sommar!!

Idag har det varit riktig sommarvärme :) Tog med mig hundarna och gick en långis i Skarpnäck. Det är en av mina favvorundor och den tar cirka 1½ timme. Idag gick jag även en sväng förbi flaten eftersom de var rätt varma och det var en bit kvar till bilen. I mitten på rundan börjar jag tänka att -tänk om nån skulle bli huggormsbiten... det vore rätt jobbigt där. långt till bilen vilken väg man en tar och så ska man skynda sig och dessutom bära vovven.. det är ju tur att man har små hundar iaf. Men så cirka 5 minuter senare ringlar en huggorm förbi oss kanske en halvmeter framför på stigen där vi går!!!! Jag håller i hundarna som inte såg den.. men hade nån av de gått bara lite framför hade de nästan trampat på den.... usch va läskigt!!!!!

jaja, det är en av de få nackdelarna med den svenska sommaren. Huggormen men även mygg och fästingar...

Imorrn ska jag åka och träffa Carro. Hon befinner sig i sin pappas hus på landet i Västerås. Jag åker dit med Penny och Eva så tar min mamma Ringo med sig till jobbet. Han och Melker är inte bästisar så det är enklast om han inte följer med så slipper vi passa de hela tiden....
Ska bli jätteskoj!! Ska nog bli lite grillning och kanske lite fotografering som alltid ;)

Här kommer två bilder från idag
Först ut Ringo och Ältasjön i bakgrunden


när sen på Penny när hon sitter och svalkar sig i Flaten :) Sötnos!!! Båda bilderna är tagna med mobilen därav suddet ;)


hejhopp.

Mopskul!

har varit 3 dagar i Skåne, 2 dagar i tyskland och 2 dagar i Småland där jag fortfarande befinner mig. Imorgon drar kosan tillbaka till Stockholm och Hökarängen. Känns tråkigt att halva semestern redan har gått...

Nåväl - här kommer ett urdrag av alla de bilder som jag tagit¨på främst hundarna under denna vecka!

penny


Ebba (Peringos Ebba Grön)


Ringo


Ebba kör slalom


Ebba flyger genom tunneln


Ebba stannar kvar


Ebba kikar genom tunneln


Ringo spanar


Penny och Ringo springer!!


Penny rusar och uffar



Penny hoppar!


Å igen


Penny sitter och funderar...


Eva!


Penny!


Eva


Ringo


Det var några av alla hundratals bilder jag har att gå igenom ;)
Vi höres....


Köping!

Idag följde jag med Katarina och Mats till Köping. Fick äran att än en gång visa Gollum. Han skötte sig helt suveränt efter att han varit uppe på bordet.. det verkar vara nån spärr ;) Men föll inte domaren i smaken idag och blev 3 i klassen tyvärr utan ck.. men så kan det vara! Jag gläds åt mina kompisar som det gick bättre för!!! Ingen nämnd ingen glömd ;)

Åker till skåne vid 6-tiden imorgonbitti. ska hämta mattias direkt efter nattpasset på jobbet och innan dess måste jag hämta posten och vattna blommor hos mamma och pappa som jag har glömt..... attans! Men klippt gräset på kolonin har jag gjort iaf! alltid nåt!! haha

Såååå nu hör ni nog inget på en vecka, kanske slänger in nåt snabbt från det trådlösa bredbandet mamma och pappa har på sin bärbara... men den är seg så vi får se!

lägger in några fina bilder som jag fått på Willgot och Donald

Willgot först ut! Åker båt med sina "storebror" Fridolf!! sötnos..


Sen Donald i sommar...


och Donald med sin lillasyster Ellie... helt bedårande!


morsning på ett tag!!

semester!!

Nu har jag jobbat min sista dag innan 2 veckors semester! Den kom helt lägligt och jag känner mig verkligen redo för semester!
Börjar min semester med att åka till köping imorrn som sällskapsdam med Katarina, Mats och Gollum. Ska bli trevligt... hämtas halv 7 imorrn :) Semestern ska börja tidigt... ;);)

Har hört att det ska bli skitväder men jag är ju envis och skiter i väderrapporten så jag åker dit med humöret på topp och hoppas på det bästa! Även fast jag självklart packar ner extrakläder och en regnjacka  ;)

Igår, fredag träffades jag och Katarina vid flaten. Vi gick till mamma och pappas kolonistuga där jag hade ordnat fika till oss. Det var jättetrevligt men myggen hade jag kunnat slippa.. fick säkert en 30-30 bett under tiden vi fikade. Helt sanslöst!!! Hundarna älskar flaten inte minst Penny. Hon blir som en valp med mopsrus efter mopsrus och jag bara älskar att se henne så lycklig!!!

Gollum hade span på puppe-evas rumpa så han hade inte tid å rejsa med penny ;) Tack Katarina för kläderna. Den gröna klänningen älskade jag!!!! Den ska få äran att följa med till köping, hade den även idag och fick massa komplimanger och frågor vart den är köpt osv ;) Tacktacktack! Du är sååå gullig :)

Det känns tomt här hemma utan Ringo även om det kan vara skönt att få lite mer tid med 2 hundar och pyssla om de extra mycket så saknar jag min tokiga prins...

Igår åt jag lite chips och dipp och råkade lämna dippen på vardagsrumsbordet under natten... På morgonen när jag vaknar har penny vitt klegg vid örat och jag luktar och hmmm -dipp!!! Så de rackarna har fått ner skålen från bordet och slurpat i sig all dipp som var kvar... båda var helt kletiga så det blev att tvätta fejjorna på tjejerna. HAHA så sött så man inte kan göra annat än att skratta, jag får väl skylla mig själv att jag lämnar dippen så nära kanten så Eva (vilket jag förmodar) har kommit åt och krafsat ner den...

Nä nu ska jag väl försöka sova en blund innan jag ska upp imorrn. På måndagmorgon åker vi till Skåne!! TJOHO! och förhoppningsvis blir det en tripp förbi Oddie. Ska bli såååå roligt å få träffa lillplutten igen :)

Dagens bild blir på Penny och Ringo vid ett annat tillfälle i Flaten. Här är hennes mopsrus-crazyeyes!!!

härliga måndag!

vilken underbar dag!! Massa sol och jättegod middag :)
Satt och fnulade här hemma medan jag plitade med en hemsida vad jag skulle äta...
Gick till Vivo för att köpa nåt och vips! Där fanns både billig getost och jättebillig skivad rostbiff :)
Det blev en supergod sallad med gissa vad? getost och rostbiff! MMMM.....


Igår gick jag en sväng vid flaten efter jobbet med Eva och Penny. Det var fullt på minigolfbanan och massa folk satt och mös på stranden och bryggorna. Häärligt det är med sommar! Nästa vecka drar vi till Skåne på semester!!

Ringo fick stanna på semester i Småland med Ebba. Har fått mms och han verkar störttrivas. Har badat och busat med Ebba så honom går det ingen nöd på. Imorrn kommer M hem också! :)

Dagens bild blir på de gula valparna från E-kullen :)
Är de inte ljuvliga??
Maya, Oddie och Thelma


kram på er!

Tvååker

Nu har jag kommit hem från Tvååker. En jättetrevlig helg! Tack alla inblandade... :) framförallt Anna, min resekamrat!

Resultaten från de båda dagarna blev blandat för min del. Penny blev 3a i öppna klassen med 9 deltagare med ck på lördagen. Domare: Lisbeth Liljeqvist.
kritik "Bra huvud och uttryck, tillräckligt mörka ögon. Bra underkäke och haka. Passande benstomme. Välvinklad bak - ngt rak i skuldran. Fin volym i kroppen. Välburen svans. Ngt mjuk i ryggen men mkt rastypisk. Bra päls"
Vi vart oplacerade i Bästa tik då det var massor av fina tikar där.

På söndagen blev det också lite blandat. Penny fick en 2a men vi fick den absolut bästa kritiken jag någonsin fått. Han tyckte hon var helt underbar fantastisk tik och att jag visade henne helt underbart! men han beklagade sig över att han var tvungen å ge henne en 2a pga av färgen... Jag visste att den domaren är lite hårdare när det gäller färgen och förklarar domaren öppet varför man får en tvåa så är det verkligen helt lugnt. Så jag är såå glad över de orden han sa till mig när han förklarade sin 2a.. Det känns bättre än ck:t från dagen innan... Så summan av kardemumman var det en lyckad helg för mig :)
Rune Lysgaards kritik från pappret lyder
"En tik som kunde varit mkt svartare färg i sin färg. Utmärkt huvud, vackra ögon. Mkt välburen svans, Utmärkt bakparti. Rör sig mycket väl bak, ngt vid i fronten"

Nu till Ebba.. :)

Fick ju chansen att träffa Ebba igen.. Har inte träffat henne sen april. Och vilken tjej!!! Hon har verkligen vuxit på sig fint och det ska bli kul att få anmäla henne till nån utställning framöver :)

Här kommer några bilder på en vovve som aldrig någonsin ställts upp sen 8 veckors ålder.. så det var inte det lättaste. Men jag och Anna kämpade i knottens värld... Blev sönderbiten under de minutrarna vi satt därute..












Måste även lägga in en bild på BISvinnande valp från lördag! Nämligen Faouziah's Faramir "Qiwi" som Anna "resekompis" fött upp... STOOOORT GRATTIS TILL ER!!!! :)



valpkoll och simonprimpen!

Idag åkte jag och Malin till Södertälje och Nathalie i Pugsarmyskojan. Där finns förtillfället 3 valpar som vi gosade med. OJOJ så söta och man blir alldeles sjuk när man ser sånna små gotrynen!

Lilla Kitty fångade givetvis mitt hjärta. även Biggan såklart ;) En stor och go OEB (old english bulldogg)

Försökte få till lite ståbilder på pupparna...lättare sagt än gjort..
Men här är lilla Kitty iaf




Pippi




Göte




sen en myyysbild


Skjutsade hem Malin och passade på att ta kort på Simon också.
Här är prinsen!


Sååååå.... det var min dag idag! Hoppas ni andra hade lika trevligt!

tack Nathalie för valpgoooos och tack Malin för sällskapet!

Gotland

I fredags åkte jag och Kattah med våra 5 hundar till Gotland. Vi kom fram vid 3 på morgonen och sov några timmar för att anlända till utställningsplatsen i spöööregn... lite som avesta :(

Men det blev ganska snart bättre. Så när jag gick in med Gollum så hade regnet nästan helt avtagit. Gollum var ovanligt seg och jag hade fickan full av hemmatorkad kycklinghjärta. Tecknade till Katarina att jag ville ha kycklingfiléerna istället. Och direkt blev det fart på killen som vann klassen och senare blev BH-2 med CERT efter Toddy!!!! :) Vilken lycka :):)

Grattis Katarina och Mats till en kalaskille :)
Penny fick en slät etta.

Här är G och Eva :)


Sen åkte vi hela gänget. Jag, Kattah, Katarina & Mats och Lotte och Patrik till en strand där jag och Kattah badade i varma havet och jag tog även lite fina kort på våra vackra hundar!!

Gollum


Trubbel


Elliot


Allis


Ringo


Eva tog sig ett dopp, men hon ångrade sig och tog tag mot en sten...

Mamma!! vart tog du väääägen??


Jahaaa.. där är du!


Jag kommer...


Fy nu vart jag dyngsur!


Söndag:

Idag var det Kattah och Trubbels tur :)
De gick och vann klassen och blev BH-3 med Cert!! Stoooort Grattis Kattah och CharmTrubbel!! Det är ni så värda och nu fixar ni det i Alfta!!! :)


Jag och Gollum blev 4 i klassen och Penny en slät etta idag igen..




Allis däremot blev 2a i sin klass och senare BT-4 Stort grattis till Lotte och Patrik!!


Sen ska jag inte glömma den stora vovven som var med i sällskapet. Nämligen Milly :)
9,5 årig Goldentjej som utmärkt ställdes av Mats i veteranklass.
Hp båda dagarna med en tredjeplacering på lördagen och en finfin andraplacering på söndagen!


3 varma hjältar som ligger i skuggan och jäser..
Milly, Gollum och Eva


Allis myser i stolen med kyltäcket


Milly!!


Trubbel!!


Det var helgens rapport!
hejhopp. på återseende!!




snuvig..

Nu är det torsdag och jag känner mig sådäääär... jättetrist :( Jag hoppas att jag inte blir sämre till imorrn då jag och Katarinah åker till Gotland. Trevligare å göra en utställningshelg i friskt tillstånd!

Menmen, i förrgår fick jag åka med Katarina, Mats, Gollum och GoldenMilly till Märsta och ringträning. Det var som vanligt Moa och Svante som höll i den och jag fick lite tips inför helgen med Gollum. Ska bli jättekul å ställa honom och Penny. Tyvärr har Maya fått en ögonskada så hon kan inte följa med :(

Ringo är nybadad för han fick för sig att rulla sig i en död fågel..uääck! hur man nu vill lukta som en död fågel är för mig ett mysterium, med det var väl lika bra för han behövde ett bad ändå. Men däremot så har han blivit väldigt kal på magen, ljumskarna och på insidan av frambenen...? Nån som varit med om nåt liknande fenomen? Han är mjuk som en babyrumpa så han är inte irriterad eller så.. utan bara pälslös. Jättekonstigt!!?

Jag och M har precis ätit en midsommarmiddag på ballen. Sill, färskpotatis, gräslök, gräddfil och ost... mmmmm! Jättemysigt å sitta därute.. inte så ofta vi gör det av nån anledning.. men det ska nog bli mer av den varan i sommar.

Nä nu ska jag försöka kurera mig lite!

dagens bild blir en rusbild på Pennan och Ringo!

RSS 2.0