte vi in alla hundar hos henne och Ringo och Melker skötte sig jättefint :) Är så stolt över gossarna!! Vi snackade massa dynga och åt tacos... mmmm :)

Åkte hem på natten, som vanligt...
på söndagen gick jag upp och det var sååååå fint väder så jag bestämde mig för att gå ut och plocka svamp. Slängde iväg ett sms till Katarina och Gollum om de ville haka på. Men de var i Umeå och hjälpte till med MO's uppfödarutbildning. Tog med mig lite påsar och åkte ut med bilen till Ågesta. Gick in i skogen och ringde mamma när jag hittade lite svamp. Vi kom fram till att det var trumpetsvamp så jag plockade det som fanns där. 1 Liter cirka. Sen fortsatte jag ytterligare en halvtimme utan att hitta en enda svamp så då tröttnade jag och vi gick ut på lilla stigen igen och följde en led som hette skolleden. En superfin promenad!
Jag trodde ju att en led skulle börja och sluta på samma ställe, men icke! den här leden gick man tills den tog slut och sen vända.. *suck* men det blev iaf totalt 2 timmar i skogen så hundarna sov gott när vi kom hem igen :)

I veckan fick jag mail utav Anneli och Maya (P. eivor rask)
Här kommer några av bilderna jag fick!! Tack anneli :)

Maya är sugen på tårta på sin 1årsdag


maya får smaka tårta


och sen en bild på Maya (till vänster) med sin "syster" Molly


hejhopp! det var allt för denna gång

1årsdag!!

Idag firar vi våra 5 små E-valpar.
Det är Maya, Thelma, Ebba, Eva och Oddie!!! Ät mycket tårta och få massa gosar.
Stort Grattis!! Känns som igår när ni föddes så dramatiskt på Bagarmossens djursjukhus. Är så glad att ni finns och har världens bästa familjer. :)

Idag har jag sett Tom Jones med Mamma i Globen. Han börjar bli gammal men åå så bra!!! :) Skitkul!

Sätter in en bild på Thelma som äter tårta... Fick den idag i mailen utav Liza. Tacktacktack!!!En till på Thelma och hennes nya gose. Ser ni likheten med Eva?!

SIMON BIR, CERT, BIS-UNGHUND, BIS-2

Kan inte bli bättre?!?!?!
Tjohejjjjjj :) Penny hade också en bra helg. Bt-4 på lördag och 4 i konkurrensen på söndag. Hon var trött och var helt okoncentrerad i både stående och rörelser så det är helt okej! :)

Simon blev även bh-r på söndagen. Är såååå glad så det är sjukt!

Vill passa på att gratta alla andra fina mopsar som placerade sig sååå fint!

Uffe - E-kullens pappa blev bh-r på lördag och bh-2 på söndag.
Dante & Damien - michelles mopsar - damien bh3 båda dagarna dante, bh-4 och BIM på söndagen!! Grattis :)

Vill även slänga iväg ett grattis till tikcerten dagarna 2. Grattis Camilla och Anette! :)

Självklart blir det en bild på Simonprinsen!!


Simons BIR-kritik från domare Rajic Branislav
"19 months old, exc size & balance, very beautiful head, exc parallel front, good neck, topline & angulation, Brilliant tail, strong bones, extremely sound movements"


roligare saker...

Nu ska det stå lite roligare saker i bloggen. Jag och Anna åkte till Högbo Sandviken tiiiiidigt i lördags morse.usch, att gå upp halv 5 2 dagar i rad är inte min "cup of tea" men ibland kan det vara värt det och speciellt när det är utställningsdax :)

På lördagen gick det sådär. Simon fick en tvåa som jag inte tycker han förtjänade menmen, penny fick en etta och blev placerad som 3 i konkurrensen. Jag är ändå ganska nöjd eftersom många åkte ut på tvåor och det var mycket som var fel på Penny den dagen.... så när jag hörde kritiken så var jag inte så säker ;) för tjock, för brun, för mycket nosveck och för vid fram... men lite bra saker också som tydligen övervägde :)

Största grattiset för dagen går till Kattah och Trubbel som tog sitt efterlängtade championat!!! Stort Grattis!!!

Ett dygn senare var det dags igen... Inte blev jag mindre nervös när dagens domare Peter Jolley gav massa hundar tvåor. Inga släta ettor utan antingen ck eller 2a... Så gissa om jag blev superglad när han tyckte om Penny och hon fick en etta. Att hon senare vann klassen med CK gjorde mig knappast mindre glad :) Nervös var jag nu när sista certet hägrar inför Pennys svamptitel... Tyvärr fick vi nöja oss med en BT4-placering och certet gick till Strandsmedjans Elsie som senare blir BIR! Stort grattis Maria!!! :) Även Qimis Qlimp gjorde dunderbra ifrån sig genom att bli BIM. Kul med oss svarta i topp :) Grattis Bettan och Kajsa!!!

Glad i hågen hämtade jag min CKpresent i form av en reflexmus.

Evas ben fortsätter att bli vätskefyllt... Har nu tömt det 4 ggr, så nu sa han att vi sätter upp en tid på måndag och är det fyllt igen så ska hon opereras för tydligen läcker det ledvätska... :( och jag såg redan efter par timmar idag att det börjar fyllas på... så nu ska hon sövas och fixas på måndag igen.. när tar eländet slut?? förhoppningsvis efter det här :)

Åker till Sofiero imorrn med Penny, Simon och Uffe. Och även min resekompis Anna med faraohunden Alice. So Long alla vänner! Uppdaterar tidigast måndag skulle jag tro!

Dagens bild blir på moi och Gollum på en annan utställningdag i Visby på Gotland, jag trodde att genom att resa på mig inte skulle komma med på kortet ;) hehe

Evas Historia

Kanske ni är några därute som undrar varför Eva inte ställs längre.. Det ska jag nu berätta..

I april så såg jag det första gången och bokade tid till veterinären som konstaterade det jag redan visste, Eva har Patella Luxation. Precis som sin bror Oddie. Jag grät i flera veckor varje gång jag tänkte på det. Att det är sååå tråkigt att man i sin andra kull får sådana tråkiga besked och Eva som ser så lovande ut. Men en operation blev bokad till 23:e april och jag började tänka positivt och tänka att det faktiskt kunde vara värre, jag har i alla fall kvar min hund. Det är inte alla som har sån tur!

Började se framemot att kunna ställa henne i höst men kanske tom i slutet av sommaren. Tiden gick och pälsen började komma tillbaka. Men då kom nästa bakslag… Operationen vart inte lyckad!!

Måste göras om… Så nu sitter jag här med nyopererad hund ÅTERIGEN. Bur blir flitigt använd under 2 månader till…. *suck* Men nu siktar jag på stora sthlm i december. Måste ju se framåt. Att varken hon eller Penny ska gå i avel mer har nu vetat ett bra tag så det har sjunkit in även om det såklart är tråkigt att det tog slut så snabbt.

Hoppas på en ny liten svart stjärna snart… vi får se hur det blir!

Magsåret Eva hade förra veckan fick hon av metacamet. Så när vi slutade ge det och hon fick annat smärtstillande och även medicin mot magsåret så blev hon snabbt bra igen J

Var inne igår för att knät hade svullnat upp, det var som tur va bara sårvätska men knät tömdes med hjälp av några sprutor.. Nu har hon tyvärr massa vätska igen i knät.. har en tid för stygntagning på måndag, får se om jag det kan vänta till dess. Eller om jag åker in imorrn och tömmer stackars knät igen…

Nu hoppas jag att det här blir sista operationen. För en omgång till med hund i bur så pass länge orkar jag inte.. Önskar ingen det här! Och nu känner jag så mycket mer att någonting måste göras. Det räcker inte med att några få patellaundersöker sina hundar, även om jag i fortsättningen kommer att göra det, för att få en hund med så grov patella som Eva har är verkligen ingenting man önskar sig… Och jag har bestämt mig för att berätta öppet om det här. Varför ska jag mörka? Det är inte mitt fel och ingen annans heller, jag har tagit mitt ansvar att dra samtliga hundar jag har avelsrätt över ur avel.. Och har gjort allt i min makt för att mina valpar just inte skulle få patella luxation genom att kolla både mamma och pappan innan. Så självklart är just det de drabbas av..

Men som sagt, livet går inte under även om det är ett slag i käften när det händer. Så jag hoppas att vi alla därute kan vara öppna och hjälpa varandra för att slippa sjuka hundar i fortsättningen!

Och för er som undrar så har jag en dispens från SKK på Eva så jag kan ställa henne även i fortsättningen! Får även köra viltspår och lydnad om nu det någonsin kommer hända ;);)

kram

dagens bild blir självklart på Eva när hon var cirka 9 månader. Nu har hon ju hunnit bli hela 11 snart 12 månader :)


ringo alias kassler!

Förra veckan när jag var på Väsby BK och tittade på Lydnadstävling med Sandra och Cilla så skjutsade jag som vanligt hem Sandra... Då Ringo börjar spexa..

här kommer en liten bildserie på min tokiga kassler!

börjar helt vanligt..


sen märker han att vi börjar garva..


haha


close-up!


det var allt för idag. Sandra tog några fler bilder igår när vi var i Väsby och tränade på BK'n igen ;)
Körde ett viltspår och lite början till tävlingslydnad med Ringo och Penny fick sig en omgång med agility och lite fortsatt utställningsträning...!

kram på er!

RSS 2.0