sommar??

vår åtminstone...
vaknade väldigt sent idag så jag hann inte gå nån långprommis innan jobbet men det fixade älskade M åt mig istället. Men jag hann gå ut med Eva och göra lunch och sen cykla till jobbet i det underbara vädret :)

Den underbara våren höll i sig även när jag kom hem och jag bestämde mig då för att gå en långis. Eftersom jag nu enligt den gamla klockan slutar halv 6 så är det ljust ganska länge... :) Så först en prommis med de stora och sen en prommis med den lilla. Vi gick och skulle socialträna lite eftersom Madame har börja skälla på mycket i tid och otid. Människor, Hundar och lite annat också... så vi gick till torget och gick runt affären och sen ytterligare en sväng... satt en pojke under gatuprataren till Vivo... han satt och skällde när han såg Eva och hon var inte sen å svara.. men med lite godis i handen kunde hon släppa pojkskallet och följde med mig. 1-0 ;)

gick till Vivo senare för at köpa lite middag. Blev massa toapapper som var billigt. köttfärs, creme fraiche och jordgubbar. Så de blev tacogratäng och jordgubbar till efterrätt!



nu känns våren lite närmre. blir väl snöstorm imorrn hahaha!





eva


utställning

Idag var jag och Eva på utställning i Sollentuna rackethall.. Gick käpprätt åt skogen kan jag väl summera dagen. Allt var i princip fult men hon hade vackra öron ;);) alltid nåt.

Allis däremot tog hem BIR och BIG-2 skiitkul!! grattis!


men vi kommer igen med nya friska tag i Forshaga 18:e april... kanske hon blivit snyggare igen då. hahahahah!

tack för trevligt sällskap alla som var i Sollentuna.

nytt projekt

har fått ett nytt projekt på halsen. En ny hemsida till en uppfödare...
Ska bli kul och jag har en helt ny idé.. innan har ju mina sidor haft en viss karaktär men det här blir lite ny. Fast jag gillar stilrena sidor så det blir även den här. Avslöjar inte till vem än... det kommer så småningom..

Har badat alla 3 hundarna idag... Lika bra att göra allt skit samtidigt så har man 3 blötisar i lägenheten på en gång... men tråkigt är det och ont i ryggen får man.. men eva vill vara fin tills imorrn och resten var så skitiga... uuurk.

Ringo kanske ska lånas ut imorrn som gosekudde till en som vill mysa.... En i Mattias klass som ville ha lite sällskap. Och sällskapa.. det är Ringos specialitet och då måste han lukta gott :)

så håll tummarna för oss imorrn. men det blir tuuuufft ;)

kolla mysringo.... vem vill INTE mysa med honom??! :)

Möllan

Såå idag har vi varit i Möllan igen och tränat handlerträning. Idag var det bara Svante men det var huur bra som helst! Är jättejättenöjd och vi fick massa tid och slapp vänta så mycket. Mycket roliga övningar som mycket gick ut på oss handlers istället för bara fokusera på hunden. Jättebra!!

Får se hur det går på lördag. Har inga jätteförhoppningar direkt. Är minst 10 mopsarvalpar anmälda så det blir tufft motstånd från flera håll, det vet jag! menmen.. det är bara att köra på och jag har väl fått min beskärda del på ett tag så jag är sååå nöjd ändå ;))))

Eva är ju som en dammsugare och det tar ett tag för henne att få tillbaka fokusen under gången eftersom nosen ständigt ska ner och fladdra efter mumsbitar..
Idag på träningen hade någon innan oss tror jag tappat massa små köttbullebitar så Eva var i princip omöjlig de första 10 gångerna vi gick runt men sen började hon fatta att köttbullebitarna tog slut så då gick det riktigt bra. hahaha

Nä nu ska jag kika lite på TV. Imorrn blir det nog träning för mig och Penny igen med kompisarna på Märsta BK. Ska bli jättekul! Ska fortsätta träna på mitt mission - backa upp för en vägg.. men en del i taget. Får se om vi kommer nånvart imorrn.

kramkram på er

justde. dagens bild höll jag på å glömma. måste ju alltid ha med en bild i bloggen. blir så mycket roligare då!

dagens bild är en jättegammal bild på Penny. Hon är under 1 år så mycket vet jag och bilden är tagen i Farsta när jag bodde där. Tycker den är lite söt!
 

EVA BIS!!!

Idag var jag och Carro i Eskilstuna och ställde på Boxerklubbens Inofficella utställning.
Trångt och väldigt mycket folk var det men trevligt sällskap väger upp allt :)

Eva in själv i rasen blev BIR senare BIG1 och slutligen BIS1
Domare: Owe Wiman



vi är jätteglada och stolta förstås!!! :)

Vill passa på att gratta Puggens Thelma till sin BIG2-placering och tacka carro och oscar för sällskapet och oscar för din insats som kameraman :)

här är Thelma i gruppfinalen

agility och backa!

igår åkte jag och Penny till Märsta BK där vi mötte upp Camilla med staff-dyrka, Cilla med BC-titti och miniBC-rakel, Carro med Pudel-Tiger och Diana med DanskSvensk-Akke.

Vi tränade lite vad vi ville på den helisiga agilityplanen. Jag slipade som vanligt på slalom vilket faktiskt gick förvånadsvärt bra :) och så har jag nu lärt Penny och backa, sen ska vi försöka oss på att backa upp mot en vägg som Titti kan ;) Kommer bli en tuff uppgift men eftersom Penny gör allt för godis och klickern är ett superredskap ska det nog inte vara omöjligt :) återkommer med det....

Idag åt jag, mamma och mormor på restaurangskolan vid Globen. En tre-rättersmiddag i riktig 5stjärnor-stuk var det.. Gott var det, iaf varmrätten och efterrätten.... förrätten var sisådär. Men mysigt var det :)

dagens bild är på simon som liten fjärt, sötnos han var då!!! :)


äntligen vååår!

helt underbart väder idag. Tog med mig alla tre hundarna och gick en långsam promenad med alla lösa. Har faktiskt inte haft Eva lös på någon promenad innan eftersom hon inte gillar å gå. Men nu gick vi till ängen över vägen så då släppte jag alla 3 och Eva blev en helt annan hund. Vi gick en promenad som vanligtvis tar 20 minuter på 40 minuter och hon skuttade och hade sååå roligt att äta grässtrån och studsa i tuvorna och halka lite på isen som fortfarande ligger kvar.. :) Sen gick vi hem och så lämnade jag Eva så tog jag de stora på en till rutt. Dels för att den första promenaden inte gav så mycket motion och dels för att vädret är heeelt underbart så jag inte ville gå in!

så 50 minuter senare kom vi hem. Hundarna är nu ganska slut för hälften utav prommisen gick vi off-track ;) Vi bergsklättrade och gick i riktig terräng så de får träna lite :)

Igår var vi på ringträning i Möllan. Det var 11 mopsar på plats plus några bonusar som hade flera med sig. 1 terv och 2Berner Sennen. Det var roligt och Eva var såå duktig :) Min lilla tjej som snart är 6 månader.



nu måste jag hitta min batteriladdare till kameran..... vet inte vart den håller hus. Behöver den till söndag iaf, eller helst lördag så jag hinner ladda batteriet.

hejhopp!

hann inte skriva nåt igår

men jag var hos PudelCarro i söndags. Hon fick en orchidé i en liten kruka av mig. jättesöt!
hursom... vet inte ens varför jag trodde jag skulle hinna med någonting annat den dagen än att sitta och prata med söta Cilla, Sandra och förstås Carro... kom inte därifrån förrän halv 12 så fota några hundar hos Carro blev helt uteslutet.... ;);) hahaha!

suupergod tårta fick vi


Jag hade ingen mops med mig...
Men Cilla hade sin BCvalp Rakel och Carro sin pudelvalp BOSS (är det bara jag som inte kan säga BOSS utan måste säga Mrs BOSS efter att ha sett Australia...) haha


Och Sandra hade sin pudelvalp Molly


Eva hade haft lajjbansroligt om hon varit med... med 3 nästan jämngamla polare...
ni kan väl föreställa er en galen mopsvalp som hugger i pudelpälsarna...?? hahah


sen somna allihopa...


titti och rakel




det är lite roligt för senast jag hade valp, Ringo alltså. Hade Cilla BC-Titti och Carro Pudel-Tiger... undra när nästa valpboom blir ;);)


ha det bra allihopa! Idag ska jag och Eva på handlerkurs med Moa och Svante i SKKgaraget :) Å va roligt det ska bli!!


vann rätt låt??

-nej den kom tvåa ;)

Jag gillar ju Carolines låt extremt mycket och det var näääära menmen... det var bra ändå det som blev.
Det är ett annorlunda men säkert internationellt bidrag.. vi kanske slipper kvala nästa år haha

Nu har hundarna varit på en långprommis så nu slappar vi i soffan. Ska väl ta tag i nån form av lunch snart... har ju kassler hemma som mattias hatar men det finns blodpudding också.

Ska till PudelCarro idag på födelsedagsfika och kolla på lilla vita luddmonstret som hon fått hem. Kanske kommer en bild sen. Och eftersom min Carro - MopsCarro bor granne så slinker jag nog in där också och tar lite bilder på Thelma och Melker som vi har bestämt sen jääääättelänge tillbaka :) Bra nu när det är ljust ute annars syns vi oftast på kvällarna och då blir det bara tråkiga inomhusbilder.....
Få se om hon är hemma.

dagens bild är på Eva 3 månader.. va liiiten hon var








vaccin och bad

Åkte iväg med alla tre för vaccinationen. Bestämde mig igår för att börja rabiesvaccinera eva ändå. Så nu är jag 710 kronor fattigare.

Precis när jag skulle lasta in hundarna i bilen så snör eva in sig i kopplena och ramlar och snurrar runt på marken... tyvärr var det inte snö där utan smält snö med olja, salt och sand... allmänt lerigt alltså... så en superlerig hund in i bilen....

när jag kom fram försökte jag torka av henne med snö och lite papper som fanns i bilen... gick sådär kan jag säga... Så Eva var helt klibbig på hela kroppen så det blev ett bad när vi kom hem.
Så nu är hon ren och lukta gott igen! Återigen badade jag henne i vasken. Att jag aldrig tänkt på att göra det innan... ryggen pajjar ju nästan när jag måste bada de i duschen :)


Upptäckte att Eva är en liten lurvis när hon är blöt.. Drog handduken mothårs och då blev hon helt luddig
Kolla sötisen. Vet inte vad hon gör för min men det var mer pälsen jag ville visa

kolla rugget i nacken ;)


Trevlig helg önskar vi alla i kojan!!!



torsdag!

Igår läste jag ut fjärde boken i twilight-sagan..... :( Även om slutet var kanon så kommer jag sakna Twilightvärlden men det är ofta så när jag läser slut en bra bok att det känns vemodigt....

Imorrn ska jag till vetten och vaccinera de stora vovvarna. Blir bara kennelhosta den här gången. De andra sprutorna dröjer 1 resp. 2 år till :)
Stod i valet och kvalet om jag även ska börja rabiesvacca Eva men det är så mycket pengar så jag tror jag väääntar lite till.

Eva ska ställas igen nästa helg. Men då kommer hon ställas i 6-9mån. tiden går så fort och förhoppningsvis möter hon inte nån 9månaders för då kan de bli tufft. Men det e bra att hon slipper möta Thelma iaf. Enda utställningen de inte slåss mot varandra...Sen har vi även anmält oss till Forshaga 18:e april. Så ska jag ställa Penny, Eva och Simon. Vi får se hur det går hahah.

jaja. nu ska jag fortsätta äta upp min lunch - blodpudding med hemmagjord lingonsylt.. mums!!!


dagens bild är på Ebba och Oddie när de lekte i Småland i mellandagarna. De hade verkligen suuuperkul! Vid den tiden var Eva lilla Ferdinand.. gick och luktade på blommorna.. den tiden är förbi nu hehe

rosersberg...

där tillbringade vi hela kvällen och halva natten igår... ;)

Jag, Penny och Eva åkte dit och Thelma och Eva lajjade heeela kvällen

Här är Penny med Eva och Thelma
 

Penny försökte hitta nån bra sovplats...


sen vart det sovtajm för hela gänget

Thelma


Eva


Penny


Melle


tack för igår...!!!! och sorry att vi stannade så länge ;);););) kraaaaam

lördag!!

Idag är det lördag. Har läst ett kapitel på boken och gått ut en långis med de stora hundarna och 2 korta med Eva. Så nu ska jag kolla igenom om det hänt något roligt sen igårkväll...

inte mycket tyvärr!

Ikväll ska jag hem till Carro. Ska bli skoj. antar att vi ska käka tacosgratäng...mmm
Ska bli jättekul å träffa Thelma igen. Hon och Eva kommer nog ha skoj!!

Ska ta med mig kameran och försöka få till lite bra kort på småtjejerna och kanske de andra också. återkommer med det

så länge får ni nöja er med ett på lilla oddie när han tuggar ben. Har snott bilden från hans matte&husse som även tagit den! tack!



ha en bra helg!!

Utmanad!

Har blivit utmanad av  Cilla - http://www.blogtown.se/blog.php?id=Ailicec

Så här lyder utmaningen!

1. Gå in i din dator i bilder, i 5:e mappen.
2. Lägg ut den 5:e bilden i bloggen och berätta om bilden.
3. Utmana 5 nya bloggare


Bilen är på min underbara lilla brorson Linus. Är tagen sommaren -08 i Skåne - då var han 8 månader!

de som jag utmanar blir:

1. Malin - http://www.nogg.se/hedda  
2. Carro - http://carolines.cybersite.se/blogg.html
3. Emelie  http://www.nogg.se/oddie
4. Annica - http://www.nogg.se/mopsenfridolf
5. Lena - http://puggens.blogg.se

på återseende!


Grattis Penny 4 år!!

Idag är det år sedan penny ploppade ur ut MajaLucys mage.
Hon är den absolut finaste och bästa lilla tjej man kan tänka sig!!!

Bilden är på Penny sommaren -05. Är runt 3-4 månader.


RSS 2.0